NHR – 215 barn, eller fler kan ha fått Narkolepsi

2
1318

Ett 80-tal barn har i dag fått diagnosen narkolepsi som en konsekvens av vaccinet mot svininfluensa. Läkemedelsverket utreder ytterligare 135 fall. Totalt sett kan alltså 215 barn – eller fler! – ha drabbats.

Neurologiskt Handikappades Riksförbund NHR, har utlyst ett forskningsstipendium på 250 000 kr om sambandet mellan vaccinering och narkolepsi.

NHR skriver i sitt pressmeddelande att de är allvarligt oroade av alla narkolepsifall som har blivit av svininfluensavaccinet och utlyser ett forskningssstipendium på 250 000 för att få igång forskningen och för att förhindra att fler barn skall drabbas.

– Vi är allvarligt oroade och har bestämt oss för att det måste hända saker – snabbt! Därför gör vi två saker: vår styrelse har idag med anledning av detta fattat ett snabbt beslut om att utlysa ett forskningsstipendium på 250 000 kr om narkolepsi. Vi måste förhindra att fler barn drabbas! Dessutom inleder vi idag det första lägret för barn och deras familjer. De som redan drabbat måste få hjälp och stöd att se sina möjligheter och rättigheter till ett fullvärdigt liv.

Det säger Kathleen Bengtsson-Hayward, förbundsordförande i NHR, med anledning av att förbundet idag dessutom startar ett första läger på Lidingö utanför Stockholm för barn och familjer som drabbats. Läs mer

Obs! I siffran 215 är bara barnen medräknade. De vuxna som fått narkolepsi ingår alltså inte.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.