75% kroniskt sjuka blev bättre av homeopatisk behandling

10
852

 

6500 patienter med olika kroniska sjukdomar deltog i studien som utfördes vid det homeopatiska sjukhuset i Bristol, Storbritannien. Studien pågick under sex år och den visar att 75% av patienterna blev friskare av homeopatisk behandling

Den grupp som reagerade mest positivt av behandlingen var barn. I astmagruppen blev så många som 89 % bättre.

I gruppen som helhet var det 75% som rapporterade att de mådde bättre eller mycket bättre av den homeopatiska behandlingen.

Här nedan en liten sammanfattning:

Allt som allt 6544 personer i studien.
1270 barn: 80.5% blev bättre från kronisk sjukdom
4194 kvinnor: 69.1% blev bättre från kronisk sjukdom
1080 män: 65.2% blev bättre från kronisk sjukdom.

Uppdelat i diagnos:

Eksem: 14%litet bättre, 23%bättre, 45%mycket bättre = 82% bättre
Astma: 12%litet bättre, 26%bättre, 49%mycket bättre = 89% bättre
Migrän: 21%litet bättre, 27%bättre, 26%mycket bättre = 74% bättre
Artritis: 21%litet bättre, 30%bättre, 19%mycket bättre = 70% bättre
Cancer: 20%litet bättre, 27%bättre, 26%mycket bättre = 73% bättre
Depression: 18%litet bättre, 34%bättre, 19%mycket bättre = 72% bättre
Övergångsbesvär: 15%litet bättre, 27%bättre, 35%mycket bättre = 77%
Ulcerös colit/chrons sjd: 15%litet bättre, 24%bättre, 35% mycket bättre = 74% bättre

Text: Marina Szöges

Läs mer om studien här: Fyra av fem barn blev bättre

Studien finns här:Homeopathic Treatment for Chronic Disease: A 6-Year, University-Hospital Outpatient Observational Study

 

 

10 KOMMENTARER

 1. Studie visar att 75% kroniskt sjuka patienter blev bättre av homeopati

  Nej det gör inte studien. det är en observationsstudie, och en sådan kan inte bevisa orsakssamband, för det behövs det en studie med kontrollgrpp.

  studien visar bara att många blir bättre,men inte varför!

  Helge

  • @Helge motsäger sig själv. Det är precis som du säger studien visar att 75% av patienterna blev bättre av homeopatisk medicin och gör inte vad jag förstår, anspråk på att berätta om orsakssambanden. Men faktum kvarstår, det finns någonting i homeopatin som har en anmärkningsvärd effekt på hälsan, hos både människor och djur.

   Att 75% kroniskt sjuka patienter blir bättre av homeopati borde vara en sensation inom läkarvården och alla läkare borde bli väldigt nyfikna och vilja ta reda på vad det är i homeopatin som ger så goda resultat. Istället förnekar kritikerna de kliniska resultaten och svamlar om orsakssamband, och ljuger om att det inte finns vetenskapliga bevis och förnekar det faktum att miljontals människor världen runt har blivit friska av homeopatisk behandling.

 2. Varför! de inte vågar ta in Homeopatin i sjukvården är ju detta med pengarna, det är ju pengarna som styr världen.
  Läkare och många andra är köpta utav läkemedelsföretagen, det är där vi har kärnan till allt detta. Men pengar är rädsla och när den är borta då finns det bara Homeopati i hela världen. George Vithoulkas säger att HOMEOPATIN ÄR FRAMTIDENS MEDICIN och jag håller helt och fullt med honom.

  Homeopatin kommer att erövra världen.
  Inger Agnar- Andersson
  http://www.agnar.nu

  • Hur går det till att en läkemedelsindustri med enorma utgifter för forskning, laboratoriemiljö, framställning, testning, utvärdering och många skrotade preparat är mer ekonomiskt gångbar än en läkemedelsindustri som säljer fuktiga sockerpiller?

   • Troligen för att samma industri som har enorma utgifter för forskning och liknande har också enorma utgifter för reklam och propaganda. Bland annat så betalar de för lobbing.

   • Det finns en dokumentär som är väldigt sevärd som heter Food, inc. Den handlade om hur man genom att ta patent på genmanipulerad mat försöker att få monopol på maten som vi ska äta. Att ta patent på mat innebär att ingen annan få odla, sälja eller på annat sätt tjäna pengar på den utan att betala bolagen som äger rättigheterna på just den maten. Man kan ju tycka att det skulle löna sig bättre att odla den mat som finns eftersom det skulle bli billigare än att forska, testa, utvärdera och framställa mycket dyrare mat. Nu visar det sig att genom att få ett monopol så betalar sig både forskningen, testerna, utvärderingen och framställningen av den genmanipulerade maten flera gånger om. Detsamma gäller läkemedelsindustrin, genom att få monopol på läkemedel genom patenträttigheter så betalar sig forskningen, testerna, utvärderingen och framställningen flera gånger om. Ett opatenterat läkemedel, oavsett om det är homeopatiskt eller något annat, kan tillverkas av vem som helst utan någon form av tillåtelse från upphovsmannen. Att framställa homeopatiska medel är betydligt billigare men det går inte att få patent på dem så därför så blir det olönsamt i förlängningen jämfört med patenterade läkemedel.

 3. […] 6500 patienter med olika kroniska sjukdomar deltog i studien som utfördes vid det homeopatiska sjukhuset i Bristol, Storbritannien. Studien pågick under sex år och den visar att 75% av patienterna blev friska och friskare av homeopatisk behandling. Läs mer […]

 4. Det är sorgligt att homeopatin alltid misstänkliggörs. Läkemedelsbolagen är så rädda för att inte tjäna tillräckligt mycket om fler gick över till naturliga produkter. Allt handlar om pengar! Sorgligt!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.