Akutklinik minskar antibiotikaanvändning

2
732

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

HA_Päivi_2015-12-10
Päivi Barsk, en av grundarna till HomeopatiAkuten
HomeopatiAkuten arbetar för att minska antibiotikaanvändningen i Stockholm.

I Stockholm skrivs det ut mest antibiotika i hela landet, cirka 355 recept per 1 000 invånare. De flesta recepten gäller besvär med öron, näsa, hals och urinvägar.

– Vi har hjälpt många patienter att bli fria från akuta besvär med öron- och bihåleinflammationer, hosta, snuva och urinvägsinfektioner, säger Päivi Barsk som är en av grundarna till HomeopatiAkuten.

– I senaste numret av Vårdguiden finns artikeln ”Antibiotikakuren har ett högt pris”. Bland annat står det att omkring 500 000 människor per år i världen dör i infektioner för att antibiotika inte längre fungerar.

– Ett exempel i Vårdguiden handlar om att många tror att man måste ta antibiotika vid halsfluss. Vi har haft flera patienter med halsfluss på HomeopatiAkuten som blivit bra inom ett dygn med rätt homeopatiskt läkemedel.

– Homeopati och antibiotika arbetar på två helt olika sätt. Antibiotika sätts in vid bakterieinflammationer för att döda eller slå ut bakterier. Ett homeopatiskt läkemedel fungerar i stället så att det stimulerar och stärker immunsystemet så att kroppen kan självläka. På det sättet är vår behandlingsmetod både effektivare och mycket bredare, eftersom den klarar både bakterie- och virusinfektioner.

– Även vetenskapliga studier visar att barn får snabbare och bättre hjälp av homeopati än av antibiotika. I en indisk studie från år 2012 fick 40 barn antibiotika och 40 barn individuell homeopatisk behandling. Barnen som fick homeopati slapp antibiotika och de biverkningar en antibiotikakur kan ge. Dessutom blev de snabbare friska.

– Den klassiska homeopatiska läkekonsten är mycket kraftfull och effektiv. Det är väldigt roligt när patienter som besöker oss på HomeopatiAkuten redan dagen efter ringer och berättar att deras besvär klingat av.

– Vårt mål är att våra patienter får bättre hälsa, men det är också viktigt för oss att vi bidrar till att minska antibiotikaanvändningen, säger Päivi Barsk.

Läs mer på HomeopatiAkutens hemsida >>>

Text: Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat.

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Öppna flera homeopatiska kliniker i hela landet. Det finns stor behov och gör människor friska mycket fortare utan alldeles för många biverkningar. Kortare sjukskrivningstid gynnar alla.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.