Läkemedelsverket vill höja registreringsavgiften för homeopatiska läkemedel

1
778

 

Läkemedelsverket som är en statlig myndighet täcker sin egen kostnad genom att ta betalt för sitt arbete.

Det innebär att homeopatibranschen måste betala avgift för att få homeopatiska läkemedel registrerade på Läkemedelsverket. Alla övriga ca 2000-3000 medel som inte registreras är med automatik olagliga i Sverige. Eftersom Sverige är en liten marknad finns inte pengar tillräckligt att registrera tusentals homeopatiska läkemedel.

Nu blir det alltså ännu värre, om Läkemedelsverket får sin vilja igenom. De har ansökt om att få höja avgiften med 32 % för att täcka sin arbetskostnad. Förslaget lämnades in i slutet av förra veckan till socialdepartementet som nu väntas ha en intern beredning. Därefter går förslaget ut på remissrunda och regeringens beslut väntas komma under hösten. Läs mer på LmV-Oberoende(?) om läkemedel >>>

Text: Marina Szöges

1 KOMMENTAR

  1. Jag anser faktiskt att Läkemedelsverket borde läggas ner för ser man till hur man har agerat sen 70 talet fram till nu där man godkänt en del preparat som kunnat bevisas som farlig för allmänheten och en del andra konstigheter, frågan är vad skall man med en myndighet till som verkar vara mutade utav läkemedelsföretagen?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.