Studie visar att provrörsbefruktning ökar risk för autism och missbildningar

1
877

in vitro

Det finns risk att barnen får autism eller annat handikapp när metoden ICSI används, alltså när  spermierna är så dåliga så de behöver hjälp att ta sig in i ägget.

Risken är statistiskt säkerställd men dock liten.

Enligt artikel i SvD kan forskarna idag ”inte förklara varför denna metod skulle påverka uppkomsten av autism och begåvningshandikapp”

Den som vågar sig på en gissning kan föreslå: kanske det kan bero på att när man tar en dålig spermie och trycker in den i ägget att det då också följer med dåliga gener som aldrig via en normal befruktning skulle få tillgång att befrukta ett ägg?

Vissa forskare undrar varför denna ökade risk, men andra menar att ”Kritikerna har varnat för att det kan innebära uppenbara risker att använda av naturen dåligt fungerande spermier, till exempel genetiska felaktigheter och överförd infertilitet till de manliga fostren”

Men läkarvetenskapen kör glatt vidare, och trots riskerna, fortsätter man med ICSI-tekniken.

Men tacka vet jag homeopati! Den som vill läsa om bebisar som blivit till efter lyckad homeopatisk behandling, kan läsa här

 

1 KOMMENTAR

  1. Ja att framtvinga ett barn till värden genom konstlad provrörsbefruktning kan ju nästan vem som helst förstå att det inte är bra och kan ge svåra konsekvenser, men tyvärr så har det också blivit en riktig industri och kassako som inbringar stora inkomster.
    Det finns forskning som visar på att vi inom 6-7 generationer är så förgiftade att vi inte längre kan regenerera oss, då går det heller inte längre att tvinga fram en graviditet genom provrörsbefruktning.

    Själv jobbar jag med zonterapi och det är en fantastisk bra enkel metod som har hjälpt många barnlösa par att få fina friska barn. Det finns bl.a. en man i Norrköping, en zonterapeut som är far till över 100 barn, läs gärna den artikeln här: http://www.expressen.se/kvp/han-ar-pappa-till-alla-barnen/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.