Skeptiker gick till homeopat och blev omvänd

5
863
.
Den skeptiske journalisten gick till en homeopat, antagligen för att avslöja att homeopati `inte fungerar´. Men till sin förvåning blev hon istället botad från allergi och sinusproblem.

Hon levererar två teorier, hur det kan tänkas ha gått till:

Teori 1. Att det var homeopatens starka tro att homeopati fungerar samt homeopatens djuplodande frågor som skapade en stark placeboeffekt, som botade henne.

Teori 2. Hon blev botad tack vare att det homeopatiska medlet stärkte hennes immunförsvar.

Läs artikeln: To write about homeopathy, I knew I’d have to experience it. So I found a homeopathic physician, and booked an appointment for my chronic spring allergies and sinus problems. Was I skeptical? You bet.

Homeopat Dana Ullman är glatt överraskad att tidningen tog in en positiv artikel om homeopati. Han skriver på facebook: – I don’t remember Rodale publisher ever previously publishing a positive story on homeopathy. This is quite remarkable!

 

5 KOMMENTARER

  1. Här måste jag tillägga, troligen var journalisten inte en s.k. ”skeptiker” liknande dem som huserar på VoF. Hon var nog snarare ”skeptiskt inställd” till homeopati. Det är gradskillnader, kanske ganska stora. En VoF-skeptiker ändrar sig aldrig medan en person som är sunt skeptisk har förmåga att ändra inställning, om nya fakta tillkommer.

  2. Marina jag tänker likadant. Vof skeptiker ändrar sig aldrig och är inte intresserade av sanningen om alternativmedicin. Dana var/är nog en kristisk person. Men det är en rolig historia.

  3. Linus Noremalm

    Det stämmer väl sådär tycker jag. Sedan skeptikerföreningens medlemmar gjort bort sig och där föreningen fått det största ansvaret med all rätt så väljer man att mörka medlemskap i VoF. Tidigare ville man gärna och ofta berätta att man var medlem, men medias allt mer kritiska syn på deras metoder har gjort att man väljer att vara skeptiker, och mörka medlemskap. Dock ser man samma människor frekvent besöka forum och siter som förknippas med VoF. Även kopplingar mellan personer som starkt kopplade till VoF är tydliga.

    Det nya nu är att rädda anseendet på föreningen och få folk att tro att man är skeptiker utan att vara med i VoF. Det är en myt då all retorik och osunda företagskopplingar är sprungna därifrån då det är en lobbyförening.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.