Mats Reimer kopplad till läkemedelsindustrin (Uppdaterad 20/8)

3
818

Enligt Kommitén För Mänskliga Rättigheter har Mats Reimer fått Läkemedelsbolaget Shires förtroende att lansera det första rena amfetaminpreparatet på marknaden, Vyvanse,  i Sverige och Europa.

”I Dagens Medicin driver den ”oberoende” kolumnisten och barnläkaren Mats Reimer en hätsk kampanj mot allt vad alternativmedicin heter. Nu visar det sig att Reimer har en avgörande roll i läkemedelsbolaget Shires lansering av ADHD-droger för barn i Sverige – utan att ha uppgett denna allvarliga intressekonflikt”. Läs mer: mynewsdesk

Jag har skrivit på Mats Reimers blogg och frågat om detta ovan stämmer, och förväntar mig ett svar. Om det stämmer, har han därmed blivit ertappad med fingrarna i syltburken.

__________

Uppdaterat 30/8. Jag fick tidigare svar från Mats Reimer (på hans blogg) som ungefär betyder att det är helt okey att utföra läkemedelsstudier på amfetamin. Att han samtidigt är opinionsbildare på Dagens Medicin ser han inte som ett problem. Attityden bland Reimer och hans påhejare på bloggen är att det är viktigt med Fas-3 studier, för annars får man inte fram nya läkemel.

Och de nya läkemedlen man studerar på Mats Reimers vårdcentral, är amfetaminpreparat till barn.

När jag skriver detta ryser jag av obehag, för varför lägger man ner tid och resurser på vårdcentralen för att göra studier på läkemedel baserade på amfetamin, när det egentligen borde vara mer rätt och hälsobefrämjande att med studier, till exempel ta reda på kostens betydelse vid beteendeproblem, hos barn.

Och dessutom ta reda på det grundläggande. – Varför får fler och fler barn diagnoser nu för tiden. Snart måste var och varannan unge ha extraresurs i skolan, och ”god man” när de flyttar hemifrån.

Text: Marina Szöges

 

 

3 KOMMENTARER

  1. Mycket intressant artikel, man blir mer och mer förundrad över hur en som Mats Reimer får vara legitimerad barnläkare, tydligen krävs det inte mycket när man inte ens känner till hur viktig syra bas balansen är för hälsan som han skriver om i sin blogg. Kan det måhända vara för att han är surare än ättika själv så fort han hör ordet alternativmedicin…:-D

  2. ”Mats Reimer är surare än ättika” stämmer nog och inte nog med det. Han har vaccinerat sig med veranda spruta man kan tänka sig och han har tagit antibiotika kurer för både det ena och det andra. Så han har för mycket kvicksilver och aluminium i hjärnkontoret så han saknar synapser som egentligen borde vara där. Och vad händer om man saknar nervbanor och synapser i hjärnan, jo man måste tänka i genvägar. Tankeförmågan blir förenklad, går mest i svart och vitt.

    Dessutom har han gått igenom en högre utbildning som gör att han när han var klar med den hade förlorat förmågan att tänka själv (om han någonsin haft den förmågan) och sedan när han var klar med läkarutbildningen blev han shanghajad av läkemedelsidustrin som satte honom på vidare hjärntvätt.

    När han var hjärntvättad och sedermera omprogramerad gick han in i VoF och började blogga på Dagens Medicin.

    Efter programmeringen, när hjärntvätten var klar satte de in varningsreceptorer, små chips som inte syns men som börja avge negativ elektromagnetism som gör att han omedelbart med ryggmärgen reagerar med negativ retorik, när han hör ord som homeopati, alternativmedicin, öronljus och dyligt. En varningsreceptor är extra känslig och det är den som styr på Antropsofi och mistelterapi. När han hör dessa ord sitter han som ett tvång uppe hela natten och filar på sin blogg, i nattlampans sken.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.