Professor Dan Larhammar och trollkonstnären James Randi på Tekniska Högskolan

1
791

 

2010 gästspelade James Randi på Tekniska Högskolan. Den store trollkonstnären, assisterad av professor Dan Larhammar, svalde en massa piller av det homeopatiska medlet Coffea.

Skärmavbild 2015-04-14 kl. 22.56.41Medan studenterna skrattar och gör narr av homeopati öppnar Dan Larhammar burken och ger piller till James Randi och under mycket skratt och fniss från studenterna tar han, som han påstår, överdos av Coffea.

James Randi stoppar i sig piller efter piller medan han levererar skämtsamma kommentarer. Studenterna skrattar och Dan Larhammar ger honom mer piller. Studenterna har en rolig lektion på KTH med James Randi, den store trollkonstnären, som någon slags inhyrd gästföreläsare.

Här bör tilläggas, eftersom homeopati inte alls har samma gifteffekt som skolmedicinska läkemedel, finns ingen risk att någon ska dö av en överdos homeopati. Men ändå gör Dan Larhammar och James Randi show av det. Dan Larhammar som är apotekare borde veta bättre, än att vara med och arrangera ett sådant trams.

Hela ”föreläsningen” eller vad det ska föreställa är rent patetisk. Skeptikerna som ofta har åsikter var skattepengar ska användas, har tydligen inga problem med att skattepengar vid det här tillfället gick till något som mer påminde om buskisteater än seriös undervisning på en Högskola.

Marina Szöges

 

1 KOMMENTAR

  1. Kunde inte sagt det bättre själv. Rent av skamligt att kalla in en utländsk trollkarl och sedan kalla det för vetenskap? Vad föreläste han om? Inte undra på att dagens studenter knappt vågar ifrågasätta någonting som kommer från den så kallade ”vetenskapen”.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.