Fick sin dotter tillbaka till livet efter ett år i autismbubbla

64
2089

 

– Vi fick tillbaka vår flicka!, berättar 27-åriga Mikaela Schill Jurmu i Norrköping. Efter en vaccinspruta blev dottern helt autistisk. När hon även började tappa balansen sökte föräldrarna desperat efter hjälp – och fann räddningen i form av homeopatisk behandling.

Flicka

När Mikaelas idag 3-åriga dotter var 1,5 år var hon som vilket barn som helst, hon gick, hon pratade, lekte, kunde flera ord, var nyfiken och glad. Som ett helt vanligt barn.

Och så var det ända tills hon fick en vaccinspruta mot mässling, påssjuka och röda hund (MPR), vid 1,5-års ålder.

Det första som hände var att hon skrek i 2-3 veckor i sträck. Hon skrek och skrek och skrek. Hon skrek sig blå. Hon skrek tills hon somnade av utmattning, berättar Mikaela Shill Jurmu.

– Det var som att hon hade panikont. På BVC fick vi höra att det var trotsåldern. Vi såg att hon hade ont. Verkligen riktigt, riktigt ont.

– Sen började hon få utbrott. Det kunde vara vad som helst som utlöste utbrotten, att hon gick i något, att någon sa något. Minsta lilla småsak fick henne att bryta ihop och hamna i ett utbrott där hon var fullständigt okontaktbar och till slut somnade av utmattning.

Nu följde försämringarna slag i slag.

– Hon tappade ögonkontakten med oss. Hon kunde inte fokusera sin blick längre utan först började hon kolla bredvid en, sen började hon titta helt bort när man försökte få ögonkontakt.

Flickan tappade också sin livsglädje och slutade leka.

– Det var nog det värsta vi någonsin varit med om. Jag får fortfarande en klump i magen när jag tänker på det och tårarna börjar rinna. Hon blev väldigt autistisk och försvann in i sin egen värld. Hon slutade reagera på sitt namn, hon tappade orden hon kunde. Hon satt och staplade klossar på varandra, helt inne i sin bubbla.

Familjen sökte på nytt hjälp, men fick fortfarande höra att det var trotsåldern.

– Först när ett år hade gått upptäckte en läkare vid 2,5 års kontrollen att oj, hon har inte växt något och väger ungefär lika mycket som för ett år sedan. Först nu började de tro på oss. Hon hade ju växt och utvecklats jättefint fram till 18 månader. Sen stannade allt upp, även rent kroppsligt.

Föräldrarna hade lagt märke till att dottern reagerade kraftigt på besprutad mat, med uppsvälld mage som gjorde ont.

– Vi noterade att hon var superkänslig, mot precis allt, men särskilt besprutad mat. Vi gjorde allt vi kunde för att hon skulle få bra obehandlad mat.

Försämringen fortsatte. Flickan försvann allt mer in i sin autism. Sedan påverkades balanssinnet.

– När hon började tappa balansen så kände jag att nu går det inte längre. För första gången sedan allt började så tvingade jag mig att titta tillbaka på de filmer vi hade tagit på henne innan sprutan. Vi såg vår lilla flicka, som tittade på oss och som pratade med oss! Vi bröt ihop. Jag grät i tre dagar.

– Hon var på väg bort från oss, på väg in i sin egna värld, hon var precis som om hon hade varit helt drogad. Vi kände att vi förlorat vårt barn! Jag var desperat. Jag skrek ut min förtvivlan på Facebook och tiggde om hjälp.

Mikaela Schill Jurmu sökte desperat efter hjälp på internet och ringde gråtande runt tills hon lyckades få tag en homeopat som kunde tänka sig att ta emot ett barn under åtta år.

– Samma dag som min dotter fick sin första dos av den homeopatiska medicinen fick hon utslag över hela kroppen. Hon fick feber och ett exakt likadant utbrott som hon hade direkt efter vaccinsprutan. Det blev som en flash-back att se henne kasta sig bakåt och vrida sig runt.

– Men efter den första kraftiga reaktionen låg hon stilla och andades och tittade mig djupt, djupt i ögonen. Det var första gången på över ett år som jag fick möta hennes blick igen. Det var verkligen så himla fantastiskt! Jag grät och jag skakade. Och jag ropade på min sambo så att han också skulle få uppleva det fantastiska.

Fler positiva saker följde. Mikaelas dotter började fokusera, möta blickar, själv söka ögonkontakt och härma rörelser.

– När vi vinkade så vinkade hon tillbaka. När vi dansade så dansade hon också. Hon började komma ihåg sina böcker. Det var helt underbart roligt!

Vid nästa besök hos homeopaten fem veckor senare fick flickan ett annat homeopatiskt läkemedel och nu blev reaktionen kraftigare.

– Under de två första veckorna hände ingenting. Men då plötsligt en morgon vaknade hon och var jättevarm och så började hon spy, och spy, och spy. Det var slem och jätteklumpar. Hon somnade till sist av ren utmattning.

– När hon vaknade tittade hon på mig och sade ”näsa”, ”öga”, ”mun”.

Mikaelas röst bryts av tårar:

– Hennes språk kom tillbaka.

– Nu började hon också leka som ett vanligt barn. Ett år har tagits ifrån henne. Även om hon är tre år idag, så är hon på en ettårings nivå, men nu är hon nyfiken, hon leker och hon utforskar världen. Det går inte att jämföra henne nu mot hur hon var när hon var som sämst efter sprutan. Nu är hon på väg tillbaka. Verkligen.

Mikaela har beskrivit sin och familjens resa efter sprutan och in i autismen, och vägen ut från den, på Facebook.

– Vi känner att det är någon mening med det som har hänt. Det kan inte vara så här i Sverige att föräldrar tror att det är ”naturligt” att deras barn bara plötsligt får autism. Vi måste få en större öppenhet för att vaccin kan ge problem. Men också för att det kan gå att få tillbaka sitt barn ut ur bubblan, säger Mikaela Schill Jurmu.

Vill du komma i kontakt med Mikaela eller läsa mer?

Gå gärna med i gruppen ”Vaccinationers baksida” på Facebook. Eller skriv ett mail till: Micka_sj@hotmail.com

Text: Margot Granvik

 

64 KOMMENTARER

  • Hej dr Hallonhatt.
   Eftersom homeopatisk medicin anpassas individuellt till patienten, finns ingen mening med att berätta vilken medicin flickan fick. Homeopati ges inte efter diagnos, utan efter de individuella symptom patienten visar.

   Finns heller ingen anledning att berätta vem homeopaten är, eftersom detta med att bota patienter kan alla homeopater med en adekvat utbildning och praktisk erfarenhet. Sverige har tre homeopati-yrkesförbund. Alla dessa har idag som minimikrav för medlemsskapminst 60 hp medicin och minst 600 timmars homeopatisk utbildning. Sedan övrigt finns homeopater som har ännu längre utbildning och har 20 års praktik, men det får man ta reda på genom att tala med respektive homeopat, vad just han/hon har för utbildning och erfarenhet //Marina

 1. Hej Helen.
  Det står var och en fritt att maila och prata med mamman om vad dottern fick för medel. Och de som inte är insatta i homeopati, vilket du är vad jag förstår, ska veta att homeopati är individuellt anpassad efter symptombild och inte diagnos, vilket alltså betyder att man inte kan ge samma medicin som funkade för en person rakt av till en annan person med samma diagnos.

  Mvh
  Marina

 2. ETT MEDDELANDE TILL DE SOM ÄR SKEPTISKA, DE S.K. ”SKEPTIKERNA”
  Jag vill tillägga, jag skrev att det står var och en fritt att ta kontakt med mamman. Mailadress finns i artikeln. Men jag ber er som är skekptiskt inställda och som ibland använder otrevliga ord och meningar att visa mamman hänsyn. Detta är hennes berättelse och hon har rätt att berätta det hon vill, och vi är väldigt tacksamma för det. Samtidigt vet jag att det ibland kan gå hett till, när nyheter kommer ut som skeptiker ogillar, så därför ber jag alla ”skeptiker” att tänka på yttrandefriheten och den enskilde människans rätt att få säga sitt. //Marina

 3. Till de som är skeptiska….

  Jag förstå inte varför Svenskorna har så ”rätt” av homeopati…Vilken läkemedel fanns först, hm? Kryddor, växter….homeopati…eller tror ni verkligen att Alvadon växer på träd? Och varifrån tror ni att alla chemikaliska läkmedel kommer? Början av allt är kryddor, växter, blommor…..vi måste ha mer förtroende i naturen, därifrån kommer vi….

  Alex

  • Japp, naturliga mediciner kom först, men den genomsnittiliga livslängden ökade när modern medicin baserat på genomförliga tester infördes.

   • Livslängden ökar, men var finns bevisen att det är den ”moderna medicinen” som är anledningen och viktigt att veta, har livskvaliteten ökat? Och är det verkligen livskvalitet att som pensionär ha en dosett på köksbordet med tio olika piller som ska intagas morgon, middag och kväll?

    • Vad är medellivslängden hos alternativare som inte tar sin hjärtmedicin? Jag har många släktingar som skulle vara döda om de inte fick mediciner. Min farmor dogför att hon vägrade ta sina hjärtmediciner eftersom det inte låg i hennes ideologi.

     • Med risk för att låta krass:
      Det var hennes fulla rätt att göra det valet. Som människa skall man få välja alternativ, men grunden för detta är att informationen man får är korrekt.
      Det finns mycket att göra för att höja kvaliteten på beslutsunderlaget, på väldigt många områden.

      Hon hade säkert goda skäl, med den kunskap hon besatt.

     • Hon slapp kanske en långsam plågsam död i och med att hon valde bort sin hjärtmedicin. Döden är inte något farligt, det är lidandet innan som är det

     • Katten, du behöver en väg som kan ge dig förståelse för att alla dina släktingar som skulle vara döda om de inte fick mediciner – de hade inte ens haft sina hjärtproblem om de bodde i rätt zon, de blåa zonerna där den västerländska kosten, hetsen, framfusigheten och girigheten ännu inte har tagit fart. Gå in och läs på The Blue Zones hemsida, se filmerna och försök förstå hur den moderna maten sakta men säkert tar kål på många av oss samtidigt som profiten tjänar på skröppligheten som den processade maten ställt till med, genom att sälja sina dyra mediciner – mediciner som inte botar utan endast upprätthåller och oftast även gör oss beroende av än mer mediciner. Kapitalet gnuggar sina händer medan åsnorna bockar och tackar … som neurologen Oliver Sacks uttrycker i sin bok, ett ben att stå på, vi veterinärer vet allt för lite :-/ Läs Götsches bok, finns numera på svenska; http://newsvoice.se/2013/09/03/ny-bok-dodlig-medicin-och-organiserad-kriminalitet-prof-peter-c-gotzsche-cochrane-center/
      Vi måste få en större öppenhet för att vaccin OCH dagens kost kan ge problem. Men också för att det kan gå att få tillbaka sitt barn ut ur bubblan genom anpassad kost med kosttillskott och/eller homeopati <3

     • Det hade ju varit bra om Anders, Deleted och neuropedagogen faktiskt svarat på din fråga utan att svamlat runt i icke-relevanta filosofiska diskussioner, om än nog så intressanta.

      Men det beror kansk på att svaren inte skulle se så bra ut.

 4. Hej!
  Underbart att läsa denna berättelse och jag är inte förvånad eftersom jag hela mitt liv har använd homeopatiska medicin.
  Men… jag tycker att rubriken ”Fick sin dotter tillbaka till livet efter ett år i autismbubbla” är bedrövlig och ett mycket olyckligt val.
  Klart de fick tillbaka sin flicka, men inte till livet. Och alla andra barn och vuxna som är kvar i autismens bubbla (m.a.o. har diagnosen autism) är definitivt livslevande!
  Fast det förstås inte menas bokstavligen ’till livet’ låter det kränkande.
  / Emmerich

 5. Hej!
  Jag skrev artikeln och satte rubriken och jag förstår din tanke att det kan kännas som kränkande mot de människor som har autism.
  I just den här artikeln är det dock en mamma som berättar om hur just hennes barn insjuknade efter en vaccination och det är mamman som upplever att hon fick sin dotter tillbaka! Det är mammans förtvivlan att se sin dotter försämras och mammans upplevelse och citat som rubriken fångar upp.
  Det är inte på något sätt meningen att nedvärdera andra!
  Vänligen, Margot Granvik

 6. Blir ’alldeles till mig av glädje’ av detta glada – och har svårt att förstå att rubriken kan uppfattas som ’kränkande’..? Långt ifrån alla med diagnosen ’autism’ lever ju i en ’bubbla’ – men att detta barn gjorde det framgår ju tydligt.

  Så underbart för barnet, hennes familj och de många som nu kan känna hopp (oavsett ålder). Man vill ju ropa från taken att det går att bli frisk med hjälp av homeopati – även om man varit så sjuk som detta barn var.
  Låt oss glädjas med familjen. 🙂

 7. Kära alla,

  som mamma till två autistiska barn (som båda har gått igenom en utredning) vill jag säga följande:

  För att ett barn skall få en autismdiagnos krävs en utredning. Föräldrar kan inte – även om de är aldrig så oroliga – självdiagnostisera autism. Aldrig någonsin. Så underbart att den lilla flickan fick hjälp. Men vi vet inte om hon hade autism – för det är det vad jag kan läsa mig till – ingen som har konstaterat. Till slut vill jag lite stillsamt påminna om följande: den här sortens artiklar, där folk självdiagnostiserar något så allvarligt som autism skadar föräldrar till barn som faktiskt har autism. Och därigenom skadar artikeln barnen som har autism. Skriv gärna om mirakelbotningar. Skriv gärna upplyftande artiklar om barn som har fått hjälp mot alla odds. Vi behöver alla uppmuntran. Men snälla – kan vi nu sluta upp med att självdiagnostisera? Och att svara på detta med ”detta är mammans upplevelse” duger faktiskt inte alls. Du som publicerar väljer om artikeln är ok sådan den är skriven. Du har möjligheten att säga ”jag publicerar gärna din historia, men jag skulle vilja utelämna ordet autism eftersom ditt barn aldrig gick igenom någon utredning och därmed aldrig hade den officiella diagnosen.”

  • Det spelar ingen roll vilken diagnos det var. Symtomen var helt fruktansvärda och kom efter vaccineringen och efter homeopatisk behandling har hon fått försämringar (precis som efter vaccinet) följt av förbättringar. Det säger ALLT!
   Stort tack för en jättefin artikel.

 8. Sverige diskriminerar barn under åtta år deras rätt till bästa möjliga hälsa och strider därmed mot barns rättigheter.
  Detta är nu för andra gången rapporterat till FN. Läs nedan! Sverige är enda landet i Världen där barn under 8 år och gravida ej får erhålla alternativ/komplementärmedicinsk behandling. Nätverket Hela Barn i Sverige verkar för en ändring av lagen. Stöd Hela Barn genom att bli medlem eller samla namnunderskrifter! http://www.helabarn.se

 9. Du lyfter en mycket angelägen fråga om den utveckling vi har idag när det gäller diagnostisering. Jag menar dock att frågan är mer mångbottnad än att enbart handla om utredning och diagnos inom den konventionella medicinen, och vill peka på fler infallsvinklar.

  Homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod och effekterna av de homeopatiska läkemedlen är detaljerat och utförligt beskrivna, och väl kända bland behandlande homeopater. En klassisk homeopatisk behandling är alltid individuell och utgår ifrån patientens symtom. En skolmedicinsk diagnos kan naturligtvis bredda bilden av patientens tillstånd, men är inte i sig nödvändig för en lyckad homeopatisk behandling. Homeopatin har således inte det behov av diagnos som den konventionella medicinen har.

  Utmaningen för den behandlande homeopaten vid autismspektrumtillstånd är att välja bland de symtom patienten uppvisar som är ”typiska” för autismspektrumtillståndet för att bland dem hitta de för patienten ”unika” symtomen. Detta finns utförligt beskrivet i forskningen av läkaren Heiner Frei, se rubriken Neuropsykiatri på http://www.vetenskapenomhomeopati.se.

  Nu har utvecklingen i vårt samhälle, tyvärr menar jag, fast här råder det olika meningar, gått dithän att utan diagnos kan barn inte få stöd i sina liv. Jag har full förståelse för att man som förälder som fått kämpa för sitt barn kan tycka att diagnoser används slarvigt och att detta kan upplevas som stötande mot dem som har blivit utredda och som har fått sina diagnoser.

  Men frågan är ändå om vi vill ha ett samhälle med en svartvit syn där gränsen sätts av diagnos/inte diagnos. Ska föräldrar inte få använda begrepp som autism om inte barnet är utrett? Är inte det att ta ifrån föräldrar, som är ”experter” på sina barn, den upplevda erfarenhet de har av sina barn?

  Ska vi oreflekterat bidra till ett ”diagnossamhälle” genom att i vardagligt tal, och i artiklar med patientberättelser, kräva att vissa ord och uttryck enbart får användas om det finns medicinska utredningar och diagnoser i botten?

  Homeopatin som läkekonst är ett medicinskt behandlingssystem som inte arbetar utifrån diagnoser, utan ser till hela människan. Det finns andra möjligheter att både välja behandling och att se på sjukdom och hälsa än den skolmedicinska!

 10. Svarar mycket kort på ditt intressanta svar (ingen ironi här – det är intressant.)

  ”Ska föräldrar inte få använda begrepp som autism om inte barnet är utrett?” Nej. Varför är jag så hård angående detta? Jo, därför att:

  1) detta sprider falsk hopp bland desperata föräldrar – föräldrar som HAR barn som PÅ RIKTIGT HAR autism. Det här är viktigt. Autism är inget som vi föräldrar – oavsett hur bra vi ”kan” våra barn kan självdiagnostisera. Sprids en uppfattning om att autism kan ”botas” bland dessa föräldrar – vilket nu inte är synonymt med att man inte kan jobba med tillståndet – det kan man absolut – finns en risk för både ekonomisk och känslomässig bankrutt. Själv personligen känner jag till två fall på nära håll där föräldrarna valt att strunta i den tidiga intensiva träningen till förmån för just homeopati. Idag har barnen – båda två utredda och med officiell diagnos – lika mycket autism som förr – men de fick ingen tidig intensiv träning – föräldrarna valde ju att lita till homeopatin istället. Blicken i föräldrarnas ögon har nu idag slocknat.

  2) Jag har detaljstuderat detta med autism + homeopati eftersom jag har två egna barn med autism. I varje fall som jag har hittat är mönstret den samma: barnet som homepatin har botat har aldrig fått någon officiell diagnos eller någon utredning. I samtliga fall handlar det om föräldrar som självdiagnostiserat. När det gäller det enda svenska kända fallet där homeopati skall ha bidragit hade mamman samtidigt med homeopati även satt in andra mer traditionella behandlingsmetoder – sådana som tidig intensiv träning. Om man behandlar samtidigt med fyra olika metoder är det ju omöjligt att peka på en och säga ”DEN var det som gjorde susen!” Det vill väl ändå alla hålla med om? Därmed inte sagt att homeopati skulle vara helt verkningslöst – det vill jag inte alls påstå. Men jag vill visa på varför det är viktigt att det är proffsen som diagnostiserar, inte föräldrarna och varför det kan vara direkt skadligt – särskilt för nya föräldrar som precis fått sitt barn diagnostiserat – ifall folk börjar påstå ”homeopati kan bota autism”. Särskilt om närmare detaljstudium sedan visar att inte ett enda fall av de påstått autistiska barnen faktiskt hade någon officiell diagnos – något som däremot de hoppfulla föräldrarnas barn har.

  På din fråga: ”Ska vi oreflekterat bidra till ett ”diagnossamhälle” genom att i vardagligt tal, och i artiklar med patientberättelser, kräva att vissa ord och uttryck enbart får användas om det finns medicinska utredningar och diagnoser i botten?”

  Oreflekterat vill jag inte påstå att det är. Här finns djup reflektion i botten. Hur många föräldrar känner till tillstånd som gränsar till autism – som delar symtom med autism – men som dock inte är autism? Där sedan utvecklingen ser dramatiskt annorlunda ut för barnen – beroende på om det verkligen är autism eller inte? Vi kan inte kräva den sortens medicinsk expertis av föräldrar. Därför vill jag inte bidra till slarvig självdiagnostisering i stil med ”hon var ju helt autistisk” det är att förakta alla oss som faktiskt har barn med autism och som har gått igenom en lång, och i många fall jobbig, utredning.

  Avslutar med att understryka en gång till att jag inte på något vis föraktar homeopatin i sig.

  • att du bara orkar hålla på , dina barn har väl fått detta av vaccinet dom med så sluta att gnälla på ett ord herregud va töntigt ! om mamman tycker att det var autistiskt beteende får hon väl säga det om hon vill !! tänk att det alltid ska sitta viktigpetter o tycka så mycket , herregud vem är du o tycka nåt om hennes roll som förälder , utredning hit o dit vad spelar det för roll men läs inte här då !! o ja det var länge sen du skrev detta men hoppas du har bättre förståelse för andra nu….

   • Det är jättebra att barnet känner sig bättre.
    Men det är jätteviktigt att använda rätt namn på saker och ting. Annars kan det ge falska förhoppningar. Och du vill väll inte att en ljuger för föräldrar till sjuka barn?

    Så det är en gigantisk skillnad på autismliknande beteende och autism.
    Det första innebär att det INTE är aurism, så då är det viktigt att barn inte diagnostiseras med autism. För då kan de botas.
    Om det ÄR autism så är det en världssensation, som är i klass med att bota rött hår och bota blå ögon. Autism är något som en ärver. Det bråukar visa sig efter en tid när störningar i barnets utveckling upotäcks.

    Det första äe inte autism, det andra är autism. Så det är vuktigt med vad en kalkar det. Speciellt om det ger falska förhoppningar.

    • Barnet gick igenom en neuropsykiatrisk utredning och fick en diagnos. Mamman hade helt rätt i sina iakttagelser. Under utredningen gjordes ett uppehåll med den homeopatiska behandlingen.
     Du behöver nog inte vara så orolig för falska förhoppningar, det finns ju belagt, med ordentlig utredning. Misstänker du att den konventionella vården inte klarar sitt jobb bör du rikta din kritik mot den, inte mot enskilda föräldrar!

     Behandlingen har sedan fortsatt och barnet mår allt bättre.
     Det finns en uppföljning, leta på Dagens homeopati så hittar du den.

 11. Även barn med diagnos autism kan tillfriskna.

  På detta videoklipp berättar en mamma att hennes barn som är diagnostiserad med autism, började tillfriskna efter att han fick homeopatisk behandling. Efter en tid fick han tillbaka ögonkontakten, hans ticks försvann och han började prata igen. Se hela hennes berättelse här:

  • Hej jag har en flicka som har adha och autism. Hon är starkt utåt agerande. Kan ni rekommendera någon bra homeopat??

 12. Betr. ”..det är viktigt att det är proffsen som diagnostiserar,..”

  Det höll på att kosta mig livet att lita på ’proffsen’ (inte bara en utan flera läkare), då det visade sig att jag inte var ’hysterisk’ utan rejält sjuk pga utomkvedshavandeskap. Det blev akut operation ..i sista minuten! Jag ’såg för frisk ut’ tyckte de och skickade hem mig (mer än en gång i samma vecka). Inte heller tänkte någon på att testa för graviditet!

  Till sist var det en proffsig läkare som räddade mitt liv den gången – men långt ifrån alla i samma ställning är proffsiga i sin yrkesutövning. Man får stå på sig ordentligt i dagens sjukvård!

  Proffs i all ära – jag lärde mig att ingen, oavsett utbildning, känner min kropp bättre än jag. Samma gäller för småbarnsföräldrar – har hört ’umpteen stories’ om fall där barnet inte skulle ha levt om man litat till ’proffsen’.

 13. Du länkar till en fantastisk historia – en riktig fighter mum! 🙂 Sådan är dock vi flesta, och nu blir jag hemskt, hemskt torr och tråkig… vissa kommer att sluta läsa om en mening. Ingenstans står att den här pojkens autism har blivit avskriven. Mamman beskriver en fantastisk resa där ett nonverbalt barn får ett talat språk. Samma resa har även jag gjort. När jag började språkträna min då tre-åriga son sade han inget mer än ”eh-eh-eh”. Ett par månader in på GF/CF – diet (som är en dietförändring som många barn inom spektrat mår bra av) och intensiv språkträning började även han tala. Idag pratar han i fullständiga meningar. Alla är helt överens om att han fortfarande, i allra högsta grad, har autism.

  Det går att arbeta med de här barnen. Det går att nå alldeles fantastiska resultat. Den här mamman ovan är ett levande bevis på detta. Hon sätter in en hel serie med behandlingar – även hon har sin son på GF/CF – och pojken mår bättre. Det går att röra sig uppåt på skalan. Jag vet. Jag har sett det. Men en fullständig avskrivning av en autismdiagnos? På ett barn som har genomgått en neuropsykiatrisk utredning? Officiell avskrivning av diagnosen? Ja – vi har Det Svenska Fallet. Men där hade mamman – klokt nog – satt in en hel rad med åtgärder – bland annat tidig intensiv träning OCH GF/CF – diet – och en rad andra åtgärder. Det är omöjligt att säga vilken åtgärd som åstadkom vad.

  Ni som fortfarande läser – får jag rekommendera en bok? Cathleen Maurice ”Let me hear your voice”. En till fantastisk mamma som faktiskt fick sina barns diagnoser avskrivna. Utan några andra hjälpmetoder än tidig intensiv träning.

  Jag upprepar: jag har ingenting emot homeopati. Dock önskar jag saklighet. Skall man ha rättigheten att hävda att ens barn har blivit ”botad” av sin autism skall barnet ha genomgått en ordentlig utredning som har lett till diagnosen autism. Autism med diagnos botad av homeopati? Jag har än så länge inte stött på något sådant fall. Däremot har jag stött på hoppfulla mammor och pappor som denna här ovan som har blivit mycket uppmuntrade av framsteg – naturligt nog. Det blir vi alla. Men någon avskrivning av diagnosen brukar det inte bli tal om. Vilket inte förhindrar fantastisk utveckling och flertalet solskenshistorier.

 14. Fina, intressanta inlägg kring denna fantastiska berättelse! Vill dock fokusera mer på orsaken till att flickan insjuknade, dvs efter en vaccination, som i dag ges till varje barn om inte föräldrarna själva aktivt säger nej. Det finns så otroligt mycket information att tillgå innan man tar beslutet att spruta in dessa ämnen i ett barn! Det börjar redan vid tre månaders ålder! Ta reda på så mycket ni kan, kring biverkningar osv, och säg inte att det är ett privilegium att få vaccinationer på löpande band. Finns mycket att läsa om att tex vaccinet ger fler biverkningar än själva sjukdomarna i sig, som ju är orsaken till att vaccinera mot mässling, påssjuka, röda hund. För att inte tala om de biverkningar som många, både barn och vuxna, lever med i dag, efter influensavaccinationen!

 15. En video till, som visar att homeopati hjälper autistiska barn. Man får se pojken från födelsen och att han är frisk till ca 1 års ålder. Sedan får han 6 vaccin vid samma tillfälle. Filmen visar att han efter en tid efter vaccineringen inte längre lystrar på sitt namn och han ser borta ut. Och springer runt på ett konstigt sätt.

  Det visas också en sekvens då han på gården, medan mamman sitter på trappan och ser ledsen ut, springer omkring. Och där ser man att pojken är skadad.

  Pojken får träning, blir något bättre men absolut inte bra. Träning verkar inte göra så stor nytta.

  Sedan får pojken vid 5 års ålder homeopatisk behandling och då ser man att han blir bättre. Filmen visar vad homeopati kan göra för autistiska barn. Mamman säger på slutet av filmen att han har blivit så mycket bättre. Tidigare var han inte närvarande och hade ingen ögonkontakt. Han är inte helt botad än, men mamman hoppas att sonen kommer bli helt frisk med tiden.

 16. ”Han är inte helt botad än, men mamman hoppas att sonen kommer bli helt frisk med tiden.”

  Det är just detta som är det grymma. ”Inte helt botad. Än.” Införstått – men det kommer han att bli?

  ”Men mamman hoppas.” Så klart.

  ”helt frisk med tiden.” (Och om det inte händer? Vad händer då med de här föräldrarnas blickar? 🙁 )

  Autism är ingen sjukdom. Men jag fattar vad du menar. Jag har mejladress paivi@backalyckan.se . Vem som helst, som får höra talas om ett barn med diagnostiserad autism, som blivit botad, helt frisk, diagnos avskriven, med hjälp av homeopati får jättegärna höra av sig. När som helst.

  I väntan på önskar jag er alla en jättetrevlig kväll.

  • Päivi Billing.
   Om du sett videon så ser du att pojken verkar mycket friskare nu än innan homeopatin. Dessutom är det helt uppenbart att mamman är nöjd med ressultatet som hittills har skett. Och har gott hopp om att sonen kommer att tillfriskna helt.

   Om autism inte är en sjukdom, vad är det då? Och om autism inte är en sjukdom varför får allt fler barn diagnos autism? Och hur kan det komma sig att många föräldrar säger att deras barn var helt normala innan vaccin och efter vaccination började barnet gå in i sig själv, slutade prata och tappade ögonkontakten och något år senare får diagnos autism?

   Och om autism inte är en sjukdom, varför har barn med autism ökat lavinartat? På 10 år har antalet barn med autism ökat med nästan det dubbla i USA. År 2002/2004 hade 1 av 150 autism i USA. År 2008 hade 1 av 88 amerikanska barn autism. Förskräckande siffror. Eftersom antalet hela tiden ökar kan man med oro undra vad landar siffran på idag år 2014? Och helt klart Sverige ligger nog inte långt efter.

   Det man ska fråga sig, vad är det som gör att frekvensen autism ökar hela tiden. Finns något i miljön som orsakar detta eller är det en överdiagnostering? Genfel? knappast, för då borde antalet barn som har autism vara konstant och inte som det nu gör, stiga hela tiden.

   Källa:
   DN: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/kraftig-okning-av-autism-i-usa/
   CNN:http://edition.cnn.com/2012/03/29/health/autism/index.html

   • För det första: videon är från 2009. Om nu pojken mår så väldigt mycket bättre idag så skulle jag tycka att det vore intressant med en uppdatering. Hur går det? Vad är senaste nytt? Vi skriver 2014 nu. Vad har hänt under de senaste fem åren?

    Vad autism är finns inget bra svar på idag. Forskarna idag är inne på att det är något under tidig graviditet som slår fel:

    Amerikanska forskare har nyligen räknat celler i den prefrontala hjärnbarken, i främre delen av hjärnan, hos sju avlidna pojkar med autism. Man jämförde sedan med hjärnor hos avlidna pojkar som inte hade diagnosen. Det visade sig att pojkarna med autism hade hela 67 procent fler celler i den här delen av hjärnan.

    http://svt.se/2.108068/1.2596033/autister_har_kvar_hjarnceller_som_borde_ha_dott

    Nu är det ju inte riktigt bevisat än att här har vi lösningen – svaret på gåtan. Jag antar att många fler hjärnor behöver gå åt innan man med säkerhet kan säga något alls. Men jag tror att det blir väldigt, väldigt svårt att bortse från dessa första resultat: alla sju pojkar med autism hade – inte bara lite fler celler – utan 67 % fler celler. Jag undrar just hur mina händer skulle se ut om jag hade 67 % mer celler i dem än vad som är meningen? Jag skulle kanske ha simhud mellan fingrarna? Skulle jag alls ha fingrar?

    Allt detta i sin tur får mig att tänka på alla dessa DAN (defeat autism now) – läkare som anser att autism kan botas. Hur botar man bort 67 % mer celler i hjärnan? Vilken biomedicin kickar igång en celldöd som borde ha hänt medan bebisen låg i mammas mage?

    Sen kan autism absolut ha multipla orsaker – åtminstone är svenska socialstyrelsen inne på det:

    ”Autism kan ha uppstått före födelsen (prenatalt), i samband med födelsen och första levnadsveckan (perinatalt) eller efter födelsen (postnatalt). Hos ca 10-15 procent av barnen kan vi idag ange den medicinska orsaken. Prenatala orsaker är vanligast. De kan vara genetiska eller orsakade av någon tillkommande yttre faktor eller en kombination av dessa faktorer. Mellan 5-10 % av individer med autism har en känd kromosomförändring eller en mutation i en gen som underliggande orsak.

    Autism kan också bero på medfödda (prenatala) icke-genetiska faktorer, t.ex. infektioner under graviditet t.ex. röda hund, vilket kan förebyggas genom vaccinering. Andra riskfaktorer är toxiska ämnen, som alkohol, andra droger och vissa läkemedel.”

    (Saknar länk till den där – svenska socialstyrelsen informerar – måste googla för att hitta den igen.)

    Jag tror inte detta är rätta stället för en större ”vad beror autism på”- diskussion – men jag har en blogg

    http://www.kejsarrummet.blogg.se

    där jag bland annat har ett inlägg som heter ”varför har mitt barn autism” där jag tar upp detta och mycket mer. Om du vill läsa mer är du välkommen att besöka den.

    • Homeopati är en egen självständig läkekonst. Den bygger på 200-årig empiri.

     Det går att göra (skolmedicinsk) forskning på homeopatisk behandling som uppfyller de krav den konventionella medicinen ställer OCH som samtidigt tar hänsyn till hur korrekt homeopatisk behandling måste läggas upp. Det svåra är att få finansiering, eftersom läkemedelsbolagen inte är ett dugg intresserade. Därför blir det bakvänt att avkräva av oss behandlande homeopater att vi ska komma upp med (skolmedicinska) vetenskapliga bevis!

     Däremot har vi som sagt erfarenheter från patientfall (empiri).

     Det står naturligtvis var och en fritt att bedöma hur mycket man vill tro på en patients berättelse.

     Men att ensidigt kräva att det är skolmedicinska krav som ska gälla för en dialog blir inte fruktbar, så det här blir mitt sista inlägg till dig Päivi.

     Det står naturligtvis var och en fritt att tycka att skolmedicinen gör framsteg genom att studera människors hjärnor. Personligen är jag tveksam till tolkningar som görs på antalet celler i olika områden i hjärnan. Hjärnan är plastisk, områden i hjärnan som stimuleras utvecklas! Vad är orsak, vad är verkan? Hjärnan är komplicerad.

     Likaså är jag tveksam till den utveckling vi har när det gäller diagnostisering, när snart sagt alla tillstånd ska ha sin egen diagnos. Jag vidhåller att ”diagnostiseringshysterin” är viktig att reflektera över. Vilket sorts samhälle vill vi ha?

     Slutligen: Jag har fullt förtroende för att föräldrar söker de bästa behandlingar som står till buds för sina barn och ser inga problem med att de kombineras. Det viktiga är väl ändå att den enskilda personen får ett gott liv på sina villkor! Detta oavsett om personen har en skolmedicinsk diagnos eller inte.

     • Och härmed sätter vi punkt för diskussionen om autism, diagnos och skolmedicinska tolkningar. Päivi har länkat till sin blogg, och denna diskussion kan med fördel fortsätta där.

      Här vill vi istället diskutera möjligheter som finns att hjälpa autistiska barn och inte cementera in dem i diagnoser. För att sätta in homeopatisk behandling behöver vi inte ha diagnoser, utan det vi behöver är symptombilder som pekar på problemet, som vi därefter matchar in i lämpligt homeopatiskt medel.

      Därmed inte sagt att en diagnos är fel, det är en naturlig följd att få en sådan när man är sjuk, men jag håller med Margot, vad vill vi ha för samhälle? Ska vi sätta diagnos på allt som inte passar in? Kanske det snarare är läge att sätta en sjukdomsdiagnos på skolsystemet än klistra diagnoser på barn som inte ”passar in”.

 17. Det måste ju finnas någon rimlig anledning till varför fallen av autism har ökat så otroligt på senare år. Hur vanligt var autism på 50- och 60- talen? Jag minns inte något enda fall från min uppväxt.

  Personligen tror jag att det ’alltid’ finns mer än en anledning till kronisk ohälsa och att ytterligare gifter (förutom vaccin) t ex syntetiska ämnen i kosten och konstgödning och besprutningsmedel ’..lägger sten på börda..’ och orsakar obalans eller t o m ’kollaps’ i något (eller flera) av kroppens olika system!

  Barns känsliga växande kroppar påverkas naturligtvis av de många gifter de får i sig genom kosten (såvida de inte äter eko-odlat – och hur många gör det..?)!!

  I dagens Dr Mercola är bl a AUTISM listat: ”Monsanto’s Roundup Herbicide May Be Most Important Factor in Development of Autism and Other Chronic Disease.”
  — ”…Autism, Gastrointestinal diseases such as inflammatory bowel disease, chronic diarrhea, colitis and Crohn’s disease, Obesity, Allergies, Cardiovascular disease, Depression, Cancer, Infertility, Alzheimer’s disease, Parkinson’s disease, Multiple sclerosis, ALS, and more….”

  Det står också: ”..How Glyphosate Worsens Modern Diseases
  — While Monsanto insists that Roundup is as safe to humans as aspirin, Seneff and Samsel’s research tells a different story altogether. Their report, published in the journal Entropy1, argues that glyphosate residues, found in most commonly consumed foods in the Western diet courtesy of GE sugar, corn, soy and wheat, ’enhance the damaging effects of other food-borne chemical residues and toxins in the environment to disrupt normal body functions and induce disease.’..”

  Länken: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/09/monsanto-roundup-herbicide.aspx

  • Varför fallen ökat?
   För att de har blivit bättre på att finna dem.

   När jag växte upp var det ingen som pratade om autism och aspergers syndrom.
   Istället blev vi sedda som annorlunda, aviga, konstiga och störande.
   Med tillhörande mobbing, utanförskap och oförstående.

   Med bättre forskning, kunskap, behandling och kommunikation kan vi nu lättare fånga upp, träna och hjälpa dessa barn, och framför allt utbilda deras omgivning! så att de kanske kan slippa samma mobbing som vi från 40- till 80-talet drabbats av.

 18. Päivi,

  Päivi Billing,
  jag tror inte att de föräldrar som får hjälp av Homeopater, ställer diagnos för sina barn själva.
  Du skriver: ” barnet som homepatin har botat har aldrig fått någon officiell diagnos eller någon utredning. I samtliga fall handlar det om föräldrar som självdiagnostiserat.”
  ”Oficiell diagnos”? Du menar av BUP? De som inte kan behandla Autism, deras diagnos är rätt? Vad sägs om att Homeopaten ställer diagnos? Och botar barnet! Ifrågasätter vi denna bedömning hos någon som har medel att bota, bara för att… bara för att det är inte en traditionell läkemedelsexperts expertis? Läkemedelexpertis som ingen botemedel har mot den diagnos han ställer??? Jag får inte ihop ditt resonemang, även om det kan låte välgrundade.
  Hälsningar
  Anna

   • Du med pseudonym Anders Jackson. Ditt maniska beteende att sitta mitt i natten och kasta in sjuttioelva inlägg på Dagens Homeopati är inte konstruktivt. Jag vill påpeka att DH inte är någon plattform för diskussion om homeopati fungerar eller inte. Här vet vi att homeopati fungerar. Det är bättre att du tar diskussionen till VoF-forumet, där jag starkt anar att du redan håller till. //Marina Szöges

  • Det är svårt att diagnosticera autism eftersom det finns flera sjukdomar och andra tillstånd som har liknande symptom. Det krävs neuropsykiatrisk specialkompetens för att kunna bedöma om det är autism eller tex Pandas som är en sjukdom med väldigt liknande symptom. En homeopat kan inte göra den differentieringen. Det Päivi försöker säga är att det är skillnad på att tala om att homeopati lett till tillfrislknande eller förbättring i enskilda symptom (som ju många gånger är märkbara för omgivningen) och att säga att någon som inte har har diagnosen autism har blivit botad från autism. Flickan i artikeln har tex fått tillbaka förmågan till ögonkontakt. Jätteroligt, men det i sig betyder inte att hon blivit botad från just autism. Det kan vara som att säga att någon som haft sprickor i benet har fått sitt brutna ben botat, dvs inte med sanningen överensstämmande. Inte mindre glädjande, inte en nedvärdering av metoden som använt, bara inte riktigt sant.

   • Tea Gustafsson. Det är ibland väldigt lätt att som utomstående ha synpunkter på om ett barn med autism hade autism eller inte och om barnet har blivit bättre/botat eller inte.

    Det bästa svaret får man nog om man tar reda på vad de närmast berörda anser. I det här fallet, har flickan blivit mycket bättre enligt mamman.

    Mamman säger att det är fantastiskt och flickan har gjort stora framteg efter det sista besöket hos homeopaten. https://www.facebook.com/mikaela.schilljurmu/videos/10153906033320931/?pnref=story

 19. Hej igen,

  Din fråga har många olika delar och jag skall försöka svara dig så gott jag kan:

  Angående om föräldrar ställer diagnosen själva så jo, det händer. Googla ”Max Lansky” och ”Kaiden” + autism så kan du läsa mer ingående om just två sådana fall. Två fall som är mycket berömda inom homeopati botar – autism, om jag har förstått det rätt.

  Ja, officiell diagnos idag ställs av antingen ett team som jobbar på barnhabiliteringen eller på BUP. Då träffar barnet och föräldrarna ett helt team av experter som alla tittar på sitt område av expertis. Sedan pratar teamet tillsammans om vad de har sett och det fastställs om barnet uppfyller diagnoskriterierna eller inte. Detta – att se barnet ur så många olika synvinklar av kunnande – kan ingen ensam människa – oavsett utbildning – göra. Om en homeopat säger till föräldrarna ”jag misstänker autism”, kan föräldrarna ändå inte använda det uttalandet. Ingen av de stödinsatser som finns för barn med autism kommer att stå barnet eller föräldrarna till förfogande från samhällets sida, tycka vad man vill om det.

  Jag förstår ju att du är inne på att om en homeopat skulle kunna fastställa en autismdiagnos och sedan behandlar barnet så behövs inte LSS-stöd, vårdbidrag, handikappanpassning av hemmet, pedagogiskt stödmaterial från DaKo, specialpedagogisk undervisning eller något av det andra som man vanligtvis får till sin hjälp när väl barnet har fått en autismdiagnos. Du är inne på att homeopaten botar barnets besvär. Det vore ju underbart, säger jag då. Men oavsett hur underbart det låter kan jag inte tro på det när jag ser att det finns ett mönster när jag börjar granska alla fall där homeopatin förmodas ha botat ett autistiskt barn – och det mönstret är att ingen av dessa barn hade fått en diagnos fastställt av någon sådan person som idag i Sverige (eller i något annat land) får fastställa den diagnosen. En homeopat får det absolut inte, så som lagstiftningen idag ser ut i Sverige. Varför kan inte homeopatin bota en 3-åring som HAR genomgått en utredning och som HAR fått en officiell autismdiagnos? (Det är ju inte så att de föräldrarna som genomgår en utredning aldrig vänder sig till homeopatin sedan efteråt.) Om den kunde det, skulle vi vid det här laget ha hört talas om det. Det kanske är ett trist och provokativt resonemang, men jag tycker frågan är mycket befogad.

  Nu är ju den här diskussionen redan stängd, så fortsatta frågor till just mig personligen kan vi väl ta via mejlen?

  • Angående Päivi Billings kommentar, ”Amerikanska forskare har nyligen räknat celler i den prefrontala hjärnbarken, i främre delen av hjärnan, hos sju avlidna pojkar med autism. Man jämförde sedan med hjärnor hos avlidna pojkar som inte hade diagnosen. Det visade sig att pojkarna med autism hade hela 67 procent fler celler i den här delen av hjärnan.” Gör jag en reflektion – frågeställningar som vi måste våga studera/forska på – nämligen: Kan det bero på att vissa delar av hjärnan inte stimuleras medan andra överstimuleras pga av en obalans i individens signalsystemet pga en obalans i biokemin? innan vi kan ”sätta oss på antalet celler som lever eller har dött.

   Vad är det för härskartekniker som råder genom denna diagnostisering enligt DSMV (som vi ändå, enligt översättarens restriktioner, skall vara försiktiga att använda oss av på små, yngre, barn och ungdomar)? Varför? Jo, därför att ett barns utveckling kan förändras drastiskt med hjälp av att bli sedd, att få kompensera, att få rätt kost och kosttillskott, att få röra på sig (utifrån sina egna förmågor) etc.

   Vad är det för rädslor som råder? Varför kan vi inte enbart inse fakta: han/hon blev friskare (ex fick mindre symptom på hosta/snuva, huvudvärk/feber/adhd/ASD etc. då vi gjorde så här!?

   Ingen läkare borde ha rätt ställa diagnos förrän han/hon testat om barnet/ungdomen har möjligheter bli friskare med hjälp av anpassad kost och kost eftersom just dessa faktorer har tillräckligt med beprövad erfarenhet och forskning bakom sig för att gälla som behandlingsåtgärder!

   HUR kan man våga påstå att det är autism, eller adhd, eller Tourettes syndrom el. liknande innan man ens har tillåtit barnet att prova om det har möjligheter bli friskare med hjälp av anpassad kost och kosttillskott samt rörelsestimulering – allt baserat på beprövad erfarenhet och forskning!?

   Enligt nya patientlagen är vi som arbetar inom sjukvården skyldiga upplysa om de metoder som finns, de metoder som bygger på beprövad erfarenhet och forskning.

   VEM ger någon rätten att bestämma att vi kan undanhålla denna rätt?

   Inom sjukvården tar man sig i dag friheter att ta sig denna rätt, strunta i Barnkonventionen, trots att den enligt de flesta landstings handlingsplaner skall råda.

   Idag har man inte ens kunskaper om att det kan vara lönsamt, ur perspektivet behandlingsåtgärder och ekonomi, att observera individens positiva och/eller negativa förändring efter intagen föda (socker-, mjölk-, mjöl- och sojaprodukter etc.) som ex gynnar ”tillgång” till opioida peptider, påverkan av dopaminsystemet etc. Dagens sjukvård och dess diagnoshysteri borde skämmas som inte plockar in annan beprövad erfarenhet och forskning än just diagnostiseringens och medicineringens samt samtalets effekter – då får vi aldrig heller något annat att jämföra behandlingsresultaten med, dess positiva och/eller negativa effekter på de symptom som vi, i dag, oftast ser som neuropsykiatriska eller psykiatriska.
   Så länge dessa symptom går att förändra genom daglig och anpassad kost med kosttillskott med eller utan stimulering via anpassad kompensation och/eller rörelse skall det inte vara rätt, mot varken barn eller förälder, att fastställa en diagnos – en stämpel för livet.

 20. Hej, likadant hände med mitt barnbarn nu, läkare vet ej vad är fel på honom, han är utmattad efter att han skrattar vid sömn, slutade prata leka inte glad som tidigare, slutade
  växa och vikten är på samma nivå som när han var 18mån.

 21. När autism och alternativ behandling diskuteras uppstår ofta två läger: Ett som avfärdar allt vad alternativ medicin heter och ett annat som lovsjunger ALLT och avfärdar det som vanlig skolmedicin kan bidra med.

  Därför blir jag så imponerad av dig Päivi. Du har mycket kunskap och är saklig – trots att jag antar att du också har många känslor inblandade som den ”fighter mum” du är. Du är öppen för homeopatins förtjänster men sväljer inte allt.

  ”Autism” är komplext. Människan är komplex.

  Lycka till alla ni som vill hjälpa era barn på vägen!

 22. Jag kan berätta att vår dotter genomgår en utredning just nu. Första gången psykologen träffade henne tyckte hon inte det fanns några tvivel. Vårt barn har absolut autism problematik. Och detta är EFTER homeopati behandlingen. Då kanske man förstår hur otroligt svår problematik hon hade innan. Det här har både läkare och folk som jobbar med autistiska barn eller har andra erfarenheter av barn med diagnoser vågat påstå. I princip alla som träffat henne. Men tills jag har papper på detta gills det tydligen inte? Det är lite synd när ett barn har så otroligt tydliga autism symtom men tas inte på allvar för att hon inte har detta skrivet på papper. Men som sagt. En diagnos är på ingång. Den verkar vara otroligt viktig för många så jag känner att den kan få människor att sluta vara så skeptiska. Kram!

  • Kan du lova att berätta hur det går i framtiden? Vore intressant och se hur det utvecklas över tid. Det bästa vore om du kunde skriva lite dagbok över tillståndet och hur ändras över tid, och vilka åtgärder (homeopatiska eller andra) som du gör.

  • Vi måste börja bedöma barnets/individens funtion och funktionshinder igen – inte sätta diagnos, diagnos ger ingen individuell förutsättning till behandlingsplan. Får barnet fel diagnos, såldes ingen diagnos som hamnar inom det neuropsykiatriska eller psykiatriska spektrat, men däremot en diagnos som drabbar det sensoriska, precis som vid ex adhd och autism, som ex HSM typ II … ja, då får barnet ingen hjälp alls, varken vad gäller individuellt anpassad stimulering (kost, kosttillskott, rörelse) eller kompensation (hjälpmedel etc.)! Skärpning! Alla barn är lika värda – oavsett diagnos – vad gäller bemötande och behandling. Jämför gärna med syn- och hörselstörningar. Där kräver vi inte diagnos – endast åtgärder som hjälper barnet hänga med i livets dagliga aktiviteter och relationer <3

 23. […] På Facebook finns en grupp som heter vaccinationers baksida, där finns mer info om detta. Även på vaccin.me står mycket information och även där finns artiklar publicerade om Belle. En direktlänk till mamma Mikaelas historia har ni här och här! […]

 24. Denna flicka har varit med om något hemskt och det är fantastiskt och jättebra att hon har börjat bli bättre. Men hon har inte fått autism. Var vänlig sprid inte sådan felinformation, det skapar bara problem när folk tror att autism kan botas.

  • Vilken sjukdom det än gäller, så finns möjlighet till bot i mycket högre grad än vad skolmedicinen erkänner.

 25. Det är aldrig svart eller vitt när det kommer till vaccinera eller inte vaccinera. Jag höll själv på att förlora min son när han var 1,5 och fick mässling (två veckor före vaccinationen). Han låg på sjukhus med dropp en vecka, därefter tog det många månader innan han hade återhämtat sig, dock med följder. Just det vaccinet får barnen i samma ålder som autistiska drag vanligen visar sig, därav gör vissa kopplingen.
  ”En påstådd koppling mellan vaccinet och autism framfördes i en forskningsartikel som publicerades 1998 i The Lancet, en ansedd brittisk medicinsk tidskrift. Undersökningar av journalisten Brian Deer vid Sunday Times visade senare att huvudförfattaren, Andrew Wakefield, på flera sätt var jävig, hade manipulerat data, och hade brutit mot andra etiska riktlinjer. Lancet-artikeln drogs tillbaka, och Wakefield befanns i maj 2010, av brittiska General Medical Council, skyldig till allvarligt tjänstefel och ströks ur britternas Medical Register, vilket innebär att han inte längre får verka som läkare där. Den forskning som redovisades i artikeln beskrevs 2011 som ett bedrägeri av redaktionen för British Medical Journal.”

  • Fast vad gäller Andrew Wakefield, har uppgifter kommit fram att Brian Deers rapportering var väldigt sneddriven. Den som följer upp spåret ser att Wakefield har varit utsatt för en smutskastningskampanj.

   Bara för en månad sedan framkom dessutom bevis för att CDC har ljugit om MPR-vaccinet, alltså vaccinet där mässling ingår. En forskare från CDC har gått ut med att att man dolt viktig fakta, som visar att barn kan få autism. Barn med afrikanskt ursprung hade 340% högre risk att få autism jämfört med andra grupper. Detta är illa och borde få varenda förälder att ifrågasätta hur bra vaccin egentligen är.

   Här finns mer att läsa vad CDC-visslaren berättat: https://dagenshomeopati.se/2014/08/23/forskare-erkanner-att-de-ljog-om-mpr-vaccininets-koppling-autism/

  • Man kan också se det som att Deer var jävig, eller bara ville skydda familjens intresse. Enligt en ny dokumentär om wakefield var Deers pappa var tydligen en av de drivande att tillåta ett vaccin i England, som en expert från Canada, som sett vilken skada vaccinet gjort där, avrått från. Experten i fråga berättade själv historien för wakefield, vilket gav dem anledning att få tyst på honom. Se den hellre dokumentären själva, då jag inte är helt säker på att jag fått alla detaljer rätt.

 26. http://healthimpactnews.com/2012/british-court-throws-out-conviction-of-autismvaccine-md-andrew-wakefields-co-author-completely-exonerated/

  Justice John Mitting ruled on the appeal by Walker-Smith, saying that the GMC “panel’s determination cannot stand. I therefore quash it.” He said that its conclusions were based on “inadequate and superficial reasoning and, in a number of instances, a wrong conclusion.”

  While John Walker-Smith received funding to appeal the GMC decision from his insurance carrier, his co-author Andrew Wakefield did not — and was therefore unable to mount an appeal in the high court. This year, however, Dr. Wakefield, who now conducts his research in the US, has filed a defamation lawsuit against Brian Deer, Fiona Godlee and the British Medical Journal for falsely accusing him of “fraud.”

 27. Min son fick också autism efter den 2:a eller 3:e vaccinationen. Han sa fler ord vid 1 års ålder än vad han gjorde vid 2. Han blev inåtvänd och extremt ”mammig”. Detta efter att varit väldigt social, glad och utåtriktad. Det var som att hans utveckling stod helt stilla under 1 helt år, dvs fram tills 2 års ålder. Efter att hans dagmamma börjat misstänka autism tog jag honom till en homeopat(som jag fått tag på via rekommenderar). Han är idag minst lika social och framåt som sina jämnåriga kompisar, men talet ligger fortsatt lite efter. Tack och lov att det finns människor (Homeopater) som vågar stå på sig i sin tro/läkekonst och fortsätta hjälpa barn och vuxna till ett värdigt liv med rätt förutsättningar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.