Homeopati får cancerceller att begå självmord

2
1061

 

apoptosisStudie visar att Lycopodium i potenserna 5C och 15C orsakar apoptos, alltså programmerad celldöd hos cancerceller. Homeopati på friska celler ger däremot ingen eller liten skade-effekt.

Cellinjen HeLa-celler användes, som kommer från livmoderhalscancer. Viruset innehåller en kombination av mänskliga kromosomer och gener från humant papillomavirus, HPV.

Potensen 5C som är under avogadros tal och potensen 15C som är över avogadros tal användes i studien. Bägge potenserna visade sig ha cytotoxic effekt på cancercellerna.

Med tanke på att cancerbehandling som används idag har som biverkan att den också dödar friska celler, ger denna forskning hopp att i framtiden cancerpatienter kan få en behandling som dödar cancerceller men inte friska celler. Fortsatt forskning är befogad.

Notera också att det var cancerceller från livmoderhalscancer som begick självmord av den homeopatiska medicinen. Vilket alltså kan betyda att HPV-sprutan, om detta ovan stämmer, blir ännu mer onödig än vad den redan är.

Läs mer: PubMed

Marina Szöges

 

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.