Homeopati botar akne-utslag i ansiktet

1
901
Normal text Stor text Extra stor text
Nästan tio års lidande fick ett slut när Ann-Kristin Lindbom vände sig till en homeopat med sin svåra akne. Homeopatin hjälpte Ann-Kristin efter tio års lidande. I nästan tio år led Ann-Kristin Lindbom av svår akne. – Jag tyckte jag var ful och kände mig smutsig. Homeopati blev räddningen. Efter en dryg månad var bölderna borta.
.

Ann-Kristin Lindbom från Malmö fick problem efter att hon fått sitt andra barn. Hon var då 33 år gammal. I flera år led hon av svår akne. Hon provade det mesta i behandlingsväg, men inget tycktes hjälpa.

Ingen som möter Ann-Kristin i dag anar att hon för bara ett år sedan förde en ojämn kamp mot aknen. I nästan tio år brottades hon med de infekterade bölderna.

– Jag led mycket, både fysiskt och psykiskt, säger Ann-Kristin.

Bölderna – det är Ann-Kristins egen beskrivning av aknen – gjorde ont och spände under huden. De kliade på nätterna och i sömnen rev hon tills den irriterade huden började blöda.

Ann-Kristin testade olika ansiktsvatten, krämer och antibiotika, men ingenting hjälpte. Lager på lager av smink och puder blev en otillräcklig lösning.

– Det spelade ingen roll hur mycket jag smetade på mig, de stora bölderna gick ändå inte att dölja.

I januari förra året kom vändningen. Ann-Kristins mamma hade besvär med rinnande ögon men hade blivit bättre efter att ha fått hjälp av en homeopat.

Som en sista utväg bestämde sig även Ann-Kristin för att ge homeopatin en chans. Efter ett besök hos Torbjörn Mårtensson på Naturmedicinska mottagningen i Malmö började hon ta det homeopatiska medlet Hepar sulphuricum.

Bölderna försvann

Men medlet fick inte den effekt Ann-Kristin hoppats på. Efter ett nytt besök på mottagningen fick hon i stället prova Kalium bromatum, ett medel som bland annat används mot hudsjukdomar och som visat sig effektivt mot vissa typer av akne.

Resultatet lät inte vänta på sig.

– Efter bara några veckor började bölderna försvinna. Och efter ytterligare någon månad var jag nästan helt bra, berättar Ann-Kristin.

Hon fortsatte med Kalium bromatum i ytterligare ett halvår. Besvären blev allt mindre och i höstas kunde hon sluta ta läkemedlet.

I dag är Ann-Kristin i stort sett helt fri från sina besvär – och oändligt tacksam att hon gav homeopatin en chans.

– Jag är lycklig, och jag känner mig ren.

Göran Engström

Vad är homeopati?

Den homeopatiska läkekonsten sägs ha uppkommit i början av 1800-talet. Då presenterade den tyske läkaren Samuel Hahnemann verket ”Verktyg för rationell läkekonst”. Genom att man tillför små mängder läkemedel, utvunna ur bland annat växt- och mineralriket, stimuleras kroppens egna läkande krafter.

Vilken ställning har den?

I Sverige är homeopatin inte en etablerad del av skolmedicinen. Utomlands däremot, inte minst i England och Tyskland, har den numera en betydligt mer framskjuten roll.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article77565.ab

1 KOMMENTAR

  1. Homeopatisk medicin med koffein i ska tydligen bota sömnlöshet. Hur mycket ska man trycka i sig? Kan man överdosera homeopatika?
    Jag är också orolig över resterna från mediciner och narkotika som går ut i vårt dricksvatten, även rester från homeopatika går ut i vårt vattensystem. Är det säkrare att dricka flaskvatten om jag inte vill få i mig potensierade mängder av diverse mediciner och narkotika? Eller kan jag dricka dricksvatten ändå då det inte genomgått de obligatoriska skakningarna som gör att det blir potensierat?

    Kan jag själv tillverka homepoatiskt sömnmedel genom att skaka en flaska med vatten och utspätt kaffe och droppa det på en Läkerol? Dvs jag späder ut det flera tusen gånger om jag inte somnat innan..så kanske det hjälper?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.