Vill du slippa antibiotika i dessa influensa- och förkylningstider?

1
750
.

Bor du i Stockholm har du goda möjligheter att snabbt och effektivt bli av med akuta besvär med öron, näsa, hals och urinvägar. Kom och lyssna på hur du gör! Tisdagen den 2 februari kl 19.00 på Café Mariaberget.

I Stockholm skrivs det ut mest antibiotika per invånare i hela landet, ungefär 355 recept per 1 000 invånare. Världshälsoorganisationen, WHO, varnar för att bakterieresistensen håller på att bli ett allvarligt hot mot vår hälsa.

Margot_Granvik_02
Margot Granvik

– Det är tyvärr också så att antibiotika påverkar patienten mer än vi kanske hittills har förstått. En färsk studie som 66 svenskar och engelsmän deltog i visar att tarmfloran kan påverkas i upp till ett år, säger Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat.

HomeopatiAkuten på Södermalm i Stockholm har sedan starten i januari 2013 hjälpt patienter att med klassisk homeopatisk behandling bli fria från akuta infektioner.

 

Päivi
Päivi Barsk

– Vi har många patienter som kommer till oss med infektioner i öron, näsa och hals, berättar Päivi Barsk som är en av initiativtagarna till HomeopatiAkuten.

– Vi har också nöjda patienter som har fått snabb och effektiv hjälp med urinvägsinfektioner.

– Ett syfte för oss när vi startade HomeopatiAkuten för snart två år sedan var att bidra till samhällsnyttan. Klassisk homeopati ger snabbt resultat vid akuta tillstånd och vi bidrar till att minska antibiotikaresistensen.

– Med homeopati kan även andra virusinfektioner behandlas, till exempel körtelfeber, eftersom den homeopatiska läkekonsten stärker individens immunsystem.

Vill du veta hur du kan få hjälp av klassisk homeopatisk behandling vid virus- och bakterieinfektioner i till exempel öron, ögon, näsa, hals och urinvägar?

Päivi Barsk och Margot Granvik från HomeopatiAkuten berättar mer om hur var och en av oss kan bidra till att minska användningen av antibiotika. Du får också möjlighet att ställa frågor.

På: Café Mariaberget, Blecktornsgränd 4, Södermalm

Tisdagen den 2 februari kl 19.00

Soppa och macka och föredrag för 140 kronor.

Anmälan till 070-970 98 89 senast lördagen den 30 januari.

OBS! Anmälan obligatorisk!

1 KOMMENTAR

  1. Du som missade föredraget på Cafe Mariaberget är välkommen till Scanfarma, Torsgatan 33, Stockholm, onsdag 10/2 kl 19.00
    Vi kör en repris då.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.