Spännande depressionsstudie

0
816
.
Hur fungerar homeopatisk behandling vid depression? En gedigen forsknings-studie visar hur effektiv homeopati är. Du har nu chans att ta del av resultaten i en föreläsning i Stockholm.

Petter_Viksveen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den norska forskaren Petter Viksveen har i sin doktorsavhandling undersökt effekten av homeopatisk behandling hos 74 patienter som behandlades av sju erfarna homeopater. Precis i dagarna har Petter Viksveens doktorsavhandling, utförd vid universitetet i Sheffield, England, godkänts.

– Det är extra roligt för oss att få hit Petter Viksveen, berättar Margot Granvik, ordförande för yrkesförbundet Svenska Akademin för klassisk homeopati, SAKH, som arrangerar föreläsningen.
– Vi har stött honom i hans forskning och det ska bli mycket intressant att ta del av vad han kom fram till. Vi får dagligen höra att psykisk ohälsa, däribland depression, ökar kraftigt, framför allt bland unga kvinnor. Världshälsoorganisationen förutspår att 2030 är depression en av de största diagnoserna.
– Därför är det viktigt att vi får fakta om hur effektiv homeopatisk behandling är vid depression. Petter Viksveen deltog i en vetenskapskonferens i Rom i juni förra året. Jag lyssnade på honom då, och studien verkar hålla en mycket hög vetenskaplig nivå.

Chans lyssna på forskaren

Vill du höra hur det gick för dem som fick homeopatisk behandling för depression? Du har nu chansen att ta del av resultaten ur Petter Viksveens doktorsavhandling Söndagen den 13 mars 2016 kommer Petter Viksveen till Stockholm och föreläser. På Hälsans hus, Fjällgatan 23, på Södermalm i Stockholm. I salen Terrassen. Han berättar om sin studie mellan kl 13.30 – 16.15. Efteråt har åhörare möjlighet att mingla med homeopater och ställa frågor och knyta kontakter.

Säkra din plats

Arrangör för evenemanget är yrkesförbundet för klassiska homeopater, Svenska Akademin för klassisk homeopati, SAKH. Petter Viksveen har även varit en uppskattad ordförande för ECCH, en europeisk sammanslutning för verksamma homeopater, där SAKH som enda svenska förbund för yrkesverksamma homeopater är medlem. Inträdet kostar 150 kronor. Förtäring ingår.

Anmäl dig i förväg för att vara säker på att få plats! E-post: lotta.sthlm@gmail.com
Vill du ha mer information? Se SAKH:s hemsida >>>

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.