Homeopati och barnlöshet

2
914

Marianne och Torbjörn gick till en homeopat efter år av barnlöshet

Kropp & Hälsa Aftonbladet

Marianne och Torbjörn Niemelä hade försökt få barn i flera år.

När sjukvårdens utredning inte hittade några fel på någon av dem, blev sista vägen ut att besöka en homeopat. En månad senare väntade Marianne sitt första barn.

Nio månader efter besöket hos homeopaten fick Marianne och Torbjörn Niemelä sin äldsta dotter Tilda, 5. Och drygt ett år senare fick de ytterligare en dotter, Sara.

Vännerna i deras umgängeskrets började skaffa barn. Allt fler drog på barnvagnar eller stoltserade med växande magar. Men för Marianne och Torbjörn, båda 40, ville det sig inte riktigt.

– Jag tänkte mycket på det. Varje månad var det samma sak, jaha, inte den här gången heller, säger Marianne.

Efter drygt fem års resultatlösa försök bestämde de sig för att göra en utredning.

Hittade inga fel

Det var ett svårt beslut, men de ville ha ett svar på varför inte Marianne blev gravid. På sjukhuset gjordes en grundlig undersökning av dem båda, men inga fel hittades. Läkarna kunde inte ge någon rimlig förklaring till deras barnlöshet.

– Jag hade gått ner ganska mycket i vikt strax innan vi gjorde undersökningen och emellanåt hade jag varit utan mens, det var det närmaste en förklaring som läkarna kunde komma.

Men det gav ingen klarhet till varför Marianne inte blivit gravid efter fem års försök. Efter läkarbesöket stod de alltså lika rådvilla igen.

Då fick de höra talas om en homeopat och zonterapeut som hade hjälpt andra par att få barn.

– Jag trodde på det från första början medan Torbjörn var skeptisk. Men vi hade ju testat allt så vi hade inget att förlora.

När de kom dit undersöktes de båda. De fick svara på frågor om hur de mådde, vilka levnadsvanor de hade och de blev behandlade med zonterapi.

Blev gravid direkt

– Vi gick därifrån med zinktabletter och en flaska som homeopaten blandade till.

Homeopaten hade upptäckt att sköldkörteln var i obalans hos Marianne. Hennes tidigare viktnedgång hade satt vitamin- och mineralbalansen ur spel.

– Kuren skulle räcka en månad och jag fick beskedet att jag skulle kontakta henne när flaskan var slut så skulle hon ge mig en ny kur.

Men innan månaden var förbi ringde Marianne upp homeopaten. Hon var gravid och nio månader senare föddes deras första dotter Tilda, i dag fem och ett halvt år.

– Efter att Tilda föddes använde vi inte skydd för vi tänkte att vi kunde få vänta länge på nästa barn, men bara drygt ett år senare föddes Sara som nu är fyra år.

Läs mer: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article89121.ab

Läs mer hur de gör när de hjälper barnlösa par på en klinik i Oslo: http://www.klikk.no/foreldre/barnimagen/article607030.ece

2 KOMMENTARER

  1. Det vore ju bra om ni kan skicka en adress och ett telefonnummer till dit man ska vända sig till.skicka helst till brevlåda.L.w.rosenborg, tegelbruk Säffle. Om en närmaste homeopat. ?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.