Historia: Deprimerande video visar nedlagt homeopatiskt sjukhus

2
1098

Varning: Musiken är dramatisk och sjukhuset är risigt.

Men bakom förfallet finns ett fint hus, där ljuset faller in vackert från spröjsade fönster och med positiv fantasi kan man se att det var en vacker byggnad en gång i tiden.

Fler patienter tillfrisknade på homeopatiska sjukhus

Middletown State Homeopathic Hospital, öppnades den 20 april 1874 och var det första homeopatiska mentalsjukhuset i Amerika. Statistik från 1883 visar att sjukhuset hade bättre statistik än vanliga mentalsjukhus. På Middletown State Homeopathic Hospital tillfrisknade 40,59% av patienterna medan 25,37% tillfrisknade på vanliga mentalsjukhus. Likaså var procenten dödsfall lägre på detta sjukhus än på allopatiska sjukhus, 4,37% jämfört med 6,49%.

Trots att fler tillfrisknade på homeopatiska sjukhus, var det bara 300 homeopatiska läkare  kvar på 50-talet, och från 100 homeopatiska sjukhus vid förra sekelskiftet till noll andra halvan av 1900-talet. Homeopati var ingenting läkemedelsindustrin prioriterade, till skada för de sjuka men vinst för de giriga.

1001
Middletown State Homeopathic Hospital 1896

 

Sixty-nine patients were treated at the hospital during its first year of operation. In 1902, the asylum had a population of over 1,200, and by 1909 several other structures had been built and the patient population expanded to 2,250. By the 50th Anniversary of the asylum’s opening in 1924, a total of 12,957 patients had passed through its doors.

 

Mer att läsa:

2 KOMMENTARER

  1. Det var nog inte trots att fler patienter tillfrisknade som det homeopatiska sjukhuset lades ner utan snarare på grund av det, eftersom läkemedelsindustrin förlorade stora pengar på att människor blev genuint friska av den.
    Hela det skolmedicinska etablissemanget bygger på att folk ska knapra kemiska piller som håller dem lagom kroniskt sjuka resten av sina liv, för att maximera sina vinster.
    Det är en ren skandal att den får fortsätta husera som den gör, men jag lovar en vacker dag kommer korthuset att falla platt till backen! Det är just därför som alla skeptiker och försvarare av den hela tiden anfaller alternativmedicinen, rädslan att folk ska få veta sanningen om skolmedicinen gör dem rejält oroliga. Hade de inget att dölja skulle de heller inte hålla på som de gör utan låta folk själva få tänka och välja, men de vill ju helst att folk lämnar huvudet hemma när de går till läkaren…

    • Håller med, alternativmedicinens belackare anser det är viktigt att patienter lämnar huvudet hemma, men tar med kroppen till sjukan så den kan medicineras, amputeras och matas med stora feta sockerbomber till efterrätt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.