Expressen – dill och persilja kan ge biverkning!

0
1520

Obs! Persilja, dill och andra vanliga trädgårdsörter är nyttiga att äta och inte farlig för hälsan. Tro inte på vansinniga larmrapporter!

Artikel från Expressen där man varnar för att vissa helt vanliga örter som till exempel dill, persilja alfalfa, fänkål och ingefära kan vara farliga.

De braskar på och skriver: ”Här är livsmedelsverkets lista över ingredienser/ växter som kan vara olämpliga i livsmedel och ge biverkningar i fel dos”

Här nedan exempel från Livsmedelsverkets lista, där man varnar för växter som folk ätit i alla tider utan problem, men som nu anses farliga:

Dill: Europarådet påstår att  dillens eteriska olja kan vara canerframkallande.
Fänkål: Europarådet påstår den är canderframkallande.
Grönt te: Kan ge ångest, illamående och leverskador.
Alfalfa: Anses väldigt farlig, kan påverka mediciner.
Persilja: Inga problem, men påstås kunna ge andra effekter om används som kosttillskott. Oklart vad för effekter, läkemedelsverket syftar på.
Böna: Innehåller ett ämne som gör att det kan klassas som läkemedel. Kan göra så kroppen får svårt att ta upp protein
Röd solhatt: Anses farligt för innehåller ett ämne som kan klassas som läkemedel.
Ingefära: Det står ”brist på data” men den anses farlig ändå, det betonas i artikeln, att ingefära är ofarligt så länge man bara använder den som krydda och efterrätt.

Läs resten av listan: Expressen.

Detta är en mycket märklig och troligen farlig utveckling att våra myndigheter ska ”skydda” oss från örter, vitaminer och mineraler, homeopatisk läkemedel m.m. Och varför ska vi skyddas från det som är naturligt och bra för oss?

Årsskiftet 2009-2010 var det 6 miljoner svenskar som vaccinerade sig mot svininfluensan. Det var mycket skriverier i tidningen för och emot vaccination, bloggarna gick varma, många varnade för vaccinet. Läkemedelsverket och socilastyrelsen sade att vaccinet var säkert.

Hur man kunde påstå att vaccinet var säkert är en gåta. Då var det inte tal om att skydda befolkningen från skadliga ämnen. Istället ansågs det viktigt att vaccinera, även barn och gravida, med ett vaccin innehållandes både kvicksilver och skvalen.

Alltså våra ”beskyddande” myndigheter varnar oss för örter och kosttillskott och stiftar lagar och förbjuder merparten av våra homeopatiska läkemedel, men godkänner ett vaccin, som innehåller både kvicksilver och skvalen.

Artikel: Inga dödsfall från kosttillskott men 783 000 dödsfall av läkemedel

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.