Per Ekstrand berättar i Radio Sjuhärad hur homeopati fungerar.

5
848

 

Högsta förvaltningsdomstolen ska nu pröva om läkare ska få skriva ut homeopatiska läkemedel, något som kritiserats hårt av forskare. Intresset för alternativmedicin ökar, och i Sjuhärad finns flera homeopater. En av dem är Per Ekstrand.

Per Ekstrand berättar klart och tydligt på Sveriger Radio Sjuhärad direkt hur homeopati fungerar.

Per Ekstrand berättar i Radio sjuhärad direkt, att homeopati fungerar.

Lyssna här

Men vänligen stäng öronen när Martin Ingvars, professor i integrativ medicin på Karolinska institutet uttalar sig. Han säger så konstiga saker så man nästan rodnar. Bland annat säger han att han blir alldeles förvånad att homeopater fortfarande håller på, och undrar hur det kan komma sig att vattnets minne inte kommer ihåg elefantkiss från kritatiden.

Per Ekstrand berättar om ett forskningsteam i Indien, som forskar på homeopati och cancerceller. In vitro forskning, har visat att homeopati kan läka cancerceller. Per Ekstrand kan inte svara på varför denna forskning inte har kommit fram i Sverige.

Kanske vi har en förklaring här, varför homeopatipositiv forskning inte hörs i Sverige: – Martin Ingvars sågar den indiska forskningen direkt, och menar att det här är grepp som homeopater tar till att alltid referera till ”far away experts och okontrollerbara källor” och menar att det är synd att homeopatin företräds av dogmatiska personer som försvarar helt orimliga saker.

Orimligt för professorn, men inte för alla hundratusentals homeopater runt världen och miljontals botade patienter.

Den frågan som jag direkt ställer mig, hur kan en professor i integrativ medicin så lättvindigt såga forskning från Indien som handlar om integrativ medicin och mena att den är okontrollerbar? Och hur kan en person som verkar ha noll intresse att forska om just alternativmedicn, vara professor i det. Varför har man satt en bromskloss på Karolinska institutet och kallar honom för professor i integrativ medicin, som helt uppenbart bromsar kunskapen om hur alternativmedicin fungerar?

 

 

5 KOMMENTARER

 1. Trots anspråk på värderingsfrihet och objektivitet kan det ifrågasättas om den medicinska vetenskapen är att betrakta som neutral.

  Det här skriver Lena Löwendahl i sin doktorsavhandling som heter Med kroppen som instrument.

 2. Jag tror jag är utanför all vetenskap nu. Alla de här välgörande källorna man läst om i historien. Så många bevis på hur folk kastat sina kryckor och käppar. Jag har läst och faktiskt I verkligheten träffat en som städat bort kryckorna och käpparna. I vattenkällor pågår en oändlig skakning av vatten. Är det så att homeopatin har hittat en sanning i naturen?

  • Ruben kanske inte har sett det här tidigare inlägget, så jag lägger det här igen.

   Att tro att den moderna medicinen är det som har utrotat många sjukdomar är helt fel. Skolmedicinens effektivitet har överskattats. En effektiv renhållning, en bättre näringssituation, ett fungerande avloppssystem och en bättre hygien har haft den största betydelsen i modern tid jämfört med skolmedicinen. Allvarliga sjukdomar ökar snabbt i framför allt västvärlden där skolmedicinen har sitt säte. Skulle skolmedicinen vara så effektiv som man vill få den att framstå som skulle framför allt de allvarliga sjukdomarna sjunka i antal inte stiga. Den vetenskapliga medicinen sätter sig själv över alla alternativa former av behandling som finns och som inte ställer upp på det ortodoxa synsättet. Den medicinska professionen har fått mycket stor makt när det gäller att definiera vad som är och vad som inte är en sjukdom. Den medicinska professionen fungerar som domare när det gäller vad som ska räknas som vetenskaplig sanning och använder sin position och makt för att ”invadera” allt fler områden av människornas liv och lägga dem under medicinsk kontroll. Under de senaste decennierna har den biomedicinska modellen för sjukdom blivit föremål för en växande kritik. En växande skara kritiker menar även att den moderna medicinen har gjort större skada än nytta.

   Det här skriver professor Anthony Giddens i boken Sociologi under kapitlet, Kroppens sociologi: hälsa, sjukdom och åldrande.

 3. ”En ny vetenskaplig sanning slår inte igenom genom att den övertygar motståndarna, utan istället genom att motståndarna till slut dör och en ny generation växer upp som är välbekant med de nya tankarna.”

  Max Planck

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.