Homeopati botar både virus- och bakterieinfektioner

2
1066

 

I veckoslutet 27 – 29 november har HomeopatiAkuten haft monter på Hälsomässan, Allt för Hälsan. Viveca Wilhelmsson och Carita Bramstedt höll föredrag om nyttan med homeopatisk behandling för att minska överförskrivningen av antibiotika.

HomeopatiAkuten på Hälsomässan 2015.
Homeopatiakuten (3)
Carita Bramstedt, Viveca Wilhelmsson och bakom kameran Päivi Barsk

Viveca och Carita började med att berätta om statistik om antibiotikans användning och resistensutveckling. Bland annat har förskrivningen ökat med 5% de senaste 5 åren i Europa och antibiotikaresistensen har också ökat.

Därefter gav de exempel på botande från Akuten där man genom homeopatisk behandling har hjälpt patienter att tillfriskna utan antibiotika. En av tankarna varför de (Viveca, Päivi och Carita) startade HomeopatiAkuten är att den som har blivit sjuk, men vill undvika antibiotika ska få en möjlighet till homeopatisk behandling, utan att innan behöva boka en tid. Akuten är öppen måndag till torsdag mellan 15.00 – 19.00.

Flera exempel på lyckade behandlingar tas upp. Bland annat en ögoninflammation som blev bättre redan efter några timmar och sedan helt frisk inom en vecka. Och en halsfluss, där beläggning och vita prickar försvann på 24 timmar och slutligen blev helt bra efter några dagar.

Homeopati är bättre än antibiotika. Dels ger den effekt snabbare än antibiotika och dels biter den på både virus- och bakteriesjukdomar samt ger inte bakterieresistens.

Ett exempel på virus där homeopati löste fallet var ett patientfall där körtelfeber botades med homeopati. Personen kom till HomeopatiAkuten med halsont och sjukdomskänsla med stor trötthet och över 40° feber. Trots att körtelfeber orsakas av virus hade läkare skrivit ut antibiotika. Varför en läkare skriver ut antibiotika mot virus är en gåta, som ingen med basala medicinska kunskaper och sunt bondförnuft kan förstå. Antibiotika fungerar inte mot körtelfeber, det gör däremot homeopati. Och efter korrekt homeopatisk behandling, orkade han efter 2 timmar äta och dricka och efter 2 veckor orkade han gå till skolan. Till saken hör att efter 1 vecka på homeopatisk behandling togs nya leverprover och de visade nästan normala värden…..och läkarna blev förvånade.

Att homeopti är en effektiv behandling mot infektionssjukdomar och skulle kunna bli ett led i att förhindra antibiotikaresistens, är ingenting som vi får läsa i pressen och inte heller se på TV. Läkemedelsindustrin är väldigt glad för det, men patienterna borde vara desto mer dystra. Att botande behandlingar undanhålls sjuka är inget annat än ett brott mot mänskligheten och om kunskapen om homeopatins botande effekt fick komma ut på bred front skulle människor garanterat oftare, än vad nu sker, välja homeopati istället för antibiotika.

Homeopati stärker upp immunförsvaret, som får kraft att effektivare ta hand om infektionen. Antibiotika dödar både nyttiga och onyttiga bakterier. Och ibland dör alldeles för många nyttiga bakterier. Det händer att det kan ta upp till ett år innan den normala bakteriefloran är återställd.

Allt som allt hölls tre föredrag i HomeopatiAkutens regi; Homeopati eller antibiotika, Välj den smarta, effektiva medicinen med Päivi Barsk och Margot Granvik och Homeopatvolontär i Afrika med Anna Rosenkvist.

Text: Marina Szöges

 

2 KOMMENTARER

  1. Jag är nyfiken på hur körtelfeber botades av homeoterapi. Vad som gavs. Är gravid i vecka 32 och skulle vilja undvika medicinering mot min halsont som inte vill släppa…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.