Läkemedelsbolagen struntar i folks hälsa – vill bara tjäna pengar

7
893

“Om någon av er har idén att läkemedelsindustrin är mån om er hälsa – glöm det! Det är bara pengar de är intresserade av.

Och myndigheterna är lika kriminella som läkemedelsbolagen.” säger John Virapen, tidigare verksam 30 år inom branschen.

John Virapen håller föredrag runt världen och berättar om läkemedelsindustrins ohederliga metoder. Bland annat berättar han att branschen undanhåller sanning om biverkningar och ohälsosamma tillverkningsmetoder samt använder sig av mutor för att registrera nya läkemedel.

Virapen vet vad han pratar om. Som chef för Eli Lilly i Sverige mutade han själv läkare. När Prozac, som tillverkas av Eli Lilly, skulle registreras i Sverige tog han reda på vilken psykiatriker som skulle testa medlet, och kontaktade honom. Virapen bjöd på middagar och sände kvinnliga medarbetare till honom för att ”underlätta” arbetet. Virapen berättar även att han lät skicka 25 000 kronor vid två tillfällen till personen i fråga. Vilket var ”otänkbart” enligt dåvarande Läkemedelsverk. Testningen gick på rekordtid, några månader istället för ett till två år.

Han har också bjudit läkare till Västindien som officiellt kallades för utbildningsresor men var snarare mutresor. Det var ytterst få utbildningstimmar men desto mer sprit kvinnor och sång. Läkarna blev fullständigt köpta och när de kom hem skrev de ut recept på färdigtryckta receptblock med sina reklampennor. Enligt Virapen finns det färre säljare nu för tiden på läkemedelsbolagen, eftersom ”de redan har lyckats rekrytera läkarkåren”

Myndigheterna gör inte sitt jobb. Om de hade velat hade många tragedier kunnat undvikas menar Virapen. ”Det är inte mycket att vänta sig när det övervakande organet, Läkemedelsverket, är betalt av de som de skall övervaka läkemedelsindustrin. De betalar Läkemedelsverkets utgifter inklusive löner”, menar Peter Anstrin på KMR

John Virapen uppmanar oss att ta ansvar för vår egen hälsa och att sprida informationen vidare till andra människor, om läkemedelsindustrins ohederliga metoder.

Han har gett ut två böcker, ”Rubio talar ut” och ”Piller och profiter”. Han föreläser också på olika konferanser, mässor och möten, världen runt.

Mer att läsa, samt namnet på läkaren som tog emot mutor, när Prozak registrerades, på www.kmr.nu


7 KOMMENTARER

 1. Åh vad jag önskar at detta blev publicerad i SvD o DN. Det är Sveriges egen version av Confssions of an Economic Hitman. Där förklara författaren John Perkins att vem som helst går att köpa. Ett strategi som fungerar, även i Sverige.

 2. Tänk vad världen hade varit bättre om läkemedelsbranchen inte hade existerat! Herr Virapen kanske arbetade i ett oseriöst bolag. Själv har jag varit i branchen i 16år och är inne på mitt fjärde läkemedelsbolag. Samtliga har ett extremt seriöst förhållande till bl.a. patientsäkerhet. De som ständigt kritiserar läkemedelsbranchen tänker inte på följderna om inte läkemedel fanns. Hur skulle den enklaste enklaste operationen fungera? Har man vart hos tandläkaren och fått bedövning för att överhuvudtaget kunna sätta sig i stolen, är det läkemedelsbranchen man ska tacka. Alla miljoner barn som skulle ha dött om inte läkemedel fanns. Eller t.ex. cancersjuka som tack vare läkemedel kan få tillbringa sista tiden tillsammans med sina familjer på ett sätt som inte hade fungerat utan läkemedel. Folk drar gärna upp pengahunger. Nämn en branch som inte styrs av pengar!

  • Det finns alternativ till narkos, inte dokumenterade på samma vetenskapliga sätt som medicin, men dock:

   http://www.youtube.com/watch?v=6ThmAqf–t8&feature=player_embedded#at=90

   Och min tro är att 90% av alla cancerfall inte hade behövt finnas, lika många av våra diabetesfall, och samma med nästan alla andra sjukdomar… om vi bara hade intresserat oss för kost och motion i förebyggande (och ibland läkande) syfte samt varit mer vaksamma på våra mentala blockeringar. Detta finns dokumenterat – inte dokumenterade på samma vetenskapliga sätt som mediciner, men dock.

   Akutsjukvården i övrigt är fantastisk på att operera och laga våra kroppar. Jag önskar att våra myndigheter var mer intresserade av människors hälsa än deras arbete och eventuella ekonomiska faktorer.

 3. Tyvärr så styr allt av pengar, pengar är lika med rädsla det finns så många rädda människor på våran jord. Men det finns inget bättre än Homeopati vården behövs till viss del, den akuta och operationer, men sedan skall de inte ha med människan att göra. De behandlar inte kroppen och själen som Homeopater gör.
  Homeopati framtidens medicin. Detta säger nobelpristagaren George Vithoulkas

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.