Alzheimerpatienter får bättre minne av homeopati

6
1191

Uppdaterat 19/12 2011. Denna studie har gjorts i provrör och på råttor i Finland och Frankrike. Man har alltså inte gjort försök på människor, vad jag förstår. Vilka medel som har använts är oklart. Läs för övrigt debatten här nedan.

Men noteras bör, att om man sett positiva tecken i provrör och positiva effekter på djur, vid forskning på homeopatiska beredningar, är det ett tecken i rätt riktning.

National Center for Homeopathy och Heel, tillverkare av homeopatiska läkemedel, redovisade studier vid Neurosciencekonferansen i Washington som visar att Alzheimerpatienter kan ha stor nytta av att få homeopatisk behandling.

Studier visar att homeopatiska läkemedel lindrar symptom på Alzheimers sjukdom och minskar bildandet av amyloid plack i hjärnan.

Studier har genomförts i Finland och Frankrike, som visar att homeopati kan öka inlärningsförmågan, ge bättre minne samt ökad förmågan att känna igen objekt.

 ”We are fascinated by the results“, says Dr. Bernd Seilheimer from Heel. “This homeopathically prepared medication leads to significant changes in the gene networks associated with synaptic function and plasticity. It significantly reduces the gene expression of APP and BACE, responsible for the formation of β-amyloid plaques which hallmark Alzheimer’s disease. Upon treatment, axons of neurons even grew faster and longer than under saline control conditions” Läs mer: HÄR

Text: Marina Szöges

 

 

6 KOMMENTARER

 1. Jag har läst artikeln och anser att den är vilseledande. Det framgår att ”studien” gjordes med en ”multi target combination homeopathic medicine”. Sedan talar författaren om ”klassisk” homeopati. Är ”studien” publicerad?
  Lucus

 2. Åter igen har man utgått från ett felaktigt betraktande.
  Enligt tyska google, så anser man att för att det är en multi-orsaks sjukdom så skall man behandla med komplexmedel. Sjukdom skall ses från HUR den påverkar patienten. Det ger oss ett läkemedel.
  Ovan resonemang med komplexmedel är lika dumt som en viss reklam i TV, där man säger att ”bara för att vi har 4 årstider, så är det bra med 4-hjulsdrift”
  Om en patient reagerar på sin sjukdom, med Belladonna symtom, skall han inget annat än Belladonna ha. Så får sjukdomen heta vad den vill, det är inte intressant för homeopten.

 3. Hej Lucus och Run4Life, håller med att det inte är riktigt kristallklart. Jag gjorde en liten översättning på NaturalNews men det saknas nog litet uppgifter!

  Den som hittar något av intresse, får tacksamt gärna skriva in här och berätta. /Marina

 4. Jag fick fram att det rör sig om en preklinisk studie, det vill säga en studie på provrörsnivå, som Heel gjorde med ett komplexmedel. Innehållet av medlet gick inte att få fram. Även om man bortser från att det är inte fråga om homeopati (som så många gånger tidigare), är det nog alldeles för tidigt att ropa hej. Därom talar också det faktum att det är bara Heel själva som lovordar ”studien”. Jag tvivlar, ifall sådana ”nyheter” gagnar homeopaterna.
  Anser Lucus

 5. Här nedan följer filen på Heels ”forskningsuppdrag”. Även här går det inte att få fram vad komplexmedlet innehåller. Det kallas för HE-300. Ett medel med den benämningen går inte att hitta i Heels produktsortiment. Jag lusläste rapporten, men jag kan inte hitta något samband mellan råttornas beteende och Alzheimer. Det är nog bara Heel som kan.

  http://www.heel.com/upload/PoResearch150x90_1_f_8122.pdf

 6. Frågan om etik kvarstår.

  Heel, som enligt Marina är en tillverkare av ”homeopatiska läkemedel” ger i uppdrag att utföra en studie som bygger på djurförsök enligt konventionella riktlinjer: råttor förgiftas först med scopolamin. Sedan undersöker man isolerade fysiologiska parametrar under inverkan av ett komplexmedel och konventionella substanser. Man drar sedan långsökta slutsatser med avseende på råttornas beteende och Alzheimer. Vad hände med råttorna sedan?

  Jag anser att det är minst sagt förbryllande att nättidningen Dagens Homeopati förespråkar och redogör för sådan onödig djurplågeri.
  Anser Lucus

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.