EU-parlamentets hälsoutskott – Svininfluensalarmet spred onödig panik

0
710

EU-parlamentets hälsoutskott ger skarp kritik mot svininfluensalarm

Aftonbladet Svininfluensalarmet spred onödig panik anser EU-parlamentets hälsoutskott och riktar skarp kritik mot WHO, läkemedelsindustrin och nationella myndigheter.

Försommaren 2009 utfärdade WHO pandemivarning nivå sex, den högsta nivån på pandemiskalan. Ett helt fel beslut enligt parlamentarikerna.

Hälsoutskottet i EU anser också att spridandet av panik har lett till oriktiga hälsobeslut och en oproportionell mobilisering.

Men smittskyddsinstitutet i Sverige håller inte med.

Ett oriktigt hälsobeslut med följande opropoerionell mobilisering var att med mördande reklam tvinga på svenska folket svininfluensavaccin. 60 % ställde sig i vaccinationskön och vaccinerade sig och många fick beverkningar. Ungefär 70 barn misstänks ha fått narkolepsi efter vaccinet.

Narkolepsi är en autoimmun sjukdom som anses obotlig.

EU-parlamentets hälsoutskott poängterar också, att de länder som inte vaccinerade sin befolkning, fick inte fler svininfluensafall, än de länder som vaccinerade.

Omkring 2900 personer dog i EU, förra vintern av svininfluensa, vilket ska jämföras med att det vanligen dör 40 000 personer av vanlig influensa, under en säsong.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.