EU har beslutat att ge 1.8 miljoner Euro till forskning om homeopati

1
1016

 

Europoaparlamentets jordbruksutskott har beslutat att lägga två miljoner Euro för att undersöka om nötkreatur, får och grisar kan dra nytta av alternativbehandling.

Beslutet röstades igenom i EU den 30 augusti 2011 och meningen är att sätta upp ett pilotprojekt för att samordna forskningen om användning av homeopati inom djurhållningen.

Läs mer: Artikel i MailOnine. Men Obs, artikeln är negativ till EUs beslut och menar bland annat att det  är ett hån mot skattebetalarna att lägga pengar på forskning om homeopati,

Tidningen låter  Richard Ashworth, parlamentsledamot, British Veterinary Association uttala sig negativt om beslutet samt även Andrew Miller chairman of the Commons commitee sågar EUs beslutet genom att påstå att det inte finns några bevis och säger att det är brist på pengar överallt och menar att om EU har 2 miljoner Euro över att spendera borde de istället läggas dem på djurens väl och ve.

Detta ovan visar hur illa positiva nyheter om homeopati behandlas i England i dessa dagar. Tidningen klarar inte av att objektivt rapportera en för homeopatin positiv nyhet utan känner sig tvungen att i samma veva ge utrymme åt två personer samt två organisationer att uttala sig negativt om homeopati.

1 KOMMENTAR

  1. Självklart är veterinärer kritiska mot homeopatin, homeopatin strider ju mot allt vad de lärt sig under sin utbildning. Det handlar om att de är rädda om sitt jobb och sina intäkter. Att spendera pengar på homeopati ÄR att värna om djurens väl och ve.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.