Aftonbladet skräms med ”dödlig sjukdom” som dessutom går att behandla med homeopati

1
846

 

Aftonbladet 17/7 2012 har idag en artikel som heter ”Dödlig sjukdom sprids i regnvädret” och en bild på leptospirosbakterier, två maskar i spiralform som de kallar för ”mikroskopiska monster”.

Och hjälp, nu är det meningen att vi ska bli rädda igen. Men bli inte det. Risken är liten i Sverige. De svenskar som smittas har fått sjukdomen på semestern oftast på resor till Sydostasien. Sjukdomen finns främst i varma fuktiga tropiska områden.

Tyvärr risken ökar nu i Sverige efter detta myckna regnande men lyder man Ulf Magnusson professor Sveriges lantbrukduniversitet. ”Man ska inte gå omkring barfota i översvämningsvatten” borde man klara sig.

I lindriga fall får den smittade feber, nackstelhet huvudvärk och muskelvärk eller inga symptom alls. De som drabbas hårdare kan få blödningar, gulsot, njusvikt eller i värsta fall dö.

Smittskyddsinstitutet menar att eftersom symptomen är diffus är mörkertalet stort och sjukdomen är därmed underdiagnostiserad. Och menar antagligen att det är något som är fel, eftersom de flesta bara får allmänna symptom och tillfrisknar utan diagnostisering och tillhörande behandling. (Antagligen har de missat att människor och djur har ett immunförsvar som klarar sig bra och ibland bättre utan antibiotika och vaccination)

Framgångsrik homeopatibehandling i Kuba

I många tropiska länder är det bekymmersamt med Leptospirosis. I Kuba valde man 2007 att behandla 2.3 miljoner av befolkningen med homeopati. Medan resten av kubanerna fick vara utan. Det visade sig att de som fick homeopatisk behandling klarade sig mycket bättre än övriga.  Redan efter några veckor sjönk insjuknandet från 38 till 4 fall på 100 000 invånare per vecka. Läs mer

Läs också:  Homeopatisk medicin minskar risken för infektionssjukdomen leptospirosis.

 

1 KOMMENTAR

  1. Att behandla tropiska sjukdomar med homeopati är inte särskilt svårt.
    För den som är intresserad finns det en mängd litteratur men en mycket bra bok i ämnet heter ”The World Travellers Manual of Homeopathy” och är skriven av Dr Colin B. Lessell.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.