Dana Ullman Evidence Based Homeopathy – Homeopathic Medicine: Europe’s #1 Alternative for Doctors

5
1169

 

Numerous surveys over the past 150 plus years have confirmed that people who seek homeopathic treatment tend to be considerably more educated than those who don’t.

What is not as well known is the fact that homeopathic medicine is the leading ”alternative” treatment used by physicians in Europe…and growing numbers of the citizenry.

And despite homeopathy’s impressive popularity in Europe, it is actually even more popular in India where over 100 million people depend solely on this form of medical care. Further, according to an A.C. Neilsen survey in India, 62 percent of current homeopathy users have never tried conventional medicines and 82 percent of homeopathy users would not switch to conventional treatments. Read more

 

5 KOMMENTARER

 1. Dana Ullman har skrivit ett flertal böcker om homeopati men en bok som heter The Homepathic Revolution Why Famous People and Cultural Heroes Choose Homeopathy är speciellt läsvärd om man är intresserad av homeopati. Förutom en massa text om homeopati så radar han upp en mängd mycket kända personer som använder sig av homeopati. En intressant del i boken är beskrivningen hur man kan bevisa att homeopatin fungerar, det finns på sidan 110 och framåt. Jag vet att testet som han beskriver hur det ska utföras fungerar med resultatet att det går att se om det var ett potenserat ämne eller om det bara var vatten.

  Jag beställde mitt exemplar från Bokus för lite mer än ett år sedan. Jag loggade in på deras sida och ser att den fortfarande finns till ett pris av 148 kronor.

  Det är märkligt att vissa saker kan bevisas hur många gånger som helst utan att vissa tror på det. Men å andra sidan, vill man inte tro på något så spelar bevisen ingen roll.

 2. Och det är även märkligt att det som bevisas miljontals gånger årligen genom alla som använder och blir genuint friska av Homeopati måste bevisas igen.

  Gör man samma bevisjämförelse med farmakologi blir bevisen människors ofta kraftigt försämrade hälsa bevisen för hur de fungerar i verkligheten men till det tas ingen hänsyn utan bevisbördan ligger istället på den evidensbaserade vetenskapliga forskningen.

  Man kan då ställa sig två frågor.
  1: Vad säger egentligen den evidensbaserade vetenskapliga forskningen, ska man lita på den eller det som sker med människors hälsa i verkligheten?

  2: Vilket är att förlita sig mest på: Fallstudier med dokumenterade fall från verkligheten eller vetenskapligt evidensbaserad forskning framtagen i något laboratorium?

 3. Hej,

  Tänk på att våra medel kan FRAMKALLA symtom, det gör vi ju på på våra läkemedels prövningar (enkel blind test).

  Om ett medel kan framkalla symtom, borde det också kunna påverka symtom.

  Och vår kära likhets princip, arbetar ju läkarna med hela tiden. Ta cellgifer och strålbehandling mot canser. Detta har läkarna bekräftat simile regeln med för oss.

 4. Om en vetenskaplig undersökning ska vara korrekt och trovärdig så måste de som gör den vara ordentligt utbildade inom området som ska undersökas. Man kan väl inte göra vetenskapliga undersökningar inom områden som man inte har en ordentlig utbildning för?

  När det gäller forskningsresultat som visar att homeopatiska medel endast är placebo vilka har kommit fram till det? Var det riktigt utbildade homeopater med mångårig erfarenhet eller var det forskare utan en riktig homeopatisk utbildning och erfarenhet som lekte homeopater? Det är viktigt att veta vilken utbildning och vilken erfarenhet de har som har gjort de här undersökningarna. Om inte de som har visat att homeopati är placebo har en korrekt homeopatisk utbildning med en mångårig erfarenhet av homeopati så är dessa ”vetenskapliga” bevis helt värdelösa.

  Forskning om homeopatiska medel gjorda av forskare som leker homeopater är inte mycket värt utan de ska vara gjorda av riktiga homeopater som vet hur homeopatin fungerar.

 5. Man kanske inte så tvärsäkert skall yttra sig och säga sig veta om saker man inte har adekvat utbildning till heller.
  Något som skeptikerna i denna sida klart visar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.