Terapeutiska doser D3-vitamin tillåtna – Livsmedelsverket backar

6
776

Holistic fick rätt om D-vitamin  – seger för individen

Newsvoice skrev i en tidigare artikel om hur kosttillskottsproducenten Holistic blivit anmält för att de saluför ett D-vitamin vars kapslar innehåller 2000 IE D-vitamin. Nu har utredningen kommit fram till att Holistic får sälja D-vitamin med terapeutiska doser och behöver alltså inte minska ner dosen i kapslarna. 

Bolagets VD, Bertil Wosk säger – Det krävs dessa doser för att få en hälsoeffekt.

Livsmedelsverket rekommendation på  400 IE D3-vitamin, är alldeles för låg dos. Dosen håller rakitis borta, men för att hålla immunförsvaret i trim behöver vi mycket högre doser än så.

Läs mer på NewsVoice

6 KOMMENTARER

  1. En seger för människors hälsa, det är ju ren skandal att det överhuvudtaget ska få finnas maxgränser för mineraler och vitaminer som människan behöver för att kunna hålla sig frisk. Samtidigt så är det tillåtet att få sälja ”läkemedel”, farmakologi som bidrar med en lång rad biverkningar och negativa konsekvenser både för individen själv och miljön, tala om korruption!

  2. Har läst i amerikanska tidskrifter där forskare enl. ”Vitamin D Council” rekommenderar att en dos mellan 4000 och 8000 IE bör uppnås/dygn för att kunna komma tillrätta med svåra sjukdomar som ex.vis cancer. Fördel i samband med Magnesium.

  3. Hurra, ett stort steg i rätt riktning 🙂
    Tack Holistic för att ni tar kampen mot jättarna som vill skydda oss mot rätten att välja om vår hälsa!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.