Homeopati och hälsa i Afrika

10
1084

Skärmavbild 2014-01-26 kl. 19.42.42

Projektet Homeopathy for Health in Afrika har gjort stora framsteg; många volontärer, nya tolkar och etablerade kliniker, varav två på sjukhus.

Forskning pågår för att ta reda på vad som gör homeopati så effektiv vid aidsbehandling, många tanzanier vill lära sig homeopati och undervisning pågår. Massor av människor har fått tillbaka sin hälsa, sin energi och sin aptit. Att vara frisk, att orka arbeta och skaffa mat är livsavgörande för fattiga i Afrika.

http://youtu.be/2MOVBrwyS5U

10 KOMMENTARER

 1. Rekommenderar ni homeopater att en aidssjuk skippar konventionell medicin i förmån till homeopatika eftersom den är så effektiv?

   • Ja du har rätt Jacquline, det var en oseriös fråga. Men jag lät den bli publik ändå. Dessutom avslöjar han sig med att inte ha tittat på videon. För hade han gjort det hade han inte behövt ställa frågan.

    Att inte ta reda på fakta först, innan ha en kritisk åsikt, är ett vanligt beteende hos skeptiker.

    • Inte helt nödvändigtvis? I detta forskningsunderlag får patienterna ARV-läkemedel. Men frågan är fortfarande relevant – Om homeopatika är så effektivt behövs väl ändå inte ARV som är förhållandevis väldigt dyrt? Borde väl vara en win-win?

  • Hejsan!
   Se videon igen så finner du svaret,
   Min: 2:02 ”All HIV / AIDS patients continue to take ARV drugs as prescribed”
   ARV= Anti-retroviral. Den konventionella medicinen alltså.

   • Nej jag har inte tittat på videon. Är det inte ARVn som är effektiv… inte homeopatikan? Utan ARV så försämras väl ändå en patients allmäntillstånd drastiskt?

 2. Vid närmre eftertanke så är frågan fortfarande intressant. Oavsett sjukdom rekommenderar homeopater konventionell medicin utöver homeopatikan? Som jag förstått så är väl ni inte så överlyckliga på läkemedelsindustrin? Marina du skriver ju att homeopatika är effektivt mot aidsbehandling… det tycker jag kan misstolkas. Är det effektivt mot biverkningarna mot arv:n? Nu är jag ingen expert på området men blir man inte så gott som frisk av arv:n?

  • Katten, nu är det dags för dig att sluta skicka in meningslösa inlägg. Du är inte ens intresserad av att titta på videon och du erkänner till och med att du inte har kunskap om ARV, men ändå ska du skicka in inlägg och ställa ovidkommande frågor. För att kunna ställa intelligenta frågor bör man vara mer påläst än vad du är. Sök fakta själv, – blir man frisk eller inte av bromsmedicinen ARV, Titta på videon. Tänk själv.

   • Nu har jag tittat på videon 🙂 oavsett det som framkommer i videon så frågar jag fortfarande om man kan skippa dyra mediciner och köra på homeopatika istället? Nej jag erkänner att jag saknar kunskap… har du kunskap om aidsbehandling? Det måstedu ju ha eftersom du skriver att behandlingsmetoderna är så effektiva…

    Marina Szöges svarar: Katten, detta är ditt sista inlägg i detta ämne. Du har sett på videon och ingen stans där pratas det om att ”skippa dyra mediciner” Nöj dig med det svaret. Tack för visat intresse och välkommen åter en annan gång….

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.