Skriv på listan och protestera mot Martin Ingvars blufforskning på Oshercentret

33
1181

 

Barbro Osher donerade för ett antal år sedan 43 miljoner kronor till Oshercentret vid Karolinska institutet för forskning om alternativ-medicin, syftet var att ge de allra bästa alternativmedicinska behandlingarna vetenskaplig uppbackning.

Men Martin Ingvar och Mats Lekander har inte använt pengarna till det de var avsedda för. De har istället slösat bort pengarna på annan forskning än alternativmedicin, samt delat ut pengarna till varandra och närstående forskare på institutet.

Tanken var inte att forska om alternativmedicin. Det vittnar homeopat Bert Breukers inlägg på debatten här. Han berättar att efter Karolinska Institutet fått pengarna, kontaktade han dem och föreslog att olika terapeuter från olika discipliner borde vara med och forska.

Till svar fick han ”att det bara skulle vara läkare/vetenskapsmän som skulle stå för alla undersökningar, osv och att mycket inom alternativmedicin redan var beprövat och definierat som humbug”

Martin Ingvar, professor i integrativ medicin som har fått 43 miljoner kronor att forska om alternativmedicin, anser att alternativmedicinen i stort sett redan är färdigforskad och klasssad som humbug.

Frågan man skall ställa sig; Vilken eller vilka har makten och den dåliga moralen att ge en person som inte tror på alternativmedicin, en professorstitel, 43 miljoner kronor och ett forskningsuppdrag på ett område som denne person inte tror på och anser vara humbug?

Och nästa fråga vi skall ställa oss; Varför låter vi dessa personer obehindrat fatta sina galna beslut? Det är dags att vi nu markerar och talar om att vi har tröttnat på detta ohederliga beteende.

Protestera mot Oshercentrets försnillning av pengar och miss-krediterande forskning om altermativmedicin !

33 KOMMENTARER

 1. Detta är ju skamligt!!
  Redovisa vad pengarna använts till och betala tillbaka pengarna för att användas till sitt syfte!!
  Det är ju rena, rama bedrägeriet!!
  Skäms på Er!!

 2. Trolöshet mot huvudman, kallas det i brottsbalken. Åklagare har en skyldighet att utreda sådana polisanmälningar.

  Zetterlingska fonden instiftades för att räntorna skulle gå till föreläsningar i ”homeopatisk hälsolära”. Kammarkollegiet, som numera har samma telefonnummer som HSAN, beslutade att fonden i sig skulle upphöra och pengarna användas till annat under förevändningen att homeopati inte är vetenskapligt grundad.

  Undrar ni vad Kammarkollegiet är? Ja, det är staten det.

 3. Det är synnerlige märkligt hur vi här i Sverige så totalt på något vis släppt ifrån oss rätten till och ansvaret för vår egen hälsa till läkarskrået. Hur skolmedicinen med dess bisarra föråldrade syn på hälsa/ sjukdom kan ges totalansvar för vårt välmående just här i upplysta Sverige är mer än egendomligt. Och att vi, vi som bor här, så självklart underordnar oss denna ordning, att vi accepterar detta är inget annat än sorgligt. Hur är det överhuvudtaget möjligt att någon, förviss en expert i sitt fält, kan ges rätten att uttala sig auktoritärt om en, eller flera, områden som inte alls har något med deras eget område att göra, det är rent förunderlig. Som att låta en rörmokare ge ett professinellt omdöme om operan som fenomen o artistiskt uttryck. Hur är det möjligt?

 4. Undrar i vad mån dessa ”förskingrare” förstår av sina handlingars konsrkvenser. Alternativvården hjälper många människor till bättre hälsa, drar in skattepengar samt bäddar för bättre långsiktig ekonomi för Sverige.
  Utan alternativvård skulle troligen inte medelårdern stiga lika snabbt. Och än mer behövs alternativvården i framtiden för att försöka minska att medelåldern snabbt sjunker då stora delar av yngre generationers belastade livstil får ta sina konsekvenser.

  Sinne för rättvisa borde vara ett prioriterat krav för den som är anställd i skattebetald maktbefattning. Jag vill att girighetens missbruk av vetenskaplig vägledning ska granskas så som rasbiologin.

 5. Eliten kan inte låta bli att roffa åt sig så mycket som möjligt. Titta på politiker, banker, rättsväsende, läkemedelsindustrin och mycket annat kriminellt löst folk. Läkarna är i regel hjärntvättade och tror säkert att de botar folk med sitt djäkla rävgift. Om bara folk kunde bilda sig lite mer, läsa lite mer. Nä istället sitter de och glor på Let;s dance.

 6. Ohederligt och omoraliskt att ens ansöka om dessa forskningspengar när man inte har för avsikt att följa donators önskan. Hur skall man kunna ha något förtroende för sådana forskare och deras resultat överhuvudtaget?

 7. Ordet gravplundring kom för mig när jag läste detta…
  Hur kan man leva med sig själv efter att ha gjort det M Ingvar har gjort??!
  Man kan ju fundera på om hur mycket läkemedelsindustrin betala för att stoppa alternativforskningen?
  Det är nog fler bovar i detta ”drama” än man har koll på….

  • Ja detta är nog bara toppen av ett gigantiskt isberg…

   Hu vilken mardröm för dem att folk kan bli friska utan deras rävgift…

 8. Man borde väl inte bli förvånad, men 43 miljoner är mycket pengar i synnerhet för en forskare som inte ens kan förhålla sig objektiv.
  Nä, anmäl till polis etisk nämnd eller vad som anses behövligt, detta linar ingenting.

 9. Utred och lagför.så som det gäller för oss alla,det skall inte vara undantag i forskningen oavsett var pengarna kommer ifrån

   • Namnet är nu borttaget, eftersom Elvira skrev en bra kommentar till det på forumet där lät jag det först stå kvar.

    Jag tog även bort din kommentar Elvira, den var jättebra men det hade sett konstigt ut om det stått kvar utan namnet på listan.

 10. 14 sept mailade jag Osher Centrum nedanstående:

  Dear Ms Hirokane

  I contact you regarding Bernard Osher Foundation and the donation to Karolinska Institutet and Osher Centre in Stockholm Sweden.

  My background is TV & filmmaker, author and educator. Humanism is my main topic and therefore I also have done productions for Red cross, Save the Children, The Swedish Government and many other organizations.

  Sweden is known to be a free and open country but when it comes to integrative medicine the case is not so.

  Well organized skeptic groups, opposed to such studies that Osher supports, has succeded in prevent Osher centre Stockholm to come up with anything useful. This will soon be object for an investigation by free academics.
  The investigation will also expose Swedish organizations that falsely is called ”The Humanists” (Humanisterna) and their companion ””The Swedish Skeptics” (Vetenskap & Folkbildning). We call them ”the anti humanistic front”.

  It is sad when science is offered a chance to evaluate complementary medicine and it fails because of forces who completely wants to disqualify alternative (integrative) medicine. And they have influenced Osher Centre Stockholm. Check out Edzard Ernst on google who is one of their important advisor and partner. I wouldn´t call the results by Osher Centre Stockholm a fraud but close to and anyway a misuse of money.

  I will soon publish materal about this and do not want i any way to discredit Osher Foundation. On the contrary.

  When I have seen all that Osher Foundation stand for I am very impressed.

  I wonder if you have any comments on this.

  Sincerely Yours

  Börje Peratt

 11. Vad bra att det kommer fram vad pengarna används till, helt fel syfte som är gjort!
  verkigen fräckt att vinkla det till sin egen förmån och inte vad som var tanken!

 12. ”Den hippokratiska eden” borde förpliktiga läkare att jämföra resultat av utförda operationer.
  Allt de behöver är en astrologisk almanacka. Hippokrates skrev:”Den som praktiserar medicin utan att studera stjärnorna o planeternas rörelser är en dåre.” Inga halvkvävda visor här!Månen styr ju även kvinnans menstruation.
  Medicinsk astrologi o homeopati behandlar patienten, som har sjukdomen.

  • Problemet är att det inte verkar bekomma donatorn att de försnillat pengarna. I mina ögon är det en lika brottslig gärning, vad än donatorn verkar tycka.

   • Donatorn har ju skänkt pengarna för att det skall forskas på alternativmedicin. Om hon sedan inte bryr sig, kan väl inte spela någon roll. Det är ju klart och tydligt vad pengarna skall användas till, det är det som man ska gå efter.

    • Visst är forskningscentrets handlande repektlöst både mot givaren, skattebetalarna och allra mest för alla som har behov av att få bättre hälsa. De som inte har erfarenhet av att vara långvarigt sjuka vet inte hur viktigt det är för kroppen att få hjälp att komma i balans för att öka självförtroende, psykisk styrka, självläkningsförmåga mm.
     Sjukvårdens låsning till läkemedelsindustrin hindrar våra friskvårdsbehov och hämmar våra gemensamma resurser.
     Men jag tänkte på att Uppdrag skulle vilja förhöra sig med givaren och med omtanke om henne själv, reaktionsfaser har ett komplicerat förlopp.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.