Läkemedelsverket skall samarbeta med Kina

4
788

 

Läkemedelsverket har tecknat ett samarbetsavtal med sin systermyndighet i Kina – State Food and Drug Administration (SFDA).

Målet är att öka kunskapsutbytet mellan myndigheterna på flera olika områden, till exempel läkemedelsanvändning, hållbar utveckling, olagliga läkemedel och traditionell kinesisk medicin.

Läs mer

Är detta bra eller dåligt?

 

4 KOMMENTARER

  1. Ja det kan man undra. Vill de kanske bygga upp ett liknande diktatoriskt system här i Sverige och försöka få till ett globalt samarbete för att kunna förbjuda ännu mer örter och naturmediciner, förbjuda användning av TCM och andra komplementära terapier?
    Det är minst sagt en skrämmande utveckling, enbart i syfte att tjäna mer pengar, detta sker helt lagligt på bekostnad av människors hälsa. Hade detta skett inom vår bransch hade vi suttit bakom lås o bom för länge sedan men för dem är det helt legalt. Hur korrupt har allting egentligen blivit?
    Först när de kommer underfund med att man inte kan äta pengar kommer de kanske vakna…

    • Det kanske blir tvärtom. I Kina ingår ju örter, TCM och andra naturliga behanhdlingar i den allmänna sjukvården så kineserna, hoppas jag, kanske lär de svenska myndigheterna att naturliga terapier är bra både för hälsan och kassan.

      • Ja man kan ju alltid önska sig det men tyvärr har skolmedicinen tagit över väldigt mycket av den uråldriga traditionella kinesiska medicinen så jag har svårt för att tro det kan bli en positiv utveckling. Läkemedelsindustrin har även nått Kina och en potentiell marknad att kunna tjäna enorma belopp. Jag har mycket svårt att tro att läkemedelsverket skulle vilja lära sig mer om örter och andra naturliga behandlingar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.