SR – Kraftiga darrningar och svimmningsanfall efter gardasil – vardagsmat för Jaqueline

0
645

Kraftiga darrningar och plötsliga svimningar – det är Jaquelines vardag efter att hon vaccinerade sig mot livmoderhalscancer.

Nu ska en hel generation massvaccineras med samma preparat – men risken för allvarliga biverkningar talas det tyst om, även om de är kända. Hör Jaqueline berätta om hur vaccineringen förändrade hennes liv och de ansvariga förklara varför det är smällar man får ta.

skrolla sedan >>>>>

Handläggare för läkemedelsfrågor på sveriges Kommuner och landsting, Bo Claesson, tycker inte man behöver oroa sig för biverkningar.

Så här säger Bo Claesson, nästan ordagrant: ”Det är naturligt att om man vaccinerar miljontals flickor kan någon bli påkörd av en bil eller en konstig annan sjukdom, som händer ungefär samtidigt och då är det svårt att säga vad som är äpplen och päron och det är ju inte helt orimligt att någon gång kan det verkligen vara beroende av vaccinet, men det är väldigt ovanligt”

Undrar om han har en dotter i 12 års åldern. Om han har det så låter det som om han inte kommer vaccinera henne. Lyssna på utandningen efter han sagt detta ovan. Som om det var litet ansträngande liksom.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.