Ekologiska djur skall i första hand behandlas med Homeopati eller örter

  6
  953

  Tilläg 21/10 20013 Tyvärr någon gång har detta ändrats, för nu står på EUs hemsida att det är olämpligt med homeopati. Lobbygruppen har vinnit, tillfälligtvis.

  Enligt EU skall djur inom det ekologiska jordbruket behandlas i första hand med homeopati och örtläkemedel och i andra hand med veterinärmedicin.

  Djuren skall först och främst stärka sitt immunförsvar och hålla sig friska med hjälp av ”förebyggande hälsovård” genom följande metoder:

  Tillräcklig och näringsrik föda
  Regelbunden motion
  Tillgång till bete
  Lämpliga och hygieniska ladugårdar
  Lagom djurtäthet

  Men om oturen ändå är framme och djuren blir sjuka skall de alltså i första hand behandlas med naturenliga terapier såsom homeopati och örter.

  Behandling med veterinärmedicin får användas men bara i undantagsfall, och då under stränga villkor. Läs mer:  EU hemsida

   

  6 KOMMENTARER

  1. Det låter som att man vill värna om det naturliga och en naturlig utveckling. Ett nytt positivt steg på vägen. Glädjande!

  2. I alla fall ett stort framsteg, hoppas att det gäller snart även för människor resp. att patienter och läkare har möjlighet att välja utan att få problem.

  3. Intressant, men skulle du kunna vara vänlig att länka till den plats på EU hemsidan där detta råd ges? Det ges många råd och jag hittar inte riktigt det påstådda.

   Vill gärna läsa, tack.

  4. Tack för du gjorde mig uppmärksam, hade tyvärr länkat fel. Har nu ändrat så det är bara att klicka på länken efter artikeln.

  5. Jag och mina djur har positiv upplevelse av homeopatisk behandling. Bl a har noskvalster behandlats framgångsrikt och det har ej återkommit.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.