Homeopati medför lägre förbrukning av antibiotika visar studie på kor

1
738

Behandling av juverinflammation med homeopati, sockerpiller och antibiotika gav samma långsiktiga resultat i en norsk jämförande studie.

Användning av homeopati som komplement i mjölkbesättningar leder till betydligt lägre förbrukning av antibiotika än vid användning av enbart konventionell veterinärmedicin, utan någon märkbar negativ inverkan på kornas hälsa, mjölkavkastning eller djurvälfärd.

Detta är en av slutsatserna i en norsk avhandling, Homeopatic treatments of farm animals – Homeopatisk behandling av lantbrukets djur, som lades fram av veterinär Lisbeth Hektoen vid Norges veterinärhögskola.

Eftersom antalet kor var för få gick det inte att klart visa homeopatins effekt, men det man såg var att antibiotika överförskrivs vid behandling av mastit.

Så här står det i avhandlingen:

Resultatet av att använda homeopati i behandling av mastit ger en hög klinisk läkningsfrekvens och långsiktiga resultat liknande de som ses efter konventionell behandling. Samtidigt ger det minskad användning av antibiotika och lägre kostnader. Läs mer
.

1 KOMMENTAR

  1. Vi behandlar alla kor med homeopati och har hittills inte behövt någon veterinär. Vi har behandlat bla: mastit, klövspalts infektion, kvarbliven efterbörd och fång och det funkar utmärkt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.