Anna Bäsén som påstår hon är fullt frisk har både ett medfött hjärtfel och astma, som hon tar mediciner mot

7
1207

Hur frisk är Annan Bäsén, egentligen???

Anna Bäsén säger att hon är fullt frisk, men har skrivit på twitter att hon har astma. Dessutom på sajten kanariefåglarna.com avslöjas att Anna Bäsén dessutom har ett medfött hjärtfel. Här nedan skärmdump från maj 2013 där Bäsén twittrar om sin astma och svårigheten att få tag i lämpliga mediciner.

Skärmavbild 2014-04-01 kl. 12.03.31
KLICKA PÅ BILDEN FÖR EN STÖRRE BILD

Anledningen att jag skriver om Anna Bäséns ohälsa är inte för att jag tycker det är kul. Men det är viktigt i sammanhanget. Alltså hon har gått runt till alternativmedicinare och dikat upp historier och de har svarat henne och berättat vad de har hittat. Sedan för hon fram det i media som om de har hittat en massa diagnoser hos henne, trots att hon är frisk. MEN hon är INTE frisk. Har man astma och äter mediciner är man inte frisk.

Två fel på Anna Bäséns resonemang:

Nr1. Inga diagnoser har ställts. Det är sjukdomssymptom Bäsén har fått ta del av, inte diagnoser.

Nr2. Eftersom Anna Bäsén inte är så frisk som hon påstår, hittar alternativmedicinarna hennes underliggande hälsoproblem.

Det är inget konstigt med det, att en människa som har underliggande hälsoproblem får veta vilka fel det tänkas kan vara. Och dessutom få tips om vilka medel som kan hjälpa till att ställa till rätta. Men det konstiga blir när nämnda person som alltså har underliggande hälsoproblem inbillar både sig själv och sina läsare att hon är fullt frisk, åker runt till olika terapeuter och diktar upp historier med syfte att sätta dit alternativmedicinen.

Marina Szöges

 

 

7 KOMMENTARER

 1. Nr.1 du lägger ut en medmänniskas diagnoser publikt, även om det tidigare är känt så är det fel att lägga ut andras sjukdomar.
  Nr.2 att hävda att bröstcancer kan behandlas med fotbad och salt från Himalaya är inte bara dumt men också farligt.

 2. Svar:
  1. Bäsén har själv avslöjat att hon har hjärtfel och astma, sedan går hon ut med att hon är ”fullt frisk” Jag hade aldrig publicerat något om hennes hälsoläge om hon inte själv hade motsagt sig så kapitalt. Dessutom utnyttjar hon sin dåliga hälsa, genom att påstå sig vara frisk, men sedan när alternativmedicinare hittar hennes underliggande problem gör hon en journalistisk grej av det att typ ”Hon gick in frisk, men kom ut sjuk” men rätt är ”Hon gick in sjuk och kom ut lika sjuk”

  2. Salt från Himalaya är väldigt nyttigt, men att använda det som fotbad mot cancer vet jag ingenting om.

  3. A. Är du läkare? Om du är det, så ställer jag frågan till dig. Vad anser du om Bäséns skriverier om att hon fått 50 diagnoser? Är inte det ganska oseriöst och helt fel att påstå att man fått diagnoser, när det handlar om sjukdomssymptom?
  B. Läkaren som friskförklarade Bäsén och gav henne ”Papper på att hon är fullt frisk” kan man inte ifrågasätta dennes kompetens? Eller hur, en människa som har både astma och hjärtfel kan knappast anses vara ”fullt frisk”.

 3. Att ta med i beräkningen är att Bäsén utifrån sitt s.k journalistiska tankesätt, lagt ut intresseväckare för de som hon förväntar sig ska kontakta henne. På det sättet hon lagt ut information är jag helt övertygad om att det underliggande syftet var att finna människor som kommer med förslag till lösning av hennes s.k problem.

  Hon har ju agerat mycket tydligt mot alla former av behandling som inte kommer från den s.k vårdens enda rätta lösning. Detta synsätt har hon med kraft sökt att basunera ut under många år. Det enda rätta är att besvara henne med klara och verifierande fakta som håller.

 4. Hva har det med saken å gjøre at hun har asma og en medfødt hjertefeil? Vil det si at hun faktisk er diskreditert som journalist? Dere er sure for at hun har avkledd en bransje med svindel og tøv. Dere kan jo komme opp med eksempel på når homøopati har hjulpet mot asma.

  Dere burde være takknemlige for at hun har avslørt en kynisk bransje.

  Hva er det neste? At en ikke kan kritisere homøopati hvis man har forkalkninger i sine knæ? skjerp dere.

  • Tilläggas bör att Bäsén i artikelserien inte har kritiserat homeopater utan enstaka utövare av alternativmedicin. Och det jag kritiserar Bäsén för det är ockicket att trots att hon har astma och hjärtfel påstå att hon är frisk och sedan när alternativmedicinare upptäcker att hon har underliggande hälsoproblem, använda detta emot dem.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.