Årsmöte Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati

2
839
Mitt i bild, ordförande Erling Lomnäs. Till höger homeopat och lärare Viveka Wilhelmsson

Lördagen den 21 april 2012 hade ”Svenska Föreningen för Vetenskaplig homeopati” årsmöte med föredrag om Homeopa-tiska akutmedel och information om homeopatiutbildning.

Årsmötet varade en timme då bland annat Birgit Högsander mångårig trogen styrelsemedlem avtackades med blommor. Och jag undertecknad röstades in som styrelsemedlem. Tack för det, det ska bli mycket spännande och roligt att arbeta i styrelsen för denna ärevördiga snart 100 år gamla förening, med det stolta namnet – Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati.

Viveka Wilhelmsson bild ovan, informerade om Skolan för Klassisk Homepati.

Hon berättade att hon nu gjort om utbildningen, så den blir mer komprimerad och den är numera på tre år istället som tidigare fyra. Dessutom är läroplanen omgjord till moduler vilket innebär att den som vill kan delta i vissa valda avsnitt. Perfekt för den som redan är homeopat och vill vidareutbilda sig, men som inte vill gå hela utbildningen.

Homeopat Berit Lecomte

Berit Lecomte informerade om Homeopatiska akutmedel.

Ett föredrag späckad med information vilka medel man kan använda, när man ramlat och slagit sig, har hög feber, influensa, har överansträngt sig, stukat foten m.m. Ett exempel: Det homeopatiska läkemedlet Arnika, kan användas efter psykisk eller fysisk chock, vid trauma. Vid blåmärken, stukningar, vrickningar.

För den som har slagit sig och känner sig mörbultad och det gör ont, är Arnika perfekt.

Vi hade trevligt på mötet, kaffet var gott, bullar och kaka var superbt goda. Jag rekommenderar fler homeopater att ansluta sig till föreningen. Rekommendera också era patienter och vänner. Alla som vill stödja homeopatin är varmt välkomna.

Årsavgift endast 80 kronor. I medlemsskapet ingår, Tidskrift för Homeopati, två nummer per år. (Och förstås goda bakverk på årsmötet!)

Samtidigt vill jag passa på att berätta att, Liten vitbok om homeopati, som är en kortfattad men ändå ingående information om homeopati, går fortfarande att skickas efter. Vid intresse maila homeopatifrämjandet@gmail.com och uppge namn och adress så kommer den gratis på posten.

Denna lilla vitbok har alla riksdagsmän fått med posten och förhoppningsvis har de också läst litet i den.

Text: Marina Szöges

————————————————–

Och för den som vill bli medlem, vänligen läs på SFVHs hemsida.

2 KOMMENTARER

  1. Av ren nyfikenhet: Hur går det med nyrekryteringen av homeopater i Sverige? Ökar eller minskar antalet homeopatiska utövare i Sverige?

    Anledningen till att jag frågar är att jag reagerade på att att fotot ovan lika gärna skulle kunna platsa i en PRO-artikel 🙂

    • Ingen fara Bobbi, nyrekryteringen går med rasande fart. De fanns flera på mötet, även yngre personer. Jag fotade men många foton blev dåliga, så jag lade upp det bästa och det blev det här.

      Men å andra sidan det är inget fel på pensionärer heller. Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati är snart 100 år gammal. Så det är inte alls konstigt att åldrarna är spridda. Personerna på bilden var inte födda när föreningen bildades, så ur den synvinkeln är de unga:)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.