Videoseminarium visar botade patienter; vaccinskada, allergi, ulcerös kolit, eksem samt gräsallergi

1
931

.

Förra helgen var jag återigen ett intressant och lärorikt videoseminarium hos Gunnar Jansson i Norrköping.

Text: Cecilia Strid Pettersson, homeopat.

Gunnars seminarium (1)

Föreläsningssalen var fullsatt med glada och förväntansfulla kollegor.

Gunnar öppnade upp med att visa ett fall med ett barn som vid 18 månaders ålder efter en vaccination tappade all språkförstående, ögonkontakten försvann, slutade växa och började leva i sin egen värld.

Vi fick följa barnets tillfrisknande under 8 uppföljningar, där vi för varje episod noterade klara förbättringar. Vid sista uppföljningen är det ett helt annat barn som nu pratar, kommunicerar och har vuxit markant. Underbart både för barnet och familjen att se sådana resultat och få tillbaka kommunikationen som de förlorat så abrupt.

Följande patientfall fick vi också ta del av under helgen

Allergi – En patient med gräsallergi, besvär från maj till augusti. Hade svårt att ta allergimedicin då denna gav svår trötthet. Vid första uppföljningen hade patienten hostat slem i ca 3 veckor, Gunnar ökade då på dosen och denna reaktionen försvann. Efter tre uppföljningar känner sig patienten frisk!

Ytterligare ett fall med allergi fick vi ta del av. Denna gång en patient med besvär av att halsen svullnar, blir torr, har svårt att svälja. Vid för mycket prat känns det jobbigt i bröstet. Efter sex uppföljningar och två medel känner sig patienten fullt frisk och har inga av de tidigare krämporna kvar.

Ulcerös Kolit – En patient med ulcerös kolit, såg vi tillfriskna på bara en uppföljning. Allmän oro i kroppen som gnagt under många år, svårighet att prata inför grupp försvann som en bonus och patienten är ”jättenöjd och mår bra i mage och tarm”.

Eksem – En patient med eksem på händer, fötter, armar, vader och lår. Bröt ut i tonåren, men förvärrades kraftigt i samband med en skilsmässa för 1.5 år sedan. Vid första uppföljningen känner sig patienten mer stabil psykiskt, men eksemen är förvärrade. Vid den andra uppföljningen är patienten sjukskriven pga klåda, men trots detta mår hon bättre! Vid den tredje uppföjlningen är klådan nästan helt borta och även eksemen på armar och ben. Eksem vet vi av erfarenhet att de kan vara envisa att bli av med och ofta ser vi en försämring av besvären innan det vänder. Ett tydligt tecken på att det går åt rätt håll är att patienten mådde allt bättre psykiskt, vilket också gör att det är lättare att stå ut med en förvärring av eksem och klåda.

Vi tackar Gunnar för hans aldrig sinande engagemang och entusiasm för att låta oss ta del av hans mångåriga erfarenhet och vi tackar även Ing-Britt för att hon finns där och assisterar med allt runt i kring. Jag ser redan fram emot november 2016!

Cecilia Strid Pettersson

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.