En av 54 pojkar har autism/autismliknande sjukdom i USA

4
911

Uppdaterad 30/3 2012. Uppgift från Centers for Disease Control and Prevention visar att antalet barn med autism ökar för varje år, i USA.

De nya siffrorna offentliggjordes på torsdagen av Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De är en ökning med 25 procent sedan förra analysen 2006 och nästan en fördubbling sedan 2002. Ungefär en av 54 pojkar är drabbad, jämfört med en av 252 vad gäller flickor. Artikel i DN 

Autism i Amerika:
2000/2004  1 av 150
2004              1 av 125
2006              1 av 110
2008              1 av 88

Läs mer

 

4 KOMMENTARER

 1. Då diagnosförfarandet är en subjektiv diagnos är statistiken något svår att kontrollera eller trovärdig. Eftersom Autism tillhör bokstavsdiagnoserna och är ett sent fenomen i medicinhistorien, jag tror någon gång på 20-talet var det första gången det användes. Diagnosen går inte att fastställa med några medicinska tester, varför diagnosen måste vara ytterst osäker. Troligen är det bigpharma som åstadkommit en högre frekvens av dessa diagnoser i sitt informationsmaterial till psykiatrin. Ökningen är därför inte statisktisk säkerställd enligt mig.

 2. Om miljögifter är en ledande orsak vilket är troligt, borde väl ökningen visats tidigare. På 70-talet om jag minns rätt ökade vacciner och kvicksilver i västeuropa. Men jag kann inte se någon stark ökning från 70-90 tal, varför. Nu när bigpharma jagar psykiatriker med blåslampa för att öka på förskrivningarna av psykiatriska droger ser vi därf denna ökning.

  • Hej Kjell G. Holmsten, angåente länken du skickade: Håller med om att risken att få en ADHD diagnos ökar om barnet är omoget jämförelse med övriga klasskamrater.

   Men när det gäller autism är det annorlunda. De barnen har svårt med det sociala spelet, ger inte gärna ögonkontakt. De har svårt att leka med andra barn, och leker dessutom annorlunda. Jag menar medan ett barn som får en ADHD diagnos kan man ifrågasätta om yngsta barnet i klassen löper större risk att få en ADHD diagnos, men ett autistiskt barn ser man direkt att det inta mår bra.

   Och det tycker jag är anmärkningsvärt, just med att autismfallen i USA nästan har fördubblats på en tioårsperiod. Det jag menar är att eftersom autistiska barn inte fungerar, de har svårt på alla möjliga vis och dessutom kan de också ibland ha problem med magen. Det är trolig att just de autistiska barnen får en diagnos just för att de faktiskt är sjuka.

   Varför ökar autismfallen lavinartat i USA? Det går inte längre skylla på ärftlighet och det kanske inte heller går att skylla på att läkarna överdiagnostiserar. Vad är det som pågår. Skrämmande siffror. De föräldrar som idag får barn i USA har över 1% risk att få ett barn med autism. Och de som får en gosse kan räkna med att risken att han skall få autism nästan är 2%

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.