Två landsting anmälda för brott mot HSL och PSL

  8
  5940

  Norrbottens läns landsting och Landstinget Västernorrland är anmäld till Socialstyrelsen och Justitieombudsmannen. Anmälan baseras på att de två landstingen bevisligen bryter mot förvaltningslagen, patientsäkerhetslagen samt hälso- och sjukvårdslagen.

  Michael Zazzio har den 2 september 2012 anmält att landstingen erbjuder Patienter med hörsel- och balansrubbningar vård som vare sig har positiv behandlingseffekt eller som baseras på något vetenskapligt underlag. Landstingen ger i stället behandling som inte är verksam (till exempel kortisontabletter eller psykologisk behandling som är ägnad att medföra att patienterna ska kunna acceptera sina sjukdomstillstånd).

  Landstingen äventyrar patientsäkerheten genom att underlåta att remittera behandlingsbehövande patienter till vård på sådana privata kliniker som utför vetenskapligt baserad vård. Detta gäller i synnerhet patienter som har drabbats av akut plötslig hörselnedsättning (plötslig dövhet), vilka behöver diagnotiseras snabbt och omedelbart få verksam behandling. Kroniska tillstånd negligeras.

  Landstingen underlåter att informera patienter om vilken vård och behandling som finns tillgänglig för dem inom landet och som, enligt befintlig forskning och vetenskapliga studier, kan hjälpa dem i deras sjukdomstillstånd.

  Landstingen vägrar att samverka på sådant sätt som lagen föreskriver att landstingen skall samverka med privata vårdgivare. Landstingen planerar inte sin vård på sådant sätt som lagen föreskriver att de ska planera sin vård utifrån de privata utförare som finns i landet.

  För mer information om brotten mot befolkning och privata vårdgivare och om anmälningarna, se bifogade bilagor eller kontakta Michael Zazzio.

  Kontakt (endast kontakt per telefon):

  Michael Zazzio, leg ssk och forskare inom audiologi/otologi

  AudioLaser-Kliniken
  Flygeln
  Parkgatan 2
  360 51  Hovmantorp

  Tfn: 0478 – 417 37
  Mobil: 070 – 274 80 80

  Michael Zazzio är leg ssk och publicerad medicinsk forskare inom audiologi, indexerad på MEDLINE. Michael Zazzio har internationellt samarbete med kliniker och forskare i flera länder. Michael Zazzio har utbildat europeiska läkare med flera och arbetat med metoden i bland annat Indien, Michael Zazzio föreläser internationellt och är medicinskt råd och sakkunnig i den spanska, audiologiska sammanslutningen AENORTA (Associación Española para la Normalización de Terapias Auditivas) och har tidigare varit medicinskt sakkunnig i audiologi för EMLA (European Medical Laser Association).

  8 KOMMENTARER

  1. Mycket bra initiativ Michael, eftersom all vård ska bedrivas enligt konceptet vetenskap och beprövad erfarenhet borde man ju då rimligen kunna åberopa beprövad erfarenhet när det gäller andra komplementära behandlingsmetoder som inte har så mycket vetenskapliga studier bakom sig!? Allting som bevisligen ”fungerar” (metoder och terapier med mångtusenåriga erfarenheter bakom sig) men som ännu inte vetenskapligt kan bevisas skulle kunna hjälpa ett stort antal människor som är i behov av effektiva orsaksbehandlande behandlingar istället för symtomundertryckande och symtomdämpande behandling som allt som oftast används inom skolmedicinen. Behandlingar som syftar till genuin hälsa istället för acceptans av kroniska sjukdomstillstånd borde ju vara något som alla borde sträva efter, både patienter och samhället som går på knäna av ekonomiska problem.

  2. Jag hittar exakt 1 publication via MedLine med Zazzio som författare. ”Pain Threshold Improvement for Chronic Hyperacusis Patients in a Prospective Clinical Study” i Photomedicine and Laser Surgery 28:3(2010)371-377. Skulle Michael kunna vara vänlig och ange diarienummer och vilken etisk kommittee som har godkänt den studien?

  3. Visst är det på så vis, Janne. Det som upprör mig mest är att landstingen själva med sina miljardbudgetar per år fullständigt skiter i att följa svensk lag och samtidigt struntar i befolkningen, vilken dessutom betalar landstingsskatt och alltså betalar för att bli brottsoffer! Det är ett jävla hyckleri inom den samhällsfinansierade sjukvården. Många yrkesutövare ”hjärntvättas” till åsikter som helt saknar vetenskaplig grund.

   Att landstingen till största delen sysslar med kvacksalveri är naturligtvis inte bättre och att alla dessa professorer, docenter och specialistläkare inom vissa områden fullständigt saknar kompetens och kunskap och dessutom hänger sig åt nationella åsikter bevisart bara vilket skitskrå de utgör. I mina ögon är en läkare okunnig tills motsatsen har bevisats. Inom lnh-sjukvården har ännu ingen svensk läkare bevisat sig vara kompetensmässigt tillräknelig.

  4. @ Gråsten

   Studien inleddes år 2001. På den tiden behövdes inte något sådant etiskt tillstånd för behandlingsstudier som utfördes i klinisk regi med metoder som redan användes för behandling av sådana tillstånd som var relaterade till områden som baserades på vetenskaplig grund och publicerade artiklar. Detta har den etiska kommittén redan yttrat sig om. I och med den 1 januari 2004 förändras lagstiftningen avseende humanforskning men man har utan tullstånd rätten att redovisa upptäckter och behandlingsresultat som iakttagits i klinisk regi. Det har man faktiskt enligt WMA en skyldighet att göra. Efter det måste man ha etiskt tillstånd och diarienummer. För att kalla sig gråsten behövs tydligen inget tillstånd men namnet finns faktiskt i Sverige sedan tidigare.

   Du, Gråsten är en störd bloggare som förföljer mig på diverse sajter där man kan diskutera och blogga och kommentera. Du har även tidigare uppvisat inkompetens på de områden som du yttrar dig om. Du uppvisar ett psykopatiskt beteende som gör att jag tror mig veta vem du är. Sådana finns det ju i och för sig ganska många.

   Ska du göra en anmälan till SoS eller polis så måste du göra det i ditt korrekta namn och med din korrekta identitet. När du väl har gjort det så har jag dig en gång för alla.

   Du är dåligt påläst. Gråstenar sjunker snabbt.

   Kämpa!

   • Tack för svaret Michael (även om det vart lite osakligt på slutet).
    Det var tråkigt att du känner dig förföljd av mig. Du behöver ju uppenbarligen inte någon uppmuntran, men jag kan ju bara tacka och önska dig detsamma – kämpa!

  5. I dag har ytterligare två landsting anmälts till SoS och JO. Det är Landstinget i Jönköpings län och Landstinget i Uppsala län som nu bevisligen har brutit mot den svenska lagstiftningen. Det är vid det här laget totalt fyra landsting som är anmälda till SoS och JO för brott mot den svenska lagstiftningen och fler llandsting är det nog bli vad tiden lider.

   Förhoppningsvis blir det många som får lämna sina tjänster på de olika landstingen. Inkompetenta tjänstemän och läkare är vad vi minst av allt behöver. Efterträdarna kanske lär sig lagstiftningen innan de börjar utöva sin makt emot folkets behov.

  6. Det är både tragiskt och beklagligt att vi idag i Sverige har en så usel sjukvård som baseras på undertryckande och dämpande symtombehandlingar som i slutändan oftast resulterar i kroniska sjukdomstillstånd. Det är ett vårdsystem skapat av läkemedelsindustrin som inbringar enorma vinster för dem varje år, samtidigt som det skapar enorma kostnader för samhället och ett stort lidande på det fysiska, mentala och känslomässiga planet för alla drabbade.
   Är det så här vi vill ha det? Varför accepterar folk detta? Varför remitterar inte landstingen patienter vidare när det finns bättre alternativ? Alla (förutom läkemedelsindustrin) skulle tjäna på detta!

   Oavsett om behandlingsmetoder vetenskapligt kan bevisas eller inte så borde ju rimligen det viktiga vara att folk blir friska och mår bra!? Som läget är nu med de behandlingsmetoder som används inom skolmedicinen kan man ju knappast påstå att folk är genuint friska direkt…
   Allt, långtifrån allt går vetenskapligt att bevisa, så enkelt är det bara och då får man nöja sig med att saker och ting ”fungerar” utan att man på ett vetenskapligt sätt kan bevisa saker och ting!
   Har en behandlingsmetod använts och gjort människor genuint friska under tusentals år så är det i mina ögon mer än bevis nog för att det är en väl fungerande behandlingsmetod!

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.