Inga dödsfall från kosttillskott men 783000 dödsfall av läkemedel

63
3994

 

Artikel från, Kommittén för mänskliga rättigheter.

Över hälften av alla amerikaner tar kosttillskott. Enligt den senaste rapporten från USAs giftinformationscentral orsakades inte ett enda dödsfall av kosttillskott. Däremot finns det rapporter om att 783 936 amerikaner dött av läkemedel – på ett år.

Trots medias alla varningar för kosttillskott så är det inga som dör av dem. Den senaste rapporten för år 2008 från amerikanska giftinformationscentral som presenterades i Clinical Toxicology visar att inga dött från multivitaminer, inga från mineraler, inga från vitamin A, B, C, D eller E.

Det fanns heller inga dödsfall rapporterade från örter, aminosyror, kinesisk medicin, ayurvedisk medicin, blågröna alger (stort medialarm i Sverige) eller homeopati. Trots det skall de stoppas.

Amerikanska giftinformationscentralen är den största och mest tillförlitliga i världen. Det finns 61 giftcenter över hela USA som håller noggrann uppsikt över alla förgiftningsfall. Om alla de 154 miljoner människor som använder kosttillskott varje dag tar en tablett om dagen, så blir det 56 miljarder doser årligen. Om de tar 3-4 piller, vilka de flesta gör, blir siffran astronomisk. Inga dödsfall.

Så vad kommer larmet i media ifrån? Krigsrubriker i tidningarna. Var är kropparna? Granskar inte journalisterna rapporterna som kommer? Och vilka media har rapporterat den positiva nyheten: ”inga dödsfall”?

I så fall skulle de säkert även kommit fram till den extremt oroväckande nyheten att biverkningar från receptbelagd medicin uppgår till 2,2 miljoner, och att antalet iatrogena (läkarframkallade) dödsfall i USA uppgår till 783 936. Kostnaderna för dessa är lika astronomiska. Death by medicine

Dessa höga siffror kan säkert ifrågasättas i sin exakthet, men siffrorna är officiellt sett redan höga. Dessutom finns det ett mörkertal som aldrig redovisas till FDA biverkningscentral, som långtifrån är lika exakt som giftinformationscentralens. Man räknar med att rapporteringen av biverkningar till FDA bara utgör 1 procent av de verkliga siffrorna.

Men relationen mellan alternativmedicin och skolmedicin är det verkligt intressanta med dessa siffror. Och då kan man också förstå hur och varför media manipuleras.

Man kan också undra varför kinesisk medicin och ayurvedisk medicin skall förbjudas (noll dödsfall) i EU, samt så gott som alla örtpreparat och i praktiken homeopatiska medel. Det är EU som bestämt att alla hyllor skall tömmas på dessa medel (EC Directive 2004/24/EC).

Samtidigt säljs det giftiga mediciner och vacciner ganska ohejdat. Bara psykiatrins antipsykotiska medel är rena stordräparna och siffror på hundratusentals dödsfall har nämnts. Patienterna drabbas av övervikt, diabetes och förtidig död. Flera läkemedelsföretag har stämts, bl.a. AstraZeneca med Risperdal där en process med tjugosextusen patienter och anhöriga kräver miljardelopp.

Inom alternativmedicinen finns alternativ till psykiatrins giftiga droger. Den nya ”gröna mentalhälsovården” som är helt drogfri är ytterst effektiv.
Varför vill man stoppa den? Follow the money!

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för mänskliga rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

 

Nobelpristagaren Luc Montagnier chockade omvärlden – kan finnas förklaring varför homepati fungerar

 

63 KOMMENTARER

 1. Hej

  Har ni uppvaktat Socialministern med den här informationen någon gång? Det måste komma till politikernas kunskap hur tokigt det blivit i världen.

  MVH

  Kaisa Frank

  • Ja, det är mycket konstigt som sker, troligen vet politikerna redan, men de lyssnar på läkemedelsindustrin. De som tillverkar skolmediciner anser att det är normalt med biverkningar. Och så länge flertalet tror att det inte finns andra alternativ såsom Homeoapti och annan alternativmedicin är det en biverkning man får ta. att folk dör och blir sjuka av läkemedel.

   Skolmediciner är den 4-e vanligast dödsorsaken i västvärlden.

   • HUR!!! kan läkemedelsverket tillåta försäljning av någon som helst ”läkemedel” när det klart och tydligt står skrivet i varje förpackning massor av varningar vilka alltför ofta dödliga biverkningar eller livslånga besvär dessa tabletter orsakar. Medan det i vitaminer eller kosttillskott inte får nämnas ens att ”kan orsaka lite huvudvärk”. Hur kan de godkänna dödspiller men inte läkande kosttillskott eller vitaminer. Deras hjärnor måste sitta som i en skruvstäd i BIG PHARMAS allsmäktiga fångenskap. Massmedia huvar sig över att kosttillskotts fabrikanterna tjänar ”miljoner” på intet ont anande människor. Och bara lurar dom. Jaha? Hur många MILJARDER om året betalar läkemedelsföretagen i skadestånd och böter, för att de orsakat död och falsk marknadsföring. Dom betalar gladeligen miljarderna för de tjänar ÄNNU mer på försäjning. av sina dödsbringande piller. Jag nämner endast två här. Svininfluensan och statiner. Den första orsakade många 100 människor livslångt lidande. De fick narkolepsi. Statiner som än idag skrivs ut hejvilt av doktorer orsakar massor av olika hjärtbesvär! Kolla på fass. 18 olika statiner är indragna!!! Vägrar du äta vad läkaren skriver ut riskerar du att få i din journal skrivet. Patienten vägrar ta emot behandling!

 2. Mycket bra artikel, Marina. Många intressanta och upprörande upptäckter när jag utbildade mig till närings- & fytoterapeut. Mår sämre när jag inte tar mina kosttillskott. Ofast stenhårt motstånd inom sjukvården trots stor okunskap om funktionsmedicin. Har naturligtvis skrivit på listan mot idiotin att EU ska förbjuda läkeörter så att bara syntetiskt framställda läkemedel återstår. Follow the money, som sagt.

 3. Tack för den här artikeln!

  I en liknande rapport jag har från c:a 1995 står det att (kring) 114,000 dog i USA av de där ”vetenskapligt dokumenterade, utprovade, godkända, så välsignade, och helt RÄTT doserade ’läkemedel'”*.
  Drygt 780,000 dödsfall! Wow!! Man ser att det har gått framåt för dessa läkemedel 😉 Man får varna vänner och bekanta.

  Sedan 1995 har hundratals ofarliga, beprövade, effektiva och billiga naturmedel försvunnit från hyllorna. Det motiverades med att ’det inte var bevisat att de inte var farliga/skadliga’. Snacka om att sila mygg och svälja kameler!

  Blickar man bakåt är det solklart att syftet med att motarbeta homeopatika och naturmedlen i övrigt INTE var att skydda oss konsumenter.
  Så beklagligt att det inte blev mer reaktion mot Farmakartellens lobby och övrig framfart. Och det är skrämmande att
  våra myndigheter ger blanka f*n i att ta tillvara våra – konsumenternas intressen.

  —-
  *Läkemedel? Vad är läkemedel? Om jag har förstått rätt så ska dessa medel LÄKA någonting. Se bara i den Svenska Akademins Orbok.
  Man tänker inte på det normalt, men av de flera tusen ’läkemedel’ som finns i FASS är det inte ett enda som läker/botar någon sjukdom! (Antibiotika kan vi sätta ett frågetecken på för att inte avvika från den centrala frågan). Har inte medicinen kommit längre än så??

  • Hi DragonB!
   I was wondering, what natural medicines have disappeared? From what I understand did the law about natural medicines not passed until this year. Were the manufacturers informed 1995 that the law was going to come?

   As far as the synthetic medicines, there is much to say about them. I am glad that they are documenting and trying out the new medicines. (But some people don’t want you to try them out on animals.) If they pass the animal test they are tried out on people with the ” double blind studies”. Then it hits the market. As far as right dosage, it seems like doctors sometimes prescribe higher doses than is necessary. (better safe than sorry?) The standard dose for antibiotics is for a fullgrown man. As far as ”right” doses ( which is very individual ) goes, even if it’s the right dose, people sometimes don’t follow the directions. They feel sick and take an extra pill (better safe than sorry?) I also read an article about the medicine related deaths and a lot of times they were elderly people who had overdosed, and some had pills from different doctors and combined they had strong side effects which lead to death. One problem is that doctors can’t prescribe food supplements, that goes under ”preventive care”.
   What to do?

 4. Det är ju så att en hel del av läkemedelsdödsfallen är självmord. Ganska få försöker ta livet av sig med näringstillskott.

  • Hej Hasse,
   Kan du precisera vad du menar med ”en hel del”? 40% eller 0.2%? och vart du har hämtar informationen från? Låter lite som att du går på känsla..

 5. […] En intressant artikel i Dagens Homeopati. Det är fantastiskt intressant att läsa om alla varnande rubriken om kosttillskott och hälsokost och sedan se en sådan här studie! Varför i hela världen ska man stressa och göra människor rädda för kosttillskott? Är det inte bättre att man ser sig om efter ett kosttillskott som kanske hjälper istället för att trycka i oss en massa mediciner som skadar annat i våra kroppar? […]

 6. Det här artikeln delade jag snabbt med mig på Facebook! Vi är såå styrd av läkemedel- och livsmedelsindustrin att ingen vet vad som är bra eller normalt. Industrierna ilag designar sina produkter så att vi blir beroende av dem eller får andra bieffekter som kräver andra mediciner…En riktigt ond cirkel! Nu är jag glad för att jag bor i Norge, även om kinesiskt och ayurvedisk medicin planeras att förbjudas. Skrämmande!

 7. Ikke så rart at ingen har dødd av homeøpatiske midler med tanke på at det kun er sukkerpiller – eller humbugpiller, rettere sagt.

 8. undrar om detta betyder att det skulle vara förbjudet att dricka vissa teer.själv blir jag frisk från både förkylning och urinväginfektiion av åkerfräken te och min psoriasis hålls stången på en mycket liten nivå…nässelsoppa som är så nyttigt full med goda egenskaper..nässelte bra för muskel besvär…och dom växer fritt och gratis…undrar om polisen kommer att ta mig om jag fortsätter?

 9. Jag tillhör den snabbt växande skara som tror på att den här världen inte styrs av de som vi tror.
  En som har knutit ihop alla punkter så att det går att se hela bilden är David Icke som kommer till Stockholm och Göta Lejon på söndag 8 maj 10.30. 490 kr för en hel dag. Annars vill jag gärna tipsa om intessanta personer att googla på och webbadresser:
  Kiesha Crowther ”Little Grandmother”
  redicecreations.com (sänds från Göteborg)
  davidicke.com
  vaken.se
  Dr Leena Rauni Luukanen Kilde (Finländsk läkare)
  Gislaine Lanctot, personocratia.com (Kanadensisk läkare)
  projectcamelot.org
  truthaboutgardasil.org
  carl johan calleman (mayakalendern)
  Stevebeckow.com
  Michael Tsarion, 3wr33k.blogspot.com
  Naturalnews.com, Mike Adams

  MVH Eva

  • Håller med. Jag tror det handlar om att vi alla som vet att det finns bra läkemetoder som kan bota folk börjar prata och informerar sina medmänniskor.

   När vi gör det får vi räkna med motstånd, men det är ingenting att brys sig om. Det är bara att fortsätta.

   Jag ser det som att, folk behöver få veta och sedan får de själv göra ett val, vilken metod de vill satsa på. För så länge de inte vet att det finns alternativa metoder har de ingen chans att göra andra val än acceptera den vanliga vården.

 10. Om pengar styr ?!? Kolla ”The Burzynski Movie” och du kommer att bli otäckt medveten om vad som pågår…
  Varför är läkare så ofta emot kosttillskott… Läs:
  ”What the doctor doesn’t know about Nutrition may be killing you”
  Bra bok 🙂
  Våga fråga, våga ifrågasätta… Ta reda på saker, det är Din Kropp !
  Ingen ska våldföra sig på den… Kräv att få fatta egna välgrundade beslut !!!

 11. Tack för artikeln! Den är verkligen mycket intressant och jätte viktig i debatten. Ska sprida den vidare eftersom det är viktigt att vi är många som deltar i debatten och att trycket blir kraftigt så att komplementär medicinen får vara kvar.
  Min mamma fick mig att gå till en homeopat när jag ca 23 år, då jag hade utslag på kroppen som läkarna till slut rykte på axlarna åt eftersom de inte kunde göra något åt det. Slutligen ville de ge mig cortison sprutor, vilket jag instiktivt kände var fel. Istället tog jag min mammas råd att gå till en homeopat. Efter att ätit homeopat medicin totalt två är var jag av med mina utslag och de har aldrig kommit tillbaka. Sedan dess har jag använt mig av komplementär medicin av olika slag och hållt mig frisk. Idag är jag 56 år. Ju mer jag lär mig, ju mer övertygad blir jag att komplentär medicin är här för att stanna.

  Med detta vill jag också säga att skolmedicinen är en viktig upptäkt och behövs, men det finns mycket att göra innan genom komplementär medicin. För ca 25 år sedan såg jag ett TV program från Tyskland där sjukhus inom skolmedicin och komplementär medicin låg alldeles intill varandra och samarbetade för patentens bästa. Välkomna istället för förbud!

 12. Kanske är det för att om vi INTE äter kosttillskotten, så blir vi sjukare och behöver då köpa mera mediciner. Läemedelsbolagen tjänar inga pengar om man är frisk

 13. Hej ! Blev opererad för åderbråck i höstas och fick en blodpropp i höger underben på samma ställe som dom opererade på. Är nu satt på Waran i som är ett råttgift , i sex månader. Ca 118 personer /år, dör av läkemedelsbiverkningar och av dessa står Waran för över 100. MIN FRÅGA Känner ni till nåt homeopatiskt läkemedel som man kan ersätta Waran med ? Är hälsointresserad och käkar nu mycket cayennepeppar och lecitin. Mycket tacksam för svar. Mvh från Tommy

  • Hej!

   Det finns inget homeopatiskt läkemedel som ersätter Waran. Däremot kan Du få hjälp av homeopati att stärka upp Din kropp så risken för blodkropp minskar. Det görs på bästa sätt att Du söker upp en homeopat, som tar reda på dina besvär, inte bara problemet att Du har stor risk för blodpropp utan andra symptom räknas också in.

   Homeopatin ser hela människan och antagligen har Du andra symptom också, som inkluderas i en helhetsbild och utifrån den ges sedan ett homeopatiskt medel som passar individuellt för dig. Så alltså homeopati stärker upp kroppen så den får kraft att starta läkningsprocessen. Mitt råd är att Du söker upp en homeopat och ni tillsammans kommer på hur Du kan få hjälp på bästa sätt. MvH

 14. […] i vardagslivet. Jämför vi dessutom vanliga / naturliga kosttillskott med många syntetiska läkemedel eller vissa vacciner så är det säkraste valet för att stärka sin kropp […]

 15. Om vi äter bra kostillskott och håller oss friska, köper vi mindre mängd mediciner.
  Det är anledningen man ger skrämsel för kosttillskott. Det är inte svårare

 16. Jag har arbetat inom skolmedicinen i 10 år som undersköterska. Det jag lärde mig där var att ingen blev frisk!? Utom de som gipsade brutna ben förstås.
  Efter 10 år träffade jag en healer som arbetade natt, eftersom han inte kunde försörja sig med det. Det är skam att ta ut dyra skatter av dem som jobbar alternativt, när staten vill att så många som möjligt skall vara egenföretagare. Denna healer botade alla på nätterna med värk i ryggar, ben och huvud, alltid! Ingen behövde någonsin äta värktabletter när han arbetade, men tyvär fick han sluta när en läkare kom på att det gick åt så lite värkmedicin.
  Jag har många års erfarenhet av alternativmedicin och jag har lärt mig genom åren att skolmedicinen och alternativmedicinen aldrig kommer mötas, inte så länge banker och läkemedelsföretag styr inom ”sjuk”-vården. Sedan jag slutade 1987 har jag inte ätit en tablet av den syntetiska skiten, alltid botat mig själv och egna patienter med homeopati, örtmedicin, kosttillskott, zonterapi och healing. Dem jag inte klarar av att bota är de som gått till skolmedicinen och nu vill ”prova” alternativ behandling för att någon släkting sagt åt dem att gå, endast dem är det svårt att bota.

  • Det var ju synd att healern fick sluta. Tänk vad mycket nytta han hade kunna gjort om han fått vara kvar. Men menar du verkligen att de kom på honom med att bota och hjälpa folk. Ansågs väl som ett opassande beteende att som nattbiträde göra folk friska. För tänk, det måste ju vara rent kränkande att vara läkare och vara lärd på sin utbildning att kroniska sjukdomar ofta är…kroniska, obotbara och det bästa man kan göra är att lindra. De är lärda att sjukdomar ofta inte går att bota. Och sedan dyker det upp en healer på avdelningen. Ja det måste ha varit jobbigt för dem.

 17. Hysterierna överhuvudtaget är problemet. Säger inte emot att siffrorna är skrämmande men den riktiga anledningen till att det förs kritik mot kosttillskott och inte mot medicin är just att kostillskotten inte tillför någon egentligen gagn för i stort sett alla som använder dom.
  Medicinerna distruberas och tilldelas de som behöver dessa. Och oftast är mediciner skapade för att radikalt ändra olika balanser i kroppen. Det är naturligt och logiskt att de orsakar dödsfall.
  Däremot kosttillskotten som bara passerar genom kroppen och skapar härligt dyrt urin borde knappast orsaka dödsfall om det inte handlar om feltillverkning.
  Som någon nämnde tidigare. En mycket stor andel av dödsfallen med medicin handlar om självmord.
  Många andra fall handlar om feldosering. Jag har inte siffror på det men trots dessa hundratusentals som dör av medicinerna så är jag övertygad om att medicinerna räddar bra mycket mer liv än kosttillskotten gör. Det gäller bara att använda medicinerna på rätt sätt.

 18. Jag tror det är såhär att den rikaste och mäktigaste klicken människor (illuminati?) tycker jorden är överbefolkad och vill få ner befolkningen. Siffran 500 miljoner cirkulerar på nätet att dom tycker det är en lagom siffra globalt sett. Det skulle förklara mycket. Om det stämmer kommer det nog behövas en radikal förändring inom politiken.

 19. Om man orkar läsa från artikelreferensen så är siffran 783000 antalet dödsfall på sjukhus oavsett orsak. Dvs av allt från liggsår, svält och infektioner. Sedan är artikeln från 2003 med referenser som var okej när den skrevs men förmodligen ganske utdaterade idag. Jag förstår att det finns både fördelar med alternativ medicin som den vetenskapliga. Men man bör vara lite källkritisk oavsett vilket läger man tillhör.

   • Det som står i artikeln om de 783000 dödsfall som de refererar till ovan är att dödsorsaken inte enbart är läkemedlen i sig utan vårdtekniska fel. Dvs liggsår som innebär att vändscheman och madrasserna har dödat patienten, eller malnutrition som det står, dvs att de inte fått en fullriktig kost på vårdavdelningar och äldreboende. Samt infektioner som blivit fel- eller obehandlade. De inkluderar även dödsfall på operationsbordet där operationen i sig är orsaken till dödsfallet.
    Därför vill jag anse att det är vilseledande att skriva att det är just läkemedel som dödat patienterna när det egentligen handlar om döda inom sjukvårdssystemet oavsett om de dött av läkemedelsreaktioner, felaktig medicinering eller att de inte fått tillräckligt med mat på ålderdomshemmet.
    Det de tar upp i artikeln om att det är dåligt att man inte dokumenterat dödsorsaker i tillräcklig utsträckning kan jag hålla med om. Men det här handlar om data från åttio och nittiotalets USA. Så det är nog inte helt applicerbart på det svenska sjukvårdssystemet och nu tio till tjugo år senare även om fel dokumentationer förekommer överallt där människor är med i bilden oavsett om det är sjukvården eller konsum det gäller.

    • @Daniel. Jag har lagt till ”…..och vårdmissar” för att förtydliga att det inte bara är läkemedel som är orsaken.
     Men jag ifrågasätter om det verkligen har blivit bättre med vårdskador i Sverige. Kanske det har blivit mindre dödsfall och då tänker jag på studien från SKL som visar att död av vårdskador kanske är mycket mindre än vad Socialstyrelsen tidigare kom fram till. Men samtidigt är det illa nog med ca 1500 dödsfall/år i Sverige. Alltså ca 4 personer per dag dör av vårdskador i Sverige. (Den som blir inlagd på sjukhus riskerar att dö i någonting annat än han/hon sökte för)

     Hanna Gyllenstens studie ”Economic impact of drug-related morbidity in Sweden” visar att biverkningar av läkemedel är så vanliga som 50 – 60 % inom vården och gäller både öppenvård och slutenvård. Och biverkningar orsakar 20 % av den totala kostnaden för hälso- och sjukvården i Sverige. Detta är illa. Enormt mycket onödigt lidande och ett gigantiskt slöseri med skattepengar.

 20. Läkarna är ju sponsade av läkemedelsföretagen.Självklart vill de vi ska äta en massa mediciner. En person fick beskedet att han fått diabetes,fick insulin mm för deta, men blev sjuk av medicinerna .han lade om sin kost ockh åt kosttillskott. vid nästa provtagning var hans värde såå bra.Läkaren sa där ser vi hur bra medicinen är.Då förklarade patienten att han slutat ta medicinen för han mådde mycke dåligt av dom.
  Han berättaade hur han blivit frisk. Läkaren blev jätteilsken för han bliit bra på fel sätt

 21. Dödsfall från receptbelagda mediciner överstiger nu dödsfall från illegala droger

  Peter Gøtzsche är professor och forskningschef för det mycket respekterade och fristående Cochrane-institutet i Köpenhamn. När Cochrane institutet släpper en rapport som är positiv för läkemedelsindustrin publiceras den omedelbart i all media. Denna rapport tvärdog dock. (Och detta är en nyhet i sig.)

  Antidepressiva, antipsykotika och bensodiazepiner dödar över en halv miljon människor årligen, motsvarande två jumbojet som kraschar – varje dag – året runt. Men inte nog med det, de orsakar femton (15) gånger fler självmord än vad som rapporteras. För att inte tala om alla biverkningarna, såsom mani, insomnia, nervositet, ångest och paranoia, psykos, fientlighet och eufori.

  https://www.facebook.com/inthenowrt/videos/481008832049491/?fref=nf klicka på HD nere i högra hörnet för bättre bild

 22. Fast ingen hävdar väl att läkemedel skulle vara utan biverkningar? Det relevanta i sammanhanget är ju att alternativet sjukdom/död är ännu värre? Onekligen finns det tunga och farliga behandlingar, men om den cancersjuka inte tar sina cellgifter, eller om den med rytmstörning inte tunnar sitt blod och får blodproppar så är ju riskerna för sjukdom och död oerhört mycket större än biverkningsriskerna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.