Homeopatins utbredning och spridning i världen

0
864


I Belgien har homeopatin fått allmänt erkännande.

Norge: Nu är det fritt att välja homeopati även på sjukhus som komplementär medicin. Homeopatin är mycket större i Norge än i Sverige och här kan man välja homeopatisk behandling som alternativ och/eller komplement till traditionell skolmedicin.

Frankrike: Här är homeopatin än mer utbredd och man uppskattar att ca 35% av invånarna använder sig av homeopatin för sin hälsa. Dessutom undervisas det i homeopati i vissa medicinska skolor, samt där man utbildar tandläkare, veterinärer, barnmorskor och apotekare.

Tyskland: Så stor del som 10% av läkarkåren har specialiserat sig på homeopati. Det finns ca 3000 naturterapeuter med special inriktning mot homeopati och de flesta apotek i landet säljer homeopatiska läkemedel.

Nederländerna: Homeopatin växer i popularitet inom läkarkåren och de verksamma homeopaterna håller en hög standard.

Grekland: Här finns det en klinik och fackskola som grundats av den kände homeopaten George Vithoulkas (mottagare av Alternativa Nobelpriset ”The Right Livelihood Award”). Han är allmänt erkänd som en av de viktigaste personerna när det gäller främjandet av den moderna homeopatin. Och hans skrifter och undervisning har haft en stark inverkan på många av homeopatins internationella lärare och praktiker.

Storbritannien: Här finns det 5 homeopatiska sjukhus och mer än 500 registrerade medlemmar i The Society of Homeopaths och hundratals legitimerade homeopater. Homeopatiska läkemedel har varit erkända och använts av kungafamiljen allt sedan början av 1900-talet. En stor del av husläkarna har eller är intresserade av att få utbildning i homeopati och vill kunna hänvisa sina patienter även till komplementära terapiformer.

Tjeckien: Homeopatin accepterades av landets konventionella medicinska samfund 1990.

Ungern: The Hungarian Homeopathic Medicin Association har mer än 300 verksamma medlemmar.

Israel: Homeopati praktiseras på många små kliniker liksom på en del större sjukhus.

Australien: Homeopatin är väletablerad och sprider sig snabbt. Regeringen har gett mandat åt homeopatiska organisationer att utveckla kurser som kan bli godkända för att få statsbidrag.

Kanada: Inom The Canadian Medical Association ingår en avdelning för ”komplementär medicin” vilket inkluderar homeopati. På många platser finns homeopatiska mediciner tillgängliga på apotek.

USA: Intresset för homeopati växer lavinartat. Mellan 1000-2000 läkare praktiserar homeopati och det finns mer än 1000 naturopati läkare, veterinärer, tandläkare och kiropraktorer som använder sig av homeopati. Det finns också 15 fackskolor, 9 tillverkare av homeopatiska medel, 6 homeopatiska organisationer och 5 gransknings- och examineringsnämnder runt om i landet.

Latinamerika: Det finns flera tusen homeopater i Latinamerika, särskilt i Mexico, Argentina och Brasilien. I Mexico finns 2 homeopati medicinska skolor (och en av dem har mer än 800 elever). Homeopatiska läkemedel finns tillgängliga på många apotek.

Indien: Homeopatin är erkänd som en separat del inom medicinen. Det finns ca 300 000 heltids arbetande homeopater, över 100 000 läkare med homeopatisk inriktning och över 120 högskolor som tillhandahåller homeopatisk utbildning.

Homeopatin är även väl etablerad i Spanien, Nya Zeeland, Sydafrika och många andra länder.

ECHAMP´s ( European Coalition on Homeopathic and Antroposophic Medicinal Products, www.echamp.org )

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.