Ny EU-lagstiftning hotar hel bransch

0
738

Artikel från Kristianstadsbladet

Att naturmediciner och örter som inte är registrerade hos Läkemedelsverket förbjuds att sälja är ett brott mot de mänskliga rättigheterna och en omkullkastning av en kvinnodominerad bransch, säger Ann Jönsson.

– Du ska inte kunna lindra eller bota dina åkommor med persilja, johannesört, vitlök eller rosmarin, längre, konstaterar Ann Jönsson som driver Naturmedicinska akademin där hon bland annat lär ut vad de olika växterna kan vara bra för och ett naturligt helhetsperspektiv för hälsa.

– Det är också att inskränka yttrandefriheten, att inte få lov att informera om det som använts av tradition sedan länge.

– Att EU ska bestämma vad du vill använda dig av för att lindra dina besvär är ett brott mot de mänskliga rättigheterna, slår Ann Jönsson fast.

Hon tror inte att lagen har kommit till för att måna konsumenterna i första hand.

– Kan du inte lindra dina besvär med naturmedicin blir det fler som tvingas nyttja de kemiska preparat som finns inom läkemedelsindustrin.

– Det här kallas effektiv lobbying. Naturmedicinen har blivit så populär att det helt enkelt upplevs som ett hot, säger Ann Jönsson som påpekar att naturläkemedel dessutom inte är skattesubventionerade.
Läs mer: Kristianstadsbladet


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.