Konferens om homeopatins framtidsmöjligheter

0
822
För anmälan maila homeopatiframjandet@gmail.com och betala in 300 kronor på Plusgirokonto: 45 51 30 – 5
En heldag på Hellasgården den 28 oktober 2016

hellasga%cc%8arden-1Den 28 oktober kommer homeopater, förbund, föreningar, tillverkare, importörer med flera samlas på Hellasgården strax utanför Stockholm, för att diskutera vad branschen kan göra för att främja och skydda den homeopatiska läkekonsten i Sverige.

Homeopati är en av de största terapierna i världen. Vi som jobbar med den vet att den är mild, djupverkande, biverkningsfri och miljövänlig. Dessutom är den extremt samhällsekonomisk. Ändå är svensk myndighet en av de värre i världen på att motarbeta homeopatin. Under årens lopp har attackerna varit många. Detta är något som vi måste ändra på.

Vad kan vi göra?
Hur kan vi göra? Kan vi hitta en eller flera strategier? Hur kan vi som bransch föra talan gentemot politiker och myndigheter? Kan vi hitta samverkanspartner? Kan vi hitta medel för att komma till rätta med detta? Hur kommer vi tillrätta med den huvudlösa skepticismen? Om vi alla slår våra kloka huvuden ihop så kan vi hitta möjliga lösningar. De må vara lätta, svåra, udda, långsiktiga, kortsiktiga, roliga – vi kan tillsammans lägga grunden för ett genombrott.

Det är dags att tillsammans bli starka och stå stadigt
Förbund, föreningar, importörer, leverantörer, tillverkare skolor m.fl. bjuds in till möte om homeopatins framtid, för att titta på möjligheter hur vi tillsammans kan markera för politiker och myndigheter att vi nu har fått nog av strypgreppet på homeopatin.

Förtydligande:
Vi är alla bekymrade över att tillgången på homeopatiska läkemedel är starkt strypt i Sverige. Det är helt klart att vi kommer att prata om det, men vi behöver också rikta in oss på hur vi ska komma samman och bli en stark motvikt till politiker och myndigheter. Vi behöver skaffa oss en plattform att agera från, bli en remissinstans. Det ska vara till oss man vänder sig (inte till sådana som t.ex. apotekaren Dan Larhammar eller Karin Meyer från apotekarsocieteten). Homeopatin i Sverige har mycket att vinna på att vi samlar oss till en röst.

Program

Tid: 9.30 – 16.30. Fredagen den 28 oktober 2016

Vi inleder dagen med en liten genomgång om vad som pågår inom homeopatin. Sedan fortsätter vi genom att gemensamt dra upp riktlinjer om hur homeopatin ska kunna utvecklas och frodas på bästa sätt i Sverige.

Med oss har vi moderator Monica Sperens, som kommer att lotsa oss igenom problemställningarna och vägleda oss vidare mot en gemensam strategi. Vi kommer även att arbeta i grupper. Aktivt och vitaliserande!

09.00 Fika och macka.
09.30 Marina Szöges, ordförande SFVH hälsar alla välkomna. Därefter följer en kort information om vad som händer inom homeopatisverige. Sven Backlund, Biosan informerar om läget för homeopatiska läkemedel. Monica Sperens, moderator, berättar om dagens upplägg.
10.00 Gruppens olika perspektiv.
11.00 Vad vill homeopatin i Sverige? Arbete i grupp, övning 1.
12.00 Lunch.
13.00 Arbete i grupp, övning 2.
14.30 Redovisning och vad vi har kommit fram till.
16.30 Slut.

Plats: Hellasgården, Nacka Stockholm 15 minuter med buss från Slussen.

Inbjudan har skickats ut till förbund, föreningar, importörer, tillverkare, homeopater med flera. Den som saknar inbjudan, men känner att hon/han har bra idéer, positivitet och tid att göra någonting för homeopatin, kan automatiskt känna sig inbjudna och är hjärtligt välkomna att maila till homeopatiframjandet@gmail.com. Senast 15 oktober.

Kostnad: 300 kronor för fika och lunch som sätts in på Plusgirokonto: 45 51 30 – 5
p1000596-1Välkomna till en inspirerande och nyttig dag!

Styrelsen
Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati SFVH

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.