Dan Larhammar mot nya homeopatiska äventyr i EU

4
743
dan-larhammar-3
Dan Larhammar på nya äventyr
Vetenskapsakademin med apotekare Dan Larhammar i spetsen ska ut på EU-nivå för att misskreditera homeopatiska läkemedel.

Dan Larhammar som är apotekare i grunden och ledamot i Vetenskapsakademin har fått uppdrag att arbete på EU nivå, med syfte att förstöra trovärdigheten för homeopati. Eller som Dan Larhammar själv uttrycker saken ”att se över de homeopatiska preparatens status”

Dan Larhammar säger på svenskfarmaci.se

Vetenskapsakademin, där jag är verksam, har utsetts till ”lead academy” i det här arbetet. Vi ska ta fram dokumentation som förklarar för politiker och jurister vad homeopati faktiskt är.

Men när Dan Larhammar med kollegor ska förklara vad homeopati ”faktiskt är” och ta fram dokument kommer knappast en rättvis sanning att komma fram. Det handlar nog snarare om att försöka ta bort en irriterande konkurrent.

Något som också behöver nämnas i sammanhanget är Dan Larhammars märkliga människosyn. Hans uttryckssätt är överlägset och han menar att högutbildade har större kunskap i förhållande till genomsnittliga och därför bör en högutbildad våga stå på sig i diskussionen mot personer inom alternativmedicinen. Enligt Larhammars synsätt, så vet en apotekare mer om alternativmedicin än vad terapeuterna själva vet om terapin de utövar.

Att homeopater har sina erfarenheter och kunskaper är ingenting som Dan Larhammar sätter värde på. För honom betyder mångårig beprövad erfarenhet och miljontals botade patienter ingenting.

Dessutom att Dan Larhammar befinner sig i en jäv-situation som smäller öronbedövande högt, är ingenting som vare sig han eller Vetenskapsakademin bryr sig om. Här nedan viktig information om Dan Larhammars inblandning i både det ena och det andra.

1Sedan 2007 är Dan Larhammar ledamot av Kungliga Vetenskapsakademin och polare med Karin Meyer VD på Apotekaresocieteten.
2. Styrelselseledamot i frugans företag: Larhammar Consulting AB som bedriver rådgivning inom läkemedelsutveckling. Bolaget hjälper läkemedelsbranchen att snabbare få ut syntetiska läkemedel på marknaden. Läs mer: VoF delar säng med Läkemedelsindustrin
3. Styrelseledamot och tidigare ordförande (1998-2004) i den sekteristiska föreningen Vetenskap och folkbildning (VoF) som bland annat arbetar med att lobba, förtala och skrämma marknad och media i syfte att behålla det svenska medicinska monopolet. Läs mer: VoF tror på konformitet gärna med polisiär bevakning.
4. En av Dan Larhammars insatser som ordförande i VoF var att iscensätta förföljelsen av läkaren Erik Enby. Se dokumentärfilm om dr Enby

Marina Szöges

 

 

4 KOMMENTARER

  1. Intressant att man tror bara för att man har en högre vetenskaplig utbildning så vet man bättre. En uppsats handlar mer eller mindre om ett isolerat område, vilket gör att man har begränsad kunskap om mycket annat. Jag är själv osteopat, och jag skulle gärna diskutera med Dan Larhammar om ryggens funktion och vad det är som orsakar våra ryggbesvär och hur man löser dem.

    Han vet inte vad han pratar om. Det akademiska systemet har inget svar på detta, det kan du läsa om hundratals studier på nätet. De behandlingar man erbjuder har mer eller mindre bara en symtomlösning, det har IFAU, Institutet för arbetsmarknads och utbildningspolitisk utvärdering, gjort en utvärdering av regeringens rehabiliteringsgaranti. Den visar att trots att läkare, kiropraktor, naprapat, psykolog, sjukgymnast m fl, inte ger en speciellt bra behandling som går på orsaken till problemet.

    Det betyder att systemet med de som har en högre utbildning inte är ett speciellt bra system, eftersom man inte har lyckats lösa problemet. Det vetenskapliga synsättet är skapt av människan och inte av naturen. Lösningen är att anpassa sig mer och förhålla sig till hur naturen är och hur naturen har skapat oss och hur naturens olika element samverkar med varandra. Här försöker systemet skapa regler för hur människan bestämmer över naturen, så att naturen ska anpassa sig efter människan, det är bara dömt att misslyckas.

    Man kan titta på Hanna gyllenstens doktorsavhandling om att över 50 % av de som besöker sjukvården är återkommande patienter som återkommer för att den behandling som sjukvården gav var för dålig. Hur kommer det sig att 1400 patienter dör av den behandling som de får av sjukvården, det blir 3,8 patienter per dag. I USA dör det 250 000 patienter varje år pga av den behandling som patienterna fått och som ska vara den bästa de kan erbjuda. Det betyder att 684 patienter dör varje dag i amerikansk sjukvård pga den vård som man har fått, och de skulle inte ha dött annars, det kallas iartrogenic. Det är detta Dan Larhammar vill skydda till max, eftersom han själv är indoktrinerad i ett system som aldrig har visat sig vara bättre än det alternativmedicinska.

  2. Hur lyckas läkemedelsbolagen korrumpera Sverige, Läkemedelsverket , Socialstyrelsen m.m.Sverige utmärker sig själv med att gå mot strömmen när det gäller bl.a. alternativmedicin och homeopati. Vi är i samma division som Cuba o NordKorea är, skamligt, vi är det enda land i EU och Världen som är motfalls, oj vad bra vi är!
    Sture U.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.