Homeopati för hundar

0
1381

Många är vi hundägare som känt oss handfallna när vi av veterinären hört att det inte är något fel på vår hund, trots att den uppvisar symtom som t ex hälta eller att den kliar sig väldigt mycket.

Eller så har vi en hund som är rädd, aggressiv eller kanske inte går att lämna ensam hemma. Saker som en veterinär inte kan göra något åt. Här ska jag försöka förklara och göra er intresserade av homeopati, en holistisk behandlingsmetod som kan hjälpa där allopatisk medicin går bet.

Behandling

Som djurhomeopat (www.whiteday.se) tänker jag på ett helt annat sätt än t ex en veterinär. När jag ska bestämma vilket medel din hund behöver så tittar jag inte bara på det du söker för utan även allt runt omkring, jag tar med både det fysiska och det mentala i beräkningen. Om din hund t ex har en oförklarlig hälta så frågar jag givetvis mycket kring det. Haltar hunden mer vid början av rörelse eller när den rört sig en stund? Blir hältan värre vid fuktigt väder? Växlar hältan mellan benen?

Men sen vill jag även veta saker som: Är hunden matglad? Klarar den av att vara ensam hemma? Hur beter den sig mot andra hundar? Tycker den om att bli klappad/borstad? Söker den sig till värme eller kyla? Har den haft några andra fysiska åkommor? Jag tittar alltså på helheten innan jag påbörjar någon behandling.

Detta innebär att två hundar med tillsynes samma problem kan få två helt olika medel på grund av att konstitutionen (helheten) skiljer sig. Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.