Kikhosta sprids i USA trots vaccination

9
1005

Dagens Medicin rapporterar att 18 000 personer i USA hittills har insjuknat i kikhosta.

I Delstaterna Washington och Wisconsin har sammanlagt ca 6000 personer insjuknat. Och det ser ut att bli den värsta epidemin på 50 år.

Och uppenbarligen fungerar inte vaccinet eftersom sjukvårds-myndigheten uppmanar alla vuxna i USA att göra extra vaccinationer, för att förstärka skyddet.

Dagens Medicin skriver ”Nu uppmanas alla vuxna i USA göra extra vaccinationer för att förstärka sitt skydd” – I klartext innebär det att vaccinet inte fungerar längre, och alla vuxna måste ta en spruta till !

Förklaringen till detta är förmodligen att antikroppar som vaccination anses skapa, försvinner efter några år, och sedan står den vuxne helt oskyddad. Men däremot den som fått kikhosta som barn, har ett naturligt skydd som inkluderar minnescellerna. Minnescellerna är inbyggt i immunförsvaret och tillverkar antikroppar vid behov, och skyddar därmed livet ut.

9 KOMMENTARER

 1. Att kikhostevaccin endast är effektivt i 5-10 år har varit känt ända sedan de introducerades på 1940-talet! Att de som genomlevt en kikhosteinfektion är skyddade för livet är också falskt då undersökningar visar på samma återinsjukningsfrekves hos vaccinerade som ovaccinerade vuxna. Förnyad vaccination av vuxna görs för att förhindra smittspridning då vuxna ofta har mycket milda eller till och med helt symtomfria infektioner. Men som vanligt är det viktigare att anspela på saker som styrker ens egna uppfattningar än att sätta sig in i underliggande fakta. Hoppas körsbären smakar…

  • Exilapotekare, fabulerar du inte litet grann nu?

   Även om det mot förmodan skulle vara så att man kan få kikhosta flera gånger i livet så varar den naturliga immuniteten mycket, mycket längre än bara 5 – 10 år.

   Jag själv hade kikhosta när jag var i förskoleåldern och mitt äldsta barn hade kikhosta när jag var närmare 40 och jag fick INTE kikhosta trots att det var ca 35 år sedan jag själv hade haft kikhosta. Så på mig har immuniteten bevisligen varat i 35 år och jag är ganska säker att jag fortfarande är immun.

  • Skulle du Exilapotekare kunna upplysa mig om var någonstans det finns belägg för det du säger om kikhosta och ovaccinerade. Alltså var finns den undersökning som visar att ovaccinerade har ett lika dåligt skydd som vaccinerade. Min erfarenhet är att de som har haft kikhosta inte får tillbaka den igen.

 2. @Exilapotekare
  Hur vore det om Du skulle, istället för att leva i Din egen lilla bubbla, titta ut i verkligheten och se hur det ligger till där? Tror Du verkligen på fullaste allvar att man kan skydda/stärka en biologisk organism genom att spruta in en stor cocktail med diverse för kroppen okända ämnen med ett antal gifter? Allt som är främmande för kroppen reagerar kroppen emot, det är vad vi i dagligt tal kallar för biverkningar, varför ska vi då spruta in sådant som ger en massa biverkningar vilka i förlängningen ofta ger sjukdomar, kan Du förklara det?
  Den mänskliga organismen har utvecklats under flera miljarder år utan vacciner, läkemedel och andra gifter, det måste vara ett fullständigt mysterium för läkemedelsindustrin (vaccinindustrin inräknad) hur detta kan ha fortgått… Vad som sedan har har hänt efter det att läkemedelsindustrin kom till är att antalet kroniskt sjuka människor ökar lavinartat och att det snart inte finns en enda genuint frisk människa kvar efter allt som de stoppat i sig av piller och diverse övriga läkemedel!

 3. Exempelvis:
  Epidemiol Infect 133(2005)737
  Epidemiol Infect 134(2006)1208
  J Infection 53(2006)106
  Rev Med Microbiol 16(2005)79
  BMJ 283(1981)696
  CMAJ 159(1998)695
  — liksom basal läroböcker i klinisk mikrobiologi och immunologi. ”The Pink-book” går att ladda hem gratis från CDC (cdc.org)…

  • Exilapotekare
   Jag litar inte ett dugg på ”vetenskapliga bevis” som läkemedelsindustrin har tagit fram. Visa mig bevis gjorda av fristående forskare, alltså forskare som inte har någon som helst koppling till industrin.
   Jag kan tala för mig själv och jag hade kikhosta som barn, ca: 40-45 år sedan, och har därefter inte haft det igen. Inget av mina barn har heller haft kikhosta efter det att de fick den som barn, 15-25 år sedan, trots att de gick i skolan med andra barn som hade kikhosta.
   Jag har talat med andra föräldrar med ovaccinerade barn, känner en hel del, som numera är äldre och inget av de har heller fått kikhosta igen.
   En intressant iaktagelse är att de föräldrar med ovaccinerade barn har sagt till mig att deras barn aldrig har haft öroninflammation vilket inget av mina barn heller har haft. Finns det en koppling vaccination – ofta öroninflammation?

   En intressant länk som visar hur man bluffar med statistik.
   http://iloapp.ralfsundberg.se/blog/blogg?NewComment&post=12#comments

   • Min son, som är ovaccinerad, hade inte heller öroninflammation som barn. Medan jag arbetade som homeopat (slutade när jag var 77 år) behandlade många vaccinerade barn med öroninflammation. Även läkare kom med sina barn när de inte ville ge dem mera antibiotika.

 4. @Exilapotekaren:

  Jag förstår inte hur du orkar argumentera mot dessa sockerpillsförespråkare, men jag uppskattar att du försöker i alla fall 🙂 Det är en fröjd att läsa dina välskrivna inlägg. Keep ´em coming!

 5. Intressant diskussion om immunitet. Ni verkar alla tro att immunitet är något som man antingen föds med eller får med olika trollerikonster. Då vill jag inflika att förd det första har jag haft kikhosta i 2 omgångar den andra gången blev jag smittad via mina barn som själva smittades av ett vaccinerat barn. Mina 2 döttrar är ovaccinerade liksom jag. Att jag fick kickhostan en andra gång, eller en mildare form av kikhosta beror på att jag inom mitt arbete som asbestsanerare under 3 år skadade mina lungor och luftrör i och med att jag använde syrgas under arbetet vid saneringen. Alltså mitt immunförsvar var försvagat detta gjorde att jag var tillgänglig för en smitta som mitt immunförsvar hade all information av, ”eller hade det?” Nej, vaccinsmittan gjorde att mitt immunförsvar handlade som om jag hade fått ett kikhostevaccin. Så immunförsvaret är ett otroligt subtilt och käsligt kroppsförsvar och dess vägar är omöjliga att förstå eller förutspå. Snacket om immunitet här är oftas hämtat från skolkmedicinska böcker och inte från naturmedicinen tyvärr. Immunförsvaret är kanske bara utforskat till 20-40% om en det. Immunförsvar är så mycket, ex. stress, holistiska bilder? immunsvar, immunangrepp, jakt, lokalt och centralt immunförsvar osv. Det ni och jag diskuterar är ett oerhört kompext ämne och tar ett helt liv till att förstå. Kroppen använder det vi kallar sjukdom till så mycket som ex. inskolning, träning, informationshämtning, bortstötning, utrensning, kunskapsinhämtning- och utlämning mm.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.