Kan vi lita på sjukvården?

2
1349

Friendly Medical professionals

Tillgänglig forskning tyder på att äldre människor med måttligt förhöjt kolesterol mår bättre och lever längre än de med lågt. Trots detta sätter svenska läkare ofta in statiner hos människor ända upp över 90-årsåldern.

Text: Lars Bern

De ofta svåra biverkningarna som förstör livskvaliteten skylls på normalt åldrande, trots att åldringarna snabbt tillfrisknar om de vågar trotsa doktorn och sätta ut statinerna. Jag har på nära håll följt människor som hamnat i sjukvårdens klor och som i stället för att bli friska bryts ner steg för steg och bara blir sjukare. Under åren har jag följt en rad vänner och anhöriga som drabbats av våra numer allt vanligare metabola sjukdomstillstånd som hypertoni, diabetes, ateroskleros, Alzheimer, cancer m.m. och som behandlas med ett batteri av kemiska preparat utan att bli särskilt friska. Sådana här exempel har fått mig att fundera på vilka intressen det är som styr sjukvården.

Makten över vården ligger i händerna på naturvetenskapligt obildade yrkespolitiker som inte förstår medicinsk vetenskap….Läs resten av artikeln på Lars Berns blogg >>>

 

 

2 KOMMENTARER

 1. Tack för läsvärd, om än nedslående, artikel.

  Jag minns en visa från ’dåförtiden’ där en del av refrängen lydde ”Det är kvinnan bakom allt…”

  I det här fallet skulle man kunna sjunga ”Det är Big Pharma bakom allt…” istället! En mycket sorglig utveckling för ..mänskligheten. 🙁

 2. Ja Mayne, du har helt rätt, man får nog sjunga ”Det är Big Pharma bakom allt…” istället!

  En bekant till mig fick statiner utskrivna efter en hjärtinfarkt, han blev jättedålig av dem och fick svåra biverkningar. Han började då läsa på fakta om dem och slutade då omedelbart med dem och mår nu mycket bättre. Trots det så tjatade sjukvården på honom att han måste äta statiner, det var livsfarligt att inte äta dem.
  De vill med andra ord att människor ska knapra piller till vilket pris som helst och oavsett hur sjuka de blir. Att sådana ”mediciner” får säljas överhuvudtaget är rent obegripligt medan allt fler homeopatiska läkemedel förbjuds, trots att de är helt biverkningsfria och mycket effektiva – men det är väl just där skon klämmer!!
  Homeopatin är ett stort hot mot Big Pharma – tänk om folk skulle bli friska!!

  I framtidens historieböcker kommer det stå att läsa om skolmedicinen som den största medicinska skandalen i historien – sanna mina ord!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.