Indien tar homeopatin på allvar

1
838
Skärmavbild 2015-12-04 kl. 22.37.43 (1)
Dr Dinesh Chauhan berättar om homeopatins positiva verklighet i Indien, som särskiljer sig extremt från hur myndigheter och politiker behandlar homeopatin i Sverige.
Dr Chauhan berättar att Homeopati och skolmedicin existerar sida vid sida. Homeopati har en hälsovårdsminister tillsammans med Yogan. Skolmedicinen har en och övrig alternativmedicin har också en egen minister.
Film från Canal2ndOpinion>>>

Dinehs Chauhan berättar att Indien har lyckats integrera skolmedicinen, homeopatin och övrig alternativmedicin till en holistisk helhet.

I Indien har homeopati- och läkarstudenter ungefär samma läroplan. Bägge utbildningarna är på 5.5 år och på bägge inriktningarna studeras; anatomi, fysiologi, patofysiologi, kirurgi m.m.

I Indien finns många vetenskapliga bevis som visar att homeopati fungerar. Det finns mängder av studier. Bland annat 5000 patientfall med tuberkulos, 2500 spetälska, 1000 autism, 5000 uterin fibros, plus många många fler.

Men även Indien har problem med Big Pharma, som är väldigt stark och försöker diktera villkoren för hur forskning ska utföras, att forskarna ska följa läkemedelsindustrins forskningsprotokoll. En medicin ska enligt industrin ges till en åkomma, t ex ”febermedicin” ”astmamedicin”. Men eftersom homeopatisk medicin ges på individuell basis, alltså den ges på helheten hur sjukdomen uttrycks individuellt och inte bara på diagnos, går det egentligen inte att använda läkemedelsindustrins forskningsprotokoll, berättar Dinesh. Om forskning på homeopati inte tar hänsyn till likhetsprincipen, att liknande bör med liknande botas, blir forskningen förfelad.

För homeopatin i Indien, tack vare regeringens positiva inställning, är läkemedelsindustrins uppställda regler inga stora problem. Det är bara att skaffa fram minst 500 personer med samma diagnos (fungerar i Indien, men inte i Sverige!) och ge dem en individuellt anpassad homeopatisk behandling, enligt likhetsprincipen, – liknande bör med liknande botas.

Se gärna filmen från 2OP där Dinesh berättar om homeopatin i Indien

Text: Marina Szöges

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.