Skolmedicinen – omedvetenhetens medicinska system

3
1160

naturen2_103016171Artikel av Janne Forsström:

I denna artikel ska vi granska den svenska sjukvården och framförallt titta på hur den svenska folkhälsan ser ut. Vad har hänt sen läkemedelsindustrin kom till världen? Har sjukvården och hälsan blivit så mycket bättre sen alla celler ska granskas i mikroskop, det ska sökas minutiöst efter bakterier och virus, och allt ska vara vetenskapligt evidensbaserat, eller har det kanske istället blivit åt andra hållet, betydligt sämre? Borde vi istället kanske tänka om och rikta uppmärksamheten lite mer mot den yttre påverkan som skapar de inre processerna!?

Ett objektivt svar på de första frågorna är båda ja och nej. Den akuta sjukvården har i de allra flesta fall blivit betydligt bättre och mer effektiv. Många liv som förut inte kunde räddas vid olyckor och akuta sjukdomsfall kan idag ofta effektivt räddas genom kirurgi och annan akutsjukvård, det råder ingen tvekan om. Dock så stannar det tyvärr där, och den resterande delen har tyvärr i de allra flesta fall blivit betydligt sämre, vården om de kroniskt sjuka.

Vi kan enkelt konstatera, utan att ens behöva läsa några undersökningar, att folk nu överlag är betydligt mer kroniskt sjuka än någonsin. Det finns snart inte en enda, något äldre människa som inte knaprar piller av något slag. Redan under början av 1970-talet så konsumerade 92% av alla gamlingar piller olika slag enligt en undersökning. Det lär inte vara mindre nuförtiden… Det är piller av alla de olika slag, för högt blodtryck, högt kolesterolvärde, smärtstillande av olika slag, lugnande osv osv… Det uppfinns ständigt nya diagnoser, som sedan förs ut till folket med skrämselpropaganda att de lider av en farlig sjukdom men att räddningen finns, kemiska piller…

Den nya stora marknaden för läkemedel är nu barnen, som tidigt i livet diagnostiseras för än det ena, än det andra. Det finns snart en diagnos för alla emotioner, barn får inte länge vara barn utan ha ”någon störning” som måste medicineras mot. Barnens vanliga utveckling störs kraftigt av detta och de får inte längre vara sig själva och utvecklas i normal takt som barn måste få göra för att komma vidare mot vuxenlivet. Trots att de själva inte vill ta piller så nästan tvingas de till det, här talar vi om övergrepp på hög nivå!

Om nu syntetiska piller skulle vara så bra, varför är då folk mer kroniskt sjuka än någonsin? De borde ju i rimlighetens namn då vara KÄRNFRISKA om pillerna skulle vara så effektiva och bra! Varför förbjuds örter, mineraler, vitaminer, naturmediciner och homeopati m.m. allt mer hela tiden? Det är ju naturliga medel som understödjer människans kroppsegna läkningsprocesser utan biverkningar, som dessutom oftast gör människor genuint friska, då borde vi ju istället värna om dem! Svaret är att det går inte att ta patent på naturen, det går inte att tjäna några pengar på produkter som inte kan patenteras och då spelar det ingen roll hur många människoliv som skulle kunna räddas!

I min utbildning inom alternativmedicinen så fick jag lära mig att bygga hälsa från grunden, göra den så genuin och solid som möjligt för att få klienter som blir friska och är nöjda o glada. Jag fick lära mig att understödja kropp och själs naturliga läkningsprocesser med olika sorters behandlingar samt hur man med naturmedicin kan hjälpa människor till en bättre hälsa. Att behandla människor med behandlingsmetoder och syntetiska piller som går emot alla naturliga läkningsprocesser fanns inte på kartan (eftersom vår karta vi fick var verklighetsbaserad och inte framtagen i något laboratorium…).

Jag har sedan jag börjat jobba med egna klienter fått ganska goda erfarenheter av hur man skapar hälsa, och hur man med ganska enkla medel kan återskapa en dålig hälsa. Det behövs inga svindyra, komplicerade medicinska apparater för att åstadkomma bra hälsa i de allra flesta fall, för naturen har alltid enkla lösningar. När kropp och själ slappnar av börjar den riktiga läkningen inom oss att börja ske. När energiflödet är återupprättat kan kroppen sakta gå mot homeostas igen.
När slappnar en människa av som är på ett lasarett och får sin dom uppläst av läkaren? När försökte en läkare sist återupprätta energin i kroppen på en människa på ett lasarett i Sverige? Har det någonsin hänt? Svaret är nog troligen nej, för de känner fortfarande inte till de olika energisystemen i kroppen och jobbar med dem. System som är nödvändiga att kunna förstå så mycket som möjligt av, för att kunna hjälpa människor till genuin hälsa, då allt består av energier.

Energitänket och hälsa är fortfarande inte uppfunnet inom skolmedicinen, och kommer troligen inte heller bli det inom överskådlig framtid, så länge som läkemedelsindustrin ligger bakom och styr allting. Stora medicinska system som traditionell kinesisk medicin och den indiska ayurvedan med meridianläran och chakrorna, finns inte i skolmedicinens värld. För dem krävs det stor kunskap och tid, för att kunna bemästra hantverket som metoderna innebär,  och i skolmedicinens värld finns det  varken kunskap eller tid  för detta ändamål.

Jag har i mitt tidigare yrke som taxichaufför dagligen träffat människor och kört dem till och från lasarett och vårdinstitutioner. Samma människor fortsätter oftast att åka fram och tillbaka utan att bli bättre. De borde väl i rimlighetens namn bli bättre av all sjukvård!? Istället tappar de sakta sin egen livskraft och man kan både se och höra hur de sakta mår allt sämre. Jag har i ärlighetens namn inte sett en enda genuint frisk människa gå ut från en dörr på något lasarett eller annat vårdinstitut i samhällets tjänst.
Inte en enda genuint frisk människa har jag sett där under 19 år, det tycker säger en hel del…

Alternativmedicin betraktas ofta som rent kvacksalveri i dagens Sverige men med fakta på bordet kan man verkligen undra vilka som är kvacksalvare egentligen!! Det är hög tid att vi börjar vakna här i Sverige och öka vår egen medvetenhet, för att inse att vi behöver nya vägar och synsätt för att förbättra vår folkhälsa, för att inte tala om samhällets ekonomi som håller på att gå under av alla ökande kostnader för sjukvården, som ständigt skriker efter mer pengar! Det är dags att vi människor och alla politiker börjar tänka om…

Vi behöver komma tillbaka till naturen för där finns ALL läkande kraft!!

Text: Janne Forsström, hemsida och blogg

3 KOMMENTARER

 1. Mycket bra artikel Janne.
  Jag har (..suck) hoppats på en förändring i sjukvården ..sedan 70-talet!! Hur länge till ska vi behöva vänta innan ’alla’ inser att man måste behandla hela människan ..och inte stirra sig blind på ’vetenskapliga’ studier? Studier som oftast inte ledar till något annat än sämre hälsa och fler medikamenter. För att inte tala om allt fuskande och lurendrejeri som försigår där – allt för att follow-the-money-gänget ska kunna ’fylla sina fickor’!!

  Beträffande dina ord ”..Den nya stora marknaden för läkemedel är nu barnen,..”, så vill jag tillägga att det är lika illa ställt beträffande våra djur. När jag var barn, användes det väldigt mycket naturmedel i vården av djur. Dagens djurkliniker har skåpvis med piller, syntetisk ’mat’ och andra kemikalier – allt ’för djurens bästa’ …och växtriket ska vi bara inte tala om!

  Det börjar verkligen bli dags att tänka om ..och långsiktigt. Hälsa byggd på naturliga metoder, med patienten i centrum, är helt klart mindre kostsamt för samhället än den sjuk’vård’ som erbjuds idag!

  • Tack Mayne, ja förändningen vi alla önskar ska inträffa, kommer vi nog tyvärr aldrig få uppleva under denna inkarnation vi är inne i nu. När pengarna till i stort sett 100% styr vården så är det helt enkelt inte möjligt att få till ett annat tankesätt som är inriktad på att hjälpa istället för att stjälpa människan.

   Jag är även väl medveten om att det är lika illa ställt med våra djur, de fylls ständigt med ännu mer kemikalier, tills deras fysiska organismer till slut stänger av. Allt för att fylla Big Pharmas plånbok med ännu mer pengar…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.