Blev vaccinerad trots föräldrarna sade nej – mår nu dåligt

5
1225

Samuel sade att han inte skulle ta svininfluensa-vaccinet och han hade en
lapp med sig från föräldrarna
där det stod att han inte
skulle vaccineras. 

Men ändå fick han sprutan

Redan när han gick hem från skolan kände han att det var något som inte stämde för han hade svårt att gå. Han uppförde sig apatiskt och kunde inte röra sig ordentligt.

Nu tre år senare mår han fortfarande inte bra. Innan sprutan kunde han springa jättefort, sprang ifrån storsyrran, men inte nu längre, för nu är han mest bara trött.

Mer om Samuel här

5 KOMMENTARER

 1. Hoppas att händelsen är polisanmäld och att de skyldiga får ett rejält straff. Tragiskt för barnet som fått såna svåra skador, hoppas föräldrarna söker upp någon duktig homeopat som kan hjälpa Samuel att bli kvitt gifterna ur kroppen så han blir frisk igen.

 2. Föräldrarnas vilja måste följas.
  Sånt här får inte förekomma.
  Den ansvariga måste först polisanmälas därefter stämmas på ett skadestånd. Som jag ser det så måste skadeståndet hamna i miljardstorlek om ens det räcker för man talar ju om en människa vars liv delvis har blivit förstört.

  J.v.a förmynderifasoner!!!!

 3. Ytterligare en elev som fått vaccinering mot sin vilja.

  Här är en artikel från Katrineholms-Kuriren 2009-12-28.

  Flicka vaccinerades trots föräldrarnas nej
  Föräldrarna ville inte att dottern skulle vaccineras och lämnade skriftlig information om detta till skolan. Trots detta vaccinerades 8-åringen mot svininfluensa.

  När vaccineringen mot svininfluensan i början på december drog igång på Marmorbyns skola fanns Håkan Rasks 8-åriga dotter med bland de barn som skulle vaccineras. Detta trots att han i samråd med sin sambo skriftligen avböjde vaccinering. Flickan ska också själv ha sagt till skolan att hon skulle stå över och blivit upprörd då personalen ändå uppmanade henne att ställa sig i kö.

  Enligt föräldrarna har skolsköterskan på skolan nu skrivit en avvikelserapport i samråd med sin chef. Och skolan kommer eventuellt att göra en Lex Maria-anmälan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.