Viktigt att skydda sig mot GMO-mat

1
653

Exempel på genmodifierade produkter; soja, majs, socker, papaja, bomull.

Både soja och majs är i hög utsträckning genmanipulerade. 96,7% av icke ekologisk soja är genmodifierad. Vilket alltså betyder att i stort sett all soja som finns på marknaden är GMO. Alla soja-burgare, soja korvar och alla chokladkakor ligger i riskzonen.

Majs är det lika illa med. Där är över 90 % genmanipulerad. Och innehåller dessutom kvicksilver.

Nej usch!

Sådan mat kan man inte äta. Fast det är tveksamt om man överhuvudtaget kan kalla GMO-produkter för mat.

Det finns risker med att äta genmodifierad ”mat”. Studier visar att när  marsvin får GMO blir de sterila i tredje generationen och dessutom växer det hår i munnen på dem.

De uppväxande barnen idag, är generation nr ett. Fortsätter de äta GMO-produkter kommer de få problem med fertiliteten och det kan sluta med en förskräckelse, för de riskerar nämligen att inte få några barnbansbarn.

Vi bör inte stödja GMO-produkter och det gör vi bäst genom att inte köpa dem.

Men tyvärr, industrin är inte villig att märka upp grödor med GMO, det blir därmed svårt för den som vill, att undvika skräpet.

Ett bra sätt att i möjligaste mån undvika GMO är att köpa ekologiskt odlad mat. Den är något dyrare, men värd varenda krona.

 

1 KOMMENTAR

 1. Man väntade sig en storm av indignation när man ser videoklippet om Seralinis resultat av de långvariga 2-års toxicitetsstudier på labråttor som matades med råttfoder innehållande upp till 33% GMO Monsanto NK603 majskorn och RoundUp-spetsat (0.1 ppb) dricksvatten. Studien visade enorma tumörmassor, hos vissa hanar njurtumörer upp till 25% av kroppsvikten, lever och bukspottskörteltumörer och hos honorna stora brösttumörer, hypofys- och njurtumör. (Länk nedan). Men stormen uteblev – tystnaden i spalterna är helt öronbedövande. Förstår folk inte vad detta har för betydelse?

  Vi tar ett steg närmare oss nu, från labråttor till grisar på kommersiella grisfarmar som fodrats med GMO soja och korn. Denna nya, vetenskapliga kollegialt granskade artikel från juni 2013: A long-term toxicology study on pigs fed a combined genetically modified (GM) soy and GM corn maize diet, av Dr. Judy Carman et al., är mycket oroväckande. Grisarna valdes pga att deras magtarmkanal liknar människans mest av alla djur. Här sågs grismagar med allvarlig inflammation hos grisar som fick GMO foder, såväl som inflammation i tunntarmen, magsår, atrofi i tarmväggarna och ökad blödande tarmsjukdom.
  Ett steg närmare nu till det som kan påverka oss direkt här i Skåne: förra året, i augusti 2013 såg jag ett inslag på danska nyheterna på TV att bönder på Jylland besprutar grödorna med RoundUp upp till 10 dagar före skörd för att framtvinga mognaden av kornet och göra det mera enhetligt. Detta är helt lagligt enligt danska Miljöstyrelsen. RoundUp används förre sådd som ogräsbekämpningsmedel men frågan är om bruket av besprutning så nära skörd ytterligare förstärker koncentrationen av dessa giftrester i GM sockerbetor, vete, och korn. Vi som köper danskt rågbröd – blir brödet och kakorna kontaminerade? Länk nedan.
  ”Flere landmænd sprøjter Roundup på korn indtil ti dage før høsten, fordi det tvangsmodner produktet og gør høsten mere ensartet. Det er lovligt, men helt forkert, lyder kritikken”.
  Är detta praxis hos svenska bönder också? I så fall är problemet inte längre långt bort i USA eller Argentina, men har nått oss nu i Norden. Och vi undrar varför vi har en explosion av cancerfall och ökning i magtarmsjukdomar, matallergier och fertilitetsproblem. Forskare har använt miljarder kronor i cancerforskning under 30 år för att lösa cancerns gåta, utan påtagligt resultat. Skulle de inte kunna söka svaret i GMO maten? Men det finns förstås vinster och patenträttigheter att ta hänsyn til……

  Länk till Seralini studie på råttor: http://www.gmoseralini.org/wp-content/uploads/2012/11/GES-final-study-19.9.121.pdf
  Länk till studien på grisar på svenska: http://newsvoice.se/2013/07/29/alarmerande-ny-studie-om-monsantos-grisfoder/
  Eller engelska: http://farmandranchfreedom.org/gmo-harms-reproductive-and-digestive-health/
  Länk till artikel om danska bönder: (på danska) http://ing.dk/artikel/landmaend-sproejter-med-roundup-kort-foer-hoest-modne-korn-161055

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.