Hur man gör friska människor sjuka

3
917

Marknadsföra sjukdomar i vinstsyfte

Läkemedelsföretag anlitar PR-firmor för att lansera ”nya sjukdomar” som sedan behöver behandlas med läkemedel.

Exempel på läkemedel som lanserats på detta sätt är Zoloft.

Att sälja sjukdomar kallas ”disease mongering” och det innebär att läkemedelsföretag tar hjälp av reklambolag för att sälja ett nytt läkemedel, genom att förstora upp ett lindrigt problem eller rent av ett helt vanligt sinnestillstånd som ett större problem än vad det egentligen är, och göra det till en sjukdom som måste behandlas.

Sedan påstår man att en hög procent av befolkningen lider av denna sjukdom, som bäst behandlas med det nya piller man vill få ut på marknaden.

 

Enligt WHO har 450 miljoner människor i världen en psykisk störning. Är verkligen så många psykiskt sjuka, eller är det resultat av skicklig marknadsföring? frågar man sig i videoklippet ovan.

 

 

3 KOMMENTARER

  1. Man måste då säga att de är verkligen driftiga och påhittiga när det gäller att hitta nya målgrupper för sina läkemedel. De har verkligen inga som helst skrupler utan kör över allt och alla med buller och bång för att tjäna ännu mer pengar och öka sin maktposition. Det är, för läkemedelsindustrin, helt legalt att få förstöra, ofta helt friska individer så de många gånger blir beroende av ”läkemedel” resten av sina liv, medan vi inom alternativmedicinen regleras hårt, trots av vi arbetar med biverkningsfria behandlingar som ofta gör klienterna genuint friska inom en relativt kort tidsram, beroende på anamnesen.
    Det är verkligen katastrofalt så illa det blivit här i Sverige, och även fler länder. Sett ur medicinsk synvinkel bor vi verkligen i en riktig diktaturstat! Det är nu hög tid att vi börjar försöka göra något åt det innan det hinner gå ännu längre…

    • Jag håller med föregående talare. Det är ju därför som alla terapeuter blir överhopade med jobb.
      Man hör varje dag patienter som är så trötta på sjukvården så man blir rädd.

  2. Ja fler och fler börjar inse hur skolmedicinen är uppbyggd, detta system de byggt upp kommer dock göra att de i slutändan komma falla på sitt eget grepp, även om det nog säkert kommer ta ett bra tag till tyvärr. När ska vi börja organisera oss?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.