Homeopati istället för antibiotika vid kikhosta

3
798

– Homeopati fungerade för min lille son, säger Clare A

Detta är en berättelse på uppdrag av min son, som är alldeles för liten för att kunna berätta sin historia – endast 5 månader gammal.

Vid tre månaders ålder fick min son kikhosta. Efter två veckor blev han diagnostiserad och läkarna skrev ut antibiotika. Av många skäl var jag ovillig att ge honom det, bland annat kändes det olämpligt att ge antibiotika när hans immunförsvar fortfarande bildas. Så jag uppsökte en homeopat och testade homeopati istället.

Homeopatiska medicinen hade en omedelbar effekt på hostan. Inom bara några dagar var hostan borta och min pojke var frisk och glad igen, på nolltid.
Denna berättelse kommer från: Facebooksidan; Homeopathy Worked for Me

Kommentar: Detta barn hade tur som fick homeopatisk behandling och slapp en antibiotikakur. Tyvärr alla barn får inte samma möjlighet, till en skonsamt botande behandlingsmetod. Men homeopatin växer och går inte att stoppas, så i en inte alltför avlägsen framtid kommer fler få tillgång till homeopatisk behandling. Även små barn i Sverige..

Marina Szöges

 

 

3 KOMMENTARER

 1. Detta barn hade tur som hade lindrig kikhosta. Annars hade det kunnat gå betydligt värre. Vilken forskning finns det på att homeopati fungerar mot kikhosta?

 2. Hej Pekka och Henrik, kul att ni tittar in ibland. Vad gör ni nu för tiden? Det har blivit ganska tyst på er efter Fuglesangs fadäs i Amedalen, förra sommaren.

  För att förtydliga artikeln. Mamman var hos doktorn fick antibiotika utskrivet för barnet. Men ville först prova homeopati. Hon berättar att den homeopatiska medicinen gav en omedelbar effekt på hostan. Vilket alltså betydde att hon direkt såg att barnet blev bättre. Då kan man slappna, av eftersom man då vet att det går åt rätt håll.

  Det är så fint med homeopati, att när man behandlar en person som har en akut sjukdom som kikhosta räknas, ser man ofta en omedelbar effekt, alltså ibland redan bara inom några minuter-halvtimme kan man se att medicinen ”tog”. Fast sådant tror ju inte harrarna Pekka och Henrik på. Skeptiker tror inte förrän de har fått ”vetenskapliga bevis”

  @Pekka det kanske finns studier som visar att homeopati hjälper vid kikhosta, men jag tror inte det hjälper dig att få se den. En inbiten skeptiker kan man ge hur många studier som helst att läsa och även om han läser studien så hittar han alltid på en massa orsaker för att förneka att det fungerar.

  Och förresten Pekka, är inte du IT-tekniker? Förstår du dig på att läsa medicinska vetenskapliga studier och göra en rätt bedömning?

  @Henrik. Som jag skrev här ovan. Mamman märkte en omedelbar effekt, alltså ganska direkt efter medicinintaget märkte hon att hostan blev bättre. Och efter några dagar var hostan helt borta. Barnet var alltså helt bra efter några dagar. Med andra ord direkt efter medicinintaget blev hostan bättre och den blev bättre och bättre och var sedan helt borta efter några dagar, och pojken var frisk och glad igen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.